جستجو
رویداد ایران > استان ها > بودجه هزارمیلیاردی برای توسعه زیرساخت‌های فاضلاب تخصیص یافت

استاندار قم:

بودجه هزارمیلیاردی برای توسعه زیرساخت‌های فاضلاب تخصیص یافت

استاندار قم با اشاره به فعالیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فراتر از ظرفیت طراحی‌شده، از آغاز برنامه‌ای چهارساله و تخصیص هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های این بخش خبر داد.

به گزارش خبرنگار رویداد ایران از قم،اکبر بهنام جو در نشست خبری خود با خبرنگاران استان  با اشاره به کمبود زیرساخت‌های فاضلاب در شهر قم، از آغاز یک برنامه‌ریزی چهارساله برای حل این معضل خبر داد و گفت: تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فعال قم برای جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر طراحی شده، در حالی که اکنون بار جمعیتی بیش از ۶۰۰ هزار نفر را تحمل می‌کند و طبیعتاً این سیستم با این حجم، کارایی مناسبی ندارد.

وی با بیان اینکه سال گذشته اعتبار تخصیصی به این بخش بسیار ناچیز و حدود ۵۰ میلیارد تومان بود که آن هم برای پروژه‌های اساسی کافی نبود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال با پیگیری‌های صورت گرفته، بودجه‌ای بالغ‌بر هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های فاضلاب در نظر گرفته شده است.

استاندار قم با اشاره به محدودیت‌های بودجه‌ای دولت، از استفاده از ظرفیت تبصره‌ها و تسهیلات بانکی برای تأمین منابع مالی در این زمینه خبر داد و گفت: در یکی از همین پیگیری‌ها، مذاکرات با بانک‌ها برای تأمین حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دست انجام است و برخی از این تسهیلات به تصویب اولیه رسیده‌اند.

وی با تأکید بر ورود بخش خصوصی به پروژه‌های فاضلاب استان گفت: تلاش شده است از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه  بهره‌مند شویم تا پروژه‌ها با سرعت و توان بیشتری جلو بروند.

بهنام جو یادآور شد: هم‌اکنون بخش عمده‌ای از پروژه‌های آب و فاضلاب استان در مرحله مناقصه قرار دارد.

وی از هماهنگی‌های گسترده با وزارت راه و شهرسازی نیز خبر داد و اظهار کرد: با توجه به ساخت ۸۰ هزار واحد مسکن ملی در استان، زیرساخت‌های آب، برق، فاضلاب، آموزش و بهداشت نیز باید همگام با آن توسعه یابد و سهم آب و فاضلاب این مناطق نیز به‌صورت جدی دنبال می‌شود.

استاندار قم همچنین به یکی از چالش‌های اصلی در حوزه انبوه‌سازی اشاره کرد و با بیان اینکه در بسیاری از پروژه‌های بزرگ ساخت‌وساز، متأسفانه سرانه‌های خدماتی و به‌ویژه زیرساخت‌های فاضلاب به‌درستی دیده نشده‌اند، گفت: این موضوع اکنون به یکی از موانع جدی توسعه در محلات تبدیل شده و ناچاریم با اعتبارات محدود دولتی، زیرساخت‌ها را ایجاد کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما این مشکلات را با جدیت دنبال می‌کنیم و همه دستگاه‌های اجرایی استان موظف شده‌اند برای چهار سال آینده برنامه عملیاتی داشته باشند زیرا این یک ضرورت برای توسعه پایدار قم است.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب