ببینید؛ جزایر مصنوعی چگونه ساخته میشوند و چرا کاربران از فهمیدن آن شوکه شدهاند؟
جزایر مصنوعی یکی از دستاوردهای بزرگ مهندسی انسان هستند. این جزایر در دل دریا یا اقیانوس ساخته میشوند و امروزه میزبان بناهای معروفی در جهاناند. پالم جمیرا در دبی و فرودگاه بینالمللی هنگکنگ نمونههای مشهوری از این پروژهها هستند. اما واقعاً ساخت آنها چگونه انجام میشود و چرا برخی افراد پس از فهمیدن این روند، شوکه شدهاند؟
فرآیند ساخت جزایر مصنوعی
ساخت جزایر مصنوعی معمولاً با روش «احیای زمین» انجام میشود. در این روش، با ریختن موادی مثل ماسه، خاک یا سایر مصالح ساختمانی در کف دریا، سطحی خشک و پایدار در دل آب ایجاد میشود. برای این کار از ماشینهای عظیم لایروب استفاده میشود که ماسه را از کف دریا بیرون میکشند و به محل ساخت منتقل میکنند. این ماسه بهصورت لایهلایه روی هم قرار گرفته، فشرده و شکل داده میشود تا سطحی بالاتر از سطح دریا پدید آید.
برای جلوگیری از تخریب جزیره توسط امواج یا جزر و مد، اطراف آن را با سنگ یا بتن محکم میکنند؛ این کار مانند ساختن یک دیوار محافظ در دل دریاست.
امروزه، در شاخههای این جزیره بیش از ۱۵۰۰ ویلای ساحلی ساخته شده و در بخش مرکزی آن هم ۶۰۰۰ آپارتمان مسکونی قرار دارد.
پروژههای جدید در حال اجرا
از سوی دیگر، شکلگیری جزایر مصنوعی ممکن است الگوهای طبیعی امواج و جریانهای دریایی را بر هم بزند و حتی سواحل اطراف را فرسایش دهد. این موضوع باعث نگرانی بسیاری از متخصصان محیط زیست شده است.
واکنش کاربران در فضای مجازی
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-241953