جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > امپراتورهای رسانه‌ای متصل به خزانه پایتخت

امپراتورهای رسانه‌ای متصل به خزانه پایتخت

عضو هیئت‌رئیسه شورای شهر تهران اعلام کرد: «در شهرداری برخورد دوگانه‌ای وجود دارد و برخی از اعضای شورای شهر تهران به راحتی می‌توانند مشکلات را پیگیری کنند و منتقدان آقای زاکانی نمی‌توانند به راحتی مشکلات را در شهرداری پیگیری کنند.»

روزنامه‌های شرق و هم‌میهن رسانه‌هایی هستند که به صورت مستقل فعالیت می‌کنند و به بیت‌المال وصل نیستند و از بودجه شهر تهران سهمی ندارند. اما رسانه‌های شهرداری میلیاردها تومان از خزانه پایتخت می‌گیرند تا اقدامات شهرداری را در بوق و کرنا کنند و وعده‌هایی که به‌زعم برخی از اعضای شورای شهر تهران محقق نشده‌اند و در حد وعده باقی‌ مانده‌اند را به مردم بقبولانند. درحالی‌که تهرانی‌ها در این شهر زندگی می‌کنند و با مشکلات آن دست به گریبانند و نیک می‌دانند که وعده و وعیدها نه اتوبوس می‌شود برایشان و نه مترو، نه آلودگی هوا را کاهش می‌دهد نه ترافیکی که قرار بود زاکانی کمر آن را بشکند.

یکشنبه سیدجعفر شربیانی، عضو هیئت‌رئیسه شورای شهر تهران طی نطقی اعلام کرد: «در شهرداری برخورد دوگانه‌ای وجود دارد و برخی از اعضای شورای شهر تهران به راحتی می‌توانند مشکلات را پیگیری کنند و منتقدان آقای زاکانی نمی‌توانند به راحتی مشکلات را در شهرداری پیگیری کنند.»

از سوی دیگر تاکید کرد که شهرداری دارای امپراتوری رسانه‌ای است که در فضای مجازی و رسانه‌ای بسیج شده‌اند تا به منتقدان علیرضا زاکانی، شهردار تهران در شورای شهر تهران بتازند. پس از آن هم مهدی اقراریان دیگر عضو شورای شهر تهران در تذکر خود به این موضوع اشاره کرده و گفت که می‌داند با انتقاد تندی که می‌کند مورد هجمه امپراتوری رسانه‌ای شهرداری قرار می‌گیرد.

در همان جلسه محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در پاسخ به این صحبت‌ها گفت: «این برای آنهایی است که بیرون نشسته‌اند، برخی دوربین‌هایشان در این شورا صحبت‌های دوستان را خیلی خوب و با انرژی ضبط و در سایت‌هایشان منتشر می‌کنند، به ما می‌خندند و از این اختلاف خوشحالی می‌کنند.»

البته این اولین بار نبود که اعضای شورای شهر تهران به خبرنگاران منتقد می‌تاختند. علیرضا نادعلی و محمد آخوندی حتی با استفاده از تریبون میلیاردی شورای شهر خواستار محدود شدن حضور خبرنگاران منتقد شدند اما مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران با این محدودیت‌ها مخالفت کرد و تاکنون در مقابل فشارهای این طیف در مدیریت شهری مقاومت کرده است.

اما ماجرای امپراتوری رسانه‌ای شهرداری تهران به اینجا ختم نشد. علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران در مصاحبه با سایت شهر (رسانه رسمی شهرداری تهران) گفت: «اگر برخی فکر می‌کنند شهرداری امپراتوری رسانه‌ای دارد، یقیناً روزنامه‌هایی مانند «شرق» و «هم‌میهن» که در بهترین جایگاه‌ خود تریبون‌ اعضای منتقد شورا هستند را نمی‌بینند. سخن گفتن در مورد امپراتوری رسانه‌ای شهرداری غلوآمیز است. به نظر من این حرف از بعد از ماجرای روزنامه‌های زنجیره‌ای و طیفی که در مقابل جمهوری اسلامی به صورت زیرپوستی در دهه‌های گذشته شکل گرفت، مطرح می‌شود. به جز استمرار آن امپراتوری، امپراتوری دیگری نداشتیم.»

طی سه سال گذشته این دو روزنامه در حرکتی منصفانه اقدام به بررسی مسائل و مشکلات در قالب مصاحبه با اعضای شورای شهر تهران کرده‌اند. اما برخی از اعضای شورای شهر تهران با آنها  گفت‌وگو نکردند و بارها از پاسخ به پرسش‌ها به بهانه‌های مختلف طفره‌ رفته‌اند.

از سوی دیگر روزنامه‌های شرق و هم‌میهن رسانه‌هایی هستند که به صورت مستقل فعالیت می‌کنند و به بیت‌المال وصل نیستند و از بودجه شهر تهران سهمی ندارند. اما رسانه‌های شهرداری میلیاردها تومان از خزانه پایتخت می‌گیرند تا اقدامات شهرداری را در بوق و کرنا کنند و وعده‌هایی که به‌زعم برخی از اعضای شورای شهر تهران محقق نشده‌اند و در حد وعده باقی‌ مانده‌اند را به مردم بقبولانند.

درحالی‌که تهرانی‌ها در این شهر زندگی می‌کنند و با مشکلات آن دست به گریبانند و نیک می‌دانند که وعده و وعیدها نه اتوبوس می‌شود برایشان و نه مترو، نه آلودگی هوا را کاهش می‌دهد نه ترافیکی که قرار بود زاکانی کمر آن را بشکند. 

گزارشگران این دو روزنامه طی سال‌ها فعالیت در حوزه شهری فقط یک راه را برای خود برگزیده‌اند آن‌هم پیگیری مطالبات و تخلفات در حوزه شهری و نگذشتن از حق مردم شهر است. بررسی‌ها حاکی از آن است که حامیان زاکانی نیز هر زمان که گفت‌وگویی با این دو روزنامه داشتند از ویترین اصلی سهمی برای خود اختیار کرده‌اند.

در حالی که رسانه‌های شهرداری که از بودجه شهر ارتزاق می‌کنند پوشش حداقلی انتقادات در شورای شهر تهران را هم از برخی از اعضای شورای شهر تهران دریغ می‌کنند. حتی روز یکشنبه نیز اخبار سیدجعفر شربیانی، ناصر امانی و مهدی اقراریان را مانند همیشه منتشر نکردند تا صدای منتقدان را خفه کنند و در رسانه‌هایشان با انتشار یکسویه اخبار را به نفع خودشان تمام کنند.

این در حالی است که از صحبت‌های علیرضا زاکانی، شهردار تهران گرفته تا حامیانش در شورای شهر تهران منتشر شده است. جالب آن که علیرضا زاکانی هم می‌داند که بهترین تریبون را در اختیار دارد و همیشه جامع‌ترین پاسخ‌ها را به هم‌میهن داده است.

علی‌ایحال حتی اگر این دو روزنامه تریبونی به زاکانی و حامیانش ندهد هم دینی به گردن ندارد چراکه مستقل هستند. اما حتماً امپراتوری رسانه‌ای شهرداری تهران که از خزانه پایتخت کشور سهم دارد، موضوعات را منتشر نکند، دین بزرگی بر گردن خواهد داشت.

منبع: sharghdaily-1003211

برچسب ها
نسخه اصل مطلب