جستجو
رویداد ایران > چندرسانه ای > ویدئو > ببینید؛ نمایی از زندگی کابوس‌وار کارگرانی که در بزرگترین کلان‌شهر چین لپ تاپ تولید می‌کنند

ببینید؛ نمایی از زندگی کابوس‌وار کارگرانی که در بزرگترین کلان‌شهر چین لپ تاپ تولید می‌کنند

این شهر پر از ساختمان‌های غول‌پیکر، بزرگراه‌های چندطبقه و مترویی است که حتی از میان ساختمان‌های مسکونی عبور می‌کند؛ به همین خاطر در سال‌های اخیر توجه زیادی را در فضای مجازی به خود جلب کرده است.

ساکنان بزرگ‌ترین کلان‌شهر چین که نیمی از لپ‌تاپ‌های جهان را تولید می‌کند، از واقعیت زندگی در این شهر دیستوپیایی پرده برداشته‌اند.

چونگ‌چینگ که در جنوب‌غربی چین قرار دارد، ۳۲ میلیون نفر جمعیت دارد و مساحتی به اندازه کشور اتریش را در بر می‌گیرد.

اگرچه رشد صنعتی چونگ‌چینگ فرصت‌های شغلی زیادی برای ساکنان شهر فراهم کرده، اما بسیاری از محلی‌ها تصویری تیره و ناخوشایند از تجربه کار در این «شهر سایبرپانک» ارائه داده‌اند.

تعداد زیادی از تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی، بخش‌هایی از زندگی روزمره خود را در کارخانه‌هایی که لپ‌تاپ، موبایل و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی تولید می‌کنند، به نمایش گذاشته‌اند.

او از خوابگاه تاریک و پرازدحامی که در آن با دیگران زندگی می‌کند بیدار می‌شود، صورتش را می‌شوید، مسواک می‌زند و با قدم‌هایی سنگین به سمت کارخانه می‌رود.

پیش از شروع کار، غذایی نه‌چندان دلچسب در سلفی بزرگ دریافت می‌کند؛ جایی که هزاران کارگر دیگر نیز در آن غذا می‌خورند.

به همین دلیل امکان فیلم‌برداری از محیط داخل کارخانه برایش وجود ندارد.

وقتی پس از پایان شیفت کاری به سراغ قفل‌کمدش برمی‌گردد، چهره‌ای خسته و بی‌روح دارد؛ گویی می‌خواهد واقعیت شرایط طاقت‌فرسای کار در این شهر را به تصویر بکشد.

در ویدیویی دیگر، یک تولیدکننده محتوا شیفت شب دوازده‌ساعته‌اش را در یکی از کارخانه‌های الکترونیکی چونگ‌چینگ مستند کرده است.

او همچنین همکارانش را نشان می‌دهد که بعضی روی صندلی‌ها لم داده‌اند تا کمی استراحت کنند و برخی دیگر مشغول خوردن غذا در سالن غذاخوری هستند.

سال گذشته، پس از درگیری کارگران با پلیس در جریان اعتراض گسترده صدها نفر از کارکنان یک کارخانه تولید تست کرونا، اعتراضات خشونت‌آمیزی در این شهر رخ داد.

اما این شرایط دشوار تنها به کارخانه‌ها محدود نمی‌شود.

چونگ‌چینگ یکی از تحت‌نظارت‌ترین شهرهای جهان به شمار می‌رود و دوربین‌های مداربسته در همه‌ جای آن نصب شده‌اند.

چونگ‌چینگ بخشی از طرح آزمایشی «چشم‌های تیزبین» بوده؛ برنامه‌ای که هدف آن مقابله با جرم و جنایت از طریق پایش دقیق زندگی مردم است.

اما اگر فکر می‌کنید دوربین و تشخیص چهره برای کنترل جمعیت کافی است، باید بدانید که دولت چین ربات‌های بازرسی را هم به میدان آورده است.

این ربات‌ها در کارخانه‌های چونگ‌چینگ گشت‌زنی می‌کنند، تجهیزات را بررسی و در صورت وجود مشکل، به کارکنان هشدار می‌دهند.

99_11zon

در ویدیویی که در تیک‌تاک منتشر شده، ربات‌های سفیدرنگ با سرعت در یک ایستگاه برق راه‌آهن در حال حرکت و بازرسی دیده می‌شوند.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-240186

برچسب ها
نسخه اصل مطلب