ورود «دیوار» به بورس با بلوغ و تعامل متقابل حل میشود
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان از تلاش برای حل مشکل بورسی شدن دیوار خبر میدهد و اعلام میکند که اگر مجموعه تعامل و گفتوگویی بین دیوار و نهادهای ناظر صورت بگیرد، این شرکت به راحتی میتواند وارد بورس شود. حسین افشین در گفتوگو با «فنزی» (ضمیمه اکوسیستم استارتاپی شرق) در واکنش به این سوال که چرا نهاد امنیتی بای برای چند سال جلوی ورود دیوار به بورس را بگیرد، تاکید میکند که با دو طرف برای حل مشکل که بسیار هم ساده است گفتوگو کرده و به زودی این شرکت وارد بورس میشود.
افشین در توضیح اینکه بورسی شدن دیوار چرا اینقدر طولانی شده است به «فنزی» گفت: «امروز که با شما صحبت میکنم دیوار هیچ مشکلی برای ورود به بورس ندارد. ورود این شرکت به بورس بسیار ساده است و من حتی آن را مشکل هم نمیبینم.»
او ادامه میدهد: «برای ورود هر شرکت به بورس روالهای مشخصی وجود دارد که باید این روال طبق قانون سپری شود. به طور مثال من اگر بخواهم پست دولتی بگیرم باید طبق قانون مجموعه استعلاماتی صورت بگیرد و نمیتوانم بدون انجام این استعلامات بگویم باید این شغل را به من بدهید. موضوع دیوار هم همین است.»
افشین معتقد است طولانی شدن روند بورسی شدن دیوار تا حدودی هم به تمایل این شرکت بازمیگردد. او اعلام میکند براساس جلسههایی که با این شرکت داشته و به عنوان یک واسط برای حل مشکل، دیوار هنوز تمایلی برای ورود به بورس ندارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری در حالی اعلام میکند که دیوار هنوز تمایل جدی برای ورود به بورس ندارد که اسفند سال گذشته اشکان آرمندهی، مدیرعامل دیوار اعلام کرد که جلسه هیئت پذیرش دیوار در بورس، که طبق برنامه قرار بود روز ۲۲ اسفند برگزار شود، بهصورت ناگهانی لغو شده است. آن زمان روابط عمومی دیوار دراطلاعیهای اعلام کرد که اطلاعات سپاه برای صدور تاییدیههای لازم برای طی شدن فرایند پذیرش بورس دیوار پاسخ شفافی نداده است.
افشین در پاسخ به این سوال که دیوار تمایل خود به بورسی شدن را نشان داده، اما مجوزهای لازم در این زمینه صادر نشده است، گفت: «وقتی شما میخواهید کاری انجام دهید باید مجوز بگیرید، مثلا وقتی میخواهید یک کسبوکار در حوزه محیط زیست راه بیاندازید باید مجوزهای لازم را دریافت کنید. نمیتوانید بگویید من مجوز نمیگیرم و باید مجوز را به من بدهند.»
برخی گمانهزنیها حکایت از خواستههای فراتر از قانون از دیوار برای دریافت مجوزهایی خاص دارد تا بتواند وارد بورس شود. با این حال افشین این گمانهزنیها را رد میکند و میگوید که در جریان کارها قرار دارد و نهاد نظارتی هیچ خواسته فراتر از قانونی از دیوار برای ورود به بورس نخواسته است. او تاکید میکند: «نهاد امنیتی چندین دغدغه دارد که این دغدغهها هم درست است. من نمیتوانم بگویم چون در این ماجرا معاونت تسهیلگر است. شرایط دیوار برای ورود به بورس آسان است، ولی آنها از راه سخت میخواهند این ورود اتفاق بیفتد.»
به باور افشین خیلی از مشکلات اکوسیستم با گفتوگو حل خواهد شد. او معتقد است در حال حاضر بخش بزرگی از مشکلات اکوسیستم استارتاپی این است که تعامل متقابلی بین اکوسیستم و حاکمیت صورت نگرفته است: «برای به توافق رسیدن باید یک بلوغ بین هر دو طرف اتفاق بیفتد.»
دیوار به همراه دیگر شرکتهای هلدینگ هزاردستان از سال ۱۳۹۹ تلاش جدی خود برای ورود به بورس را آغاز کردند، طبق گفته مدیران دیوار، در این مدت بارها با نهادهای مختلف از جمله فرابورس و بورس تهران وارد مذاکره شدهاند، اما همواره به دلیل آنچه که مسائل امنیتی و مخالفت نهادهای ذیربط اعلام شده، درخواست آنها یا به نتیجه نرسیده و باعثش شده ورودشان به بورس بارها به تعویق بیفتد.
*نسخه کامل این گفتوگو را میتوانید در شماره آینده «فنزی» و روزنامه شرق بخوانید.
منبع: sharghdaily-1007534