جستجو
رویداد ایران > خبرها > علائم، دلایل، درمان و روش های پیشگیری از افت قند خون نوزادان

علائم، دلایل، درمان و روش های پیشگیری از افت قند خون نوزادان

علائم، دلایل، درمان و روش های پیشگیری از افت قند خون نوزادان
عوامل بسیار زیادی وجود دارند که سلامت نوزادان را تهدید می کنند؛ افت قند خون افت از جمله مواردی است که تاثیرات بسیار مخربی را بر بدن نوزاد خواهد داشت. در این مقاله هر آنچه که باید در خصوص افت قند خون نوزادان بدانید را گرداوری نموده ایم.
گلوکز ماده‌ای حیاتی برای رشد مغز و یکی از منابع انرژی است که مغز از آن استفاده می‌کند. هیپوگلیسیمی یا افت قند خون برای نوزاد در شرایطی ایجاد می‌شود که سطح گلوکز در چند روز پس از تولد در نوزاد کاهش پیدا می‌کند. این سطح گلوکز پایین روند رشد را مختل کرده و می‌تواند باعث از بین رفتن سلول‌های مغز شود. 
آن‌ها تا قبل از تولد این ماده را از طریق جفت و از مادر و بعد از آن از طریق شیر مادر دریافت می‌کنند. گلوکز همچنین در کبد کودک تولید می‌شود. هیپوگلیسیمی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های نوزادان است و در عین حال راه درمان ساده‌ای دارد. 
اما درصورتی که درمان نشود می‌تواند عواقب جدی‌ای برای کودک به دنبال داشته باشد، زیرا بافت مغزی در حال رشد نوزاد به منبع پایدار گلوکز به عنوان منبع اصلی سوخت وابسته است. 
 
نحوه تشخیص افت قند خون نوزادان:
آزمایش خون و ادرار برای اندازه‌گیری سطح قند خون کودک و پیدا کردن علت افت قند خون  نوزاد انجام می‌شود.
چرا افت قند خون نوزادان باعث نگرانی است؟
مغز به قند خون وابسته است زیرا منبع اصلی سوخت می‌باشد. کم بودن بیش از حد قند می‌تواند باعث اختلال در عملکرد مغز شود. هیپوگلیسمی شدید یا طولانی مدت ممکن است منجر به تنشج یا آسیب جدی مغز شود.
درمان افت قند خون نوزادان:
درمان افت قند خون نوزاد توسط پزشک و بر اساس عوامل زیر تعیین می‌شود:
- سن حامگلی نوزاد، وضعیت کلی سلامتی و سابقه پزشکی
- شدت بیماری
- طاقت نوزاد برای تحمل داروها، روش ‌ها یا درمان‌های خاص
- انتظارات از دوره بیماری
-زمانی که پرستاران و یا پزشکان نگران سطح قند خون نوزاد می‌شوند، اولین گام آنها، اطمینان از درست تغذیه شدن نوزاد است.
شیر مادر، در صورت وجود، بهترین درمان است. زمانی که نوزاد در آغوش مادر و تماس پوست به پوست قرار می‌گیرد، تشویق به خوردن شیر می‌شود. شیر مادر از نظر ترکیب، بهترین غذا برای نوزاد است، اما مادرانی که به دلایلی نمی‌توانند به نوزادشان شیر بدهند باید از شیری استفاده کنند که فرمول شیر نوزاد را رعایت کرده باشد و بدین ترتیب سطح قند خون او را در شرایط متعادل حفظ کنند.
اگر قند خون نوزاد پس از تغذیه باز هم پایین بود یک متخصص کودکان باید او را معاینه کند. زیرا ممکن است لازم باشد به او محلول قند یا گلوکز بدهد.
به محض اینکه سطح قند خون نوزاد، در وضعیت مطلوب قرار گرفت، می‌توان تغذیه معمولی او را از سر گرفت. برخی از نوزادان به این روش پاسخ مثبت نمی‌دهند و به طور پی در پی دچار افت قند خون میشوند. در اینگونه مواقع باید برای یافتن علت آن، آزمایش شوند.
 
افت قند خون نوزادان,دلایل افت قند خون نوزادان 

پیشگیری از افت قند خون نوزادان:

ممکن است هیچ راهی برای پیشگیری از افت قند خون نوزاد وجود نداشته باشد، تنها به دقت زیر نظر گرفتن علائم و به سرعت درمان کردن می‌تواند، کمک کند. مادران مبتلا به دیابت می‌توانند با کنترل شدید سطوح قند خون برای حفظ محدوده‌ی طبیعی گلوکز که به جنین فشار وارد می‌کند در به حداقل رساندن گلوکز کمک کنند.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب