تصاویر؛ ۱۰ سریال کرهای پرحاشیه و جنجالی که تاریخ K-drama را تکان دادند
در سالهای اخیر سریال های کره ای یا همان K-drama بهشدت در کشور ما و بهطور کلی در تمام جهان بهطور عجیبی محبوب شدهاند. به طور کلی اما این یک اصل غیرقابل انکار است که هرگاه یک موضوع به طور عجیبی طرفدار پیدا میکند، از سوی دیگر به وجود آمدن حاشیه برای آن ناگزیر است.
به وجود آمدن حاشیه برای سریالهای کرهای اما اتفاقی است که به هیچ عنوان برای کرهایها پذیرفتنی نیست. زیرا کرهای ها بهشدت روی فرهنگ و تاریخ خود حساس هستند و علاقه دارند که فرهنگ کره به بهترین شکل در تلویزیون نمایش داده شود. یکی از انواع حواشیای که برای سریالهای کرهای به وجود آمده است نیز مربوط به همین موضوع است و نمایشهایی که در نظر آنها استانداردهای لازم را رعایت نکردهاند، با واکنش شدید مواجه شدهاند.
بزرگترین نقدی که به این سریال وارد میشد این بود که اغوا شدن یک مرد کاملا بالغ توسط یک نوجوان اتفاقی کاملا نامناسب است. شکایت دیگری که به این سریال وجود داشت این بود که علیرغم عنوان خانوادگیای که داشت، پر بود از الفاظ رکیک. همین مشکلات باعث شد که بیش از هفت هزار شکایت در کمیسیون استانداردهای ارتباطی کره بر علیه این سریال ثبت شد.
البته که باید بگویم، علاوه بر تمام این اتهاماتی که به این سریال وارد شده بود، اتهاماتی مبنی بر سرقت هنری از فیلم ژاپنی باکومان نیز مطرح شد که کار برای این سریال بسیار سخت شود. بهطور خلاصه Backstreet Rookie به واسطه اشتباهات زیادی که تیم سازنده مرتکب شدند، برخلاف منبع اصلیاش نتوانست به موفقیت خاصی دست پیدا کند.
The Penthouse: War in Life
سریال The Penthouse: War in Life با داستان درگیری خانوادههای ثروتمند در مجموعه آپارتمانی هرا پالاس شروع میشود. در این سریال پس از به وقوع پیوستن یک قتل بسیار وحشتناک، شاهد دوباره شعلهور شدن دشمنیها و تنشهای قدیمی هستیم. با وجود اینکه این سریال داستان بهنسبت جذابی دارد، بهواسطه اینکه با به جلو رفتن داستان سریال شاهد بیشتر شدن افراط هستیم. این اغراق غیرطبیعی تا حدی زیاد شد که در فصل سوم این اغراق باعث جنجال شد.
جالب است بدانید که این سریال کرهای از روی رمانی چینی به نام Go Princess Go اقتباس شده است. این رمان در کره یکی از رمانهای محبوب و مشهور است، اما شیان چن، نویسنده کتاب، با نظرات منفی و سوگیرانهای که درباره کره داده بود باعث شد که حواشی فراوانی برای این سریال به وجود بیاید.
علاوه بر این موضوع، بیاحترامیهای دیگری نسبت به کره نیز در این سریال وجود داشت. به عنوان مثال میتوانم به نمایش اسناد تاریخی دوره چوسون در سریال اشاره کنم. این نمایش به گونهای بود که بسیاری آن را بهعنوان یک بیاحترامی برداشت کردند. همانطور که احتمالا حدس میزنید، تیم تولید بابت هر دو مورد عذرخواهی کردند و اعلام کردند از گذشتهی نویسندهی رمان آگاه نبودهاند تا حواشی به حداقل برسند.
Joseon Exorcist
Joseon Exorcist یا به فارسی جنگیر چوسون همانند Mr. Queen در ژانر تاریخی فانتزی قرار دارند. این ژانر بهصورت کلی در کره بسیار محبوب است و طرفدارهای خاصی دارد. تا به امروز سریالها و فیلمهای زیادی در این ژانر تولید شدهاند و برخی از آنها مانند Kingdom (پادشاهی) توانستهاند موفقیتهای باورنکردنیای کسب کنند. سریال Joseon Exorcist نیز جزو همین آثار است.
این سریال در قرن پانزدهم میلادی جریان دارد و داستان شاه تائجونگ و فرزند پسرش یعنی شاهزاده چونگنیونگ را به تصویر میکشد. زندگی این پدر و پسر پر است از جنجال و بالا پایین و در اکثر اوقات آنها درحال جنگ با موجودات شیطانی هستند. احتمالا میتوانید حدس بزنید که به این سریال چه نقدهایی وارد شده است.
در قسمت پنجم، یکی از بازیکنان تیم دخترانه در یک مسابقه در جاکارتا شرکت میکند. ماجرا جایی حساسیت برانگیز میشود که مربیان کرهای در سریال شرایط سالن مسابقه و رفتار ورزشکاران اندونزیایی را زیر سؤال میبرند و حتی آنها را متقلب مینامند.
انتقاد بدون حساب و کتاب یک خارجی از وضعیت یک کشور میتواند موضوعی بسیار حساس باشد و واکنشهای زیادی را در پی داشته باشد. طبیعتا مخاطبان اندونزیایی از تصویری که کرهایها از کشورشان ارائه کردند ناراحت شدند و واکنشهای اعتراضی مختلفی از خود نشان دادند. شبکه SBS نیز در پی این واکنشها در صفحات اجتماعی خود بهصورت رسمی از مخاطبان اندونزیایی عذرخواهی کرد.
Snowdrop
یکی از مهمترین سالهای تاریخ کره بدون شک ۱۹۸۸ است. بنابراین جای تعجبی ندارد که سریالی که در این سالها جریان دارد، میتواند توجههای زیادی را به خود جذب کند. Snowdrop که در سال ۱۹۸۸ در جریان دارد، داستان یک جاسوس کره شمالی به نام سو هو را روایت میکند که در تلاش است تا خود را در بین دانشجوهای معترض به رژیم نظامی مخفی کند.
چند شخصیت در این سریال به عنوان سربازهای ویتنامی معرفی میشوند که از مبارزه با ویتکنگ با افتخار یاد میکنند. همین موضوع باعث شد که مخاطبان ویتنامی به این سریال اعتراض کنند و آن را سیبل انتقادات خود قرار دهند. اعتراضات تا حدی شدت گرفت که نتفلیکس مجبور شد این سریال را بهصورت کامل از روی پلتفرمش حذف کند.
جنجال تبلیغاتی دیگر این سریال نیز مربوط میشود به زمانی که این سریال در تبلیفاتش، از روی یک تبلیغات لوازم آرایشی ژاپنی بدون اجازه کپی کرده بود. پس از شکایتهایی که انجام شد، تیم سازنده مجبور به عذرخواهی شد. اما این عذرخواهی چندان چنگی به دل نمیزد و صرفا از روی اجبار بود تا حواشی ایجاد شده فروکش کنند.
Narco-Saints
احتمالا شما هم متوجه شباهت نام سریال Narco-Saints با سریال معروف نارکوها شدهاید. باید بگویم که این شباهت اتفاقی نیست و سریال Narco-Saints از روی سریال نارکوها اقتباس شده است اما تغییرات بسیار زیادی در آن اعمال شده است تا با فرهنگ کره سازگاری پیدا کند. این سریال درباره یک قاچاقچی مواد کرهای به نام جون یو هوان است که در کشوری به نام سورینام تجارت خود را به پا کرده است.
اما مشکلاتی که حول محور کارگردان این سریال به وجود آمد، باعث ایجاد حواشی بسیار زیادی برای این سریال شد. گیل هو که وظیفه کارگردانی این فیلم را بر عهده داشت به دلیل اتهام به خشونت در دوران نوجوانیاش در فیلیپین در سال ۱۹۹۶ با انتقاد روبرو شد.
او در ابتدا به صورت کامل این ادعا را رد کرد و همه جا آن را تکذیب و رد کرد. با این حال بعد ها در بیانیهای که از طریق وکیلش منتشر شد، این موضوع را تایید کرد و بابتش عذرخواهی کرد. جالب است بدانید که گیل هو پس از پروژه The Glory به واسطه همین حواشی پروژه دیگری را کارگردانی نکرده است.
Doctor Cha
دکتر چا یک سریال کمدی خانوادگی است که داستان مادری خانهدار به نام چا جونگسوک را روایت میکند. چا جونگسوک شخصی است که پس از حادثهای به شغل پزشکی بازمیگردد و مجددا در این حوزه فعالیت میکند. همسر او نیز یک جراح است و با معشوقهاش در همان بیمارستان کار میکند و فرزندشان نیز یکی از پزشکان است. این خانواده پزشک اما حاشیه کم نداشتند.
مهمترین حاشیهای که حول محور این سریال شکل گرفت زمانی بود که بیماری در قسمت هفتم با تشخیص بیماری کرون معرفی میشود. خانوادهی نامزد او نیز به شدت نگران تأثیر این بیماری بر نسل بعد هستند. توصیفهایی که در این سریال در مورد این بیماری ارائه شد کاملا غیرعلمی و با زبانی تحقیرآمیز بودند. همین موضوع باعث شد که واکنش عموم مردم برانگیخته شود.
مانند دیگر فیلمهایی که در این لیست بودهاند شبکه JTBC نیز به خاطر این نمایش غیرحساس و نادرست از بیماری کرون عذرخواهی کرد، اما محبوبیت سریال به هیچ عنوان کاهش نیافت و قسمتهای بعدی این سریال کمدی بدون هیچ مشکلی پخش شدند.
کلام آخر
همانطور که دیدید، حتی موفقترین سریالهای کرهای نیز گاهی با حواشی غیرمنتظره روبهرو میشوند. این جنجالها اغلب از حساسیت بالای فرهنگ کرهای و مخاطبان بینالمللی نشأت میگیرد. اگرچه برخی از این سریالها مانند The Glory توانستند از این حواشی عبور کنند، برخی دیگر مانند Joseon Exorcist به کلی متوقف شدند.
منبع: ویجیاتو
منبع: faradeed-242880