جستجو
رویداد ایران > رویداد > ورزشی > دادگر: مشکل اصلی تحریم‌ها است ولی از مسائل مالی هم نباید غافل شد

دادگر: مشکل اصلی تحریم‌ها است ولی از مسائل مالی هم نباید غافل شد

دادگر: مشکل اصلی تحریم‌ها است ولی از مسائل مالی هم نباید غافل شد
رئیس فدراسیون تیراندازی گفت: در این رشته به هیچ عنوان نمی‌توان قول مدال داد اما فدراسیون، کادر فنی و تیراندازان مصمم هستند بهترین نتیجه را کسب کنند.

سال 98 برای تیراندازی ایران در حالی به پایان رسید که ملی‌پوشان کشورمان در تفنگ و تپانچه 6 سهمیه المپیک را کسب کردند. با این تعداد سهمیه، تیراندازان در 11 ماده در المپیک حضور خواهند داشت.
در این میان مشکلات تامین فشنگ همواره سنگی بزرگ بر سر راه تیراندازی ایران بوده است.

علی دادگر، رئیس فدراسیون تیراندازی ایران با حضور در خبرگزاری تسنیم به تشریح موضوعاتی همچنین تامین فشنگ و مهمات، برگزاری اردوها، حضور مربیان داخلی و سایر موارد مربوط به تیراندازی پرداخت.

در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید:

تسنیم: کرونا چه تاثیری بر عملکرد تیراندازان در این مدت داشته است؟

متاسفانه با کرونا درگیر شدیم و کشور ما نیز با این بیماری رو به رو شد. ما بیشترین سهمیه‌های المپیک را گرفته بودیم و دنبال درخشش در المپیک بودیم و به همین دلیل  با تمام توان وارد عرصه شدیم تا بعد از کرونا و تعطیلی اردوها با بهره‌گیری از مربیان داخلی خانم هاشمی و آقای نصر و دیگر دوستان به این نتیجه رسیدیم که  تمرینات به صورت آنلاین در منزل ورزشکاران دنبال شود. سلاح ورزشکاران به شهر و منزلشان ارسال شد و سیستم‌های نرم افزاری برقرار شد تا تمرینات ادامه یابد.

تمرینات مجازی و آنلاین جای تمرین واقعی را نمی‌گیرد ولی به خاطر اینکه فرصت‌ها از دست نرود با این روش به عنوان اولین فدراسیون تمرین در منزل را آغاز کردیم. بعد از ما تعدادی از کشورها الگو برداری کردند. کشور سنگاپور که پیش از این هم خانم هاشمی هدایت این تیم را برعهده داشت مدام با کشورمان در تماس بود. این تمرینات تجربه خوبی بود و باعث شد بچه‌ها خیلی عقب نیفتند. البته آمادگی که با فعالیت‌های عملی، صدای تیر، لگد سلاح در تمرینات عملی وجود دارد خیلی بهتر است ولی در این شرایط کرونایی، بچه‌ها تمرینات نسبی داشتند.


تسنیم: آیا هنوز این شانس برای تیراندازی وجود دارد که سهمیه‌ها از طریق رنکینگ افزایش یابد؟
حسین باقری، الهه احمدی و گلنوش سبقت‌الهی امکان کسب سهمیه از طریق رنک را دارند. سبقت‌الهی شانس بالایی دارد. الهه احمدی نیز امیدوار است. باقری نیز تمام تلاش خود را به کار گرفته است. امیدوارم با افزایش یکی دو سهمیه دیگر همچنان تاریخ ساز باشیم.
تسنیم: در سال‌های گذشته در بحث فشنگ جلسات زیادی را با ارگان‌های مسئول برگزار کردید و قول‌های زیادی هم به شما دادند، چقدر این قول‌ها برای حمایت از تهیه فشنگ عملی شد؟
برخی از مشکلاتی که در گذشته بین صنایع دفاع و فدراسیون وجود داشت طبیعی بود و برخی دیگر غیر متعارف بود. با وقتی که گذاشتیم و جلساتی که برگزار شد حدود 80 تا 90 درصد مشکلات برطرف شد. جا دارد از امیر حاتمی وزیر دفاع و سردار قریشی معاون آماد و پشتیبانی وزارت دفاع و آقای صباغی، نماینده تام الاختیار وزیر تشکر کنم.
با رکودی که در سال 99 وجود داشت دو آورده خوب داشتیم و نزدیک 200 قبضه تفنگ دولول از طرف وزارت دفاع به فدراسیون هدیه شد و شاید از نظر ریالی میلیاردها تومان به نفع فدراسیون شد و با این کار انقلابی در اهداف پروازی در استان‌ها ایجاد می‌شود.
در مورد فشنگ اهداف پروازی تولید داخل به پای خارجی نمی‌رسد ولی در سال گذشته عزیزان تولید کننده در وزارت دفاع فشنگ ویژه برای تیم ملی تولید کردند و در انبار است و اگر تیم خواست به مسابقات برون مرزی اعزام شود از آنها استفاده خواهد کرد. از نظر فشنگ معمولی برای عموم تیراندازان، فدراسیون، باشگاه‌ها و هیئت‌ها بعد از عید نوروز تا الان هیچ مشکلی نبوده است. فکر می‌کنم سال خوبی از نظر تولید و توزیع فشنگ در بین باشگاه‌ها خواهیم داشت و فکر می‌کنم در سال 99 مشکلی در بحث فشنگ اهداف پروازی نخواهیم داشت.
تسنیم: آیا در بحث فشنگ‌ها حمایت دستگاه‌ها و گمرک را داریم؟
فشنگ خفیف برای تفنگ و تپانچه که سهمیه گرفتند لازم داریم و فشنگ داخلی جوابگوی نیاز ما نیست. ما نیاز به فشنگ خارجی با آخرین استانداردهای دنیا را داریم تا با رقبا مبارزه کنیم. فشنگ هر کارخانه سریال خاصی را دارد و به سلاح هر یک از ورزشکاران فشنگ خاصی می‌خورد و ما نیازمند فشنگ‌ها با چند سریال هستیم.
الان پروازها کنسل شده، ویزا صادر نمی‌شود و اردوهای خارجی تعطیل است و مشکل فشنگ خفیف پا برجا است. مربیان با حداقل فشنگ موجود تمرینات را پیگیری می‌کنند. سال گذشته هم کمبود فشنگ داشتیم که در اردوی هانوفر توانستند به فشنگ خوب دسترسی داشته باشند و فشنگ مسابقاتی خود را تامین کردند و سهمیه گرفتند.
تسنیم: آیا مشکلات مالی و یا تحریم‌ها است که سد راه رسیدن فشنگ‌ها شده است؟
مشکل اصلی تحریم‌ها است ولی از مسائل مالی هم نباید غافل شد .ارزش ریال و پول ملی کاهش داشته و بودجه ما ثابت است و قیمت‌ها چند برابر شده و مشخص است که ما برای تامین فشنگ با هزینه‌های چند برابری رو به رو هستیم. هم تحریم‌ها و هم مسائل مالی در این شرایط موثر است.
در فدراسیون با واقعیت‌ها آشنا هستیم و دنبال راهکار مناسب هستیم‌. از اعزام‌های غیرضروری پرهیز کردیم و هزینه‌ها را به حداقل رساندیم و سیاست‌های انقباضی را در پیش گرفتیم و دنبال افزایش درآمد و کاهش هزینه برای غلبه بر مشکلات هستیم‌.
تسنیم: در آلمان چه اتفاقی افتاد که فشنگ‌ها وارد ایران نشد؟
بر اساس نیاز در آلمان فشنگ خریدیم و با وجود هماهنگی با شرکت هواپیمایی داخلی، 50 درصد فشنگ‌ها را اجازه ورود دادند و 50 درصد هم در آلمان ماند. فشنگ‌ها مربوط به ایران است و در آلمان نگهداری می‌شود. در اعزام‌های بعدی یا برای مصرف استفاده می‌شود یا موقع برگشت، آن مقداری که قوانین بین‌المللی اجازه می‌دهد را وارد می‌کنیم. ما علاقه‌مند بودیم فشنگ بیشتری وارد کنیم اما شرکت هواپیمایی اجازه نداد. ما با شرکت‌های خارجی با مشکل کمتری فشنگ وارد می‌کردیم. این فشنگ برای استفاده تیم ملی بود و نیاز به همت و اراده ملی بود تا وارد شود.

تسنیم: لیگ امسال چگونه برگزار خواهد شد؟
یکی از کارهای خوب در سال 99 راه اندازی لیگ اهداف پروازی است. هیچ منعی برای اهداف پروازی با سلاح شخصی و در فضای باز و با رعایت پروتکل‌ها وجود ندارد. در این شرایط نیاز مالی تیراندازان نیز تامین می‌شود.
تا کنون کار به خوبی پیش رفته و برندهای خوبی پشت کار آمدند و تیم‌داری می‌کنند. بیمارستان نیکان، بیمارستان پارس، تیم شکار طبیعت، تیم کیان دریاچه ارومیه، باشگاه دراگ شیراز و تیم‌های مشهد و کرمان و مازندران و بسیاری از استان‌ها پای کار آمدند . از بین تیم 6 تا 8 تیم را انتخاب می‌کنیم که سطح کیفی لیگ بالا باشد و بعد از 8 سال لیگی آبرومند برگزار شود.
از تراپ آقایان سه نفر، تراپ بانوان یک نفر و اسکیت یک نفر و یک نفر هم از جوانان باید در تیم‌ها باشند. ما در لیگ به هیچ عنوان یک ریال از فدراسیون هزینه نمی‌کنیم. لیگ‌ کاملا خودگردان و درآمدزا خواهد بود. پول داوران و عوامل اجرایی پرداخت نمی‌شد و بعدا به عدد بزرگی تبدیل می‌شد که پرداخت آن برای فدراسیون سخت بود. در این دوره و بعدا در لیگ تفنگ و تپانچه تمام حق و حقوق عوامل اجرایی همان موقع پرداخت می‌شود و برای این کار اسپانسر داریم. با این کار با یک تیر، ده‌ها نشان را زدیم. هم‌ تیم‌های ملی تقویت می‌شود، هم درآمد زا هستیم و هم هزینه ایجاد نمی‌شود.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب