مروری بر فعالیتهای مرضیه برومند، ایرج طهماسب و داریوش فرضیایی در شبکه نمایش خانگی
طبق خبری که در خبرگزاری ایرنا منتشر شده، ساخت مجموعه رئال-انیمیشنی «آقای قصهگو» به نویسندگی و روایت حمید جبلی برای پلتفرم تلوبیون آغاز شده است. به این بهانه نگاهی داریم به فعالیتهای غولهای برنامهسازی در عرصه کودک و نوجوان در نسلهای مختلف.
حمید جبلی | آقای قصه گو
فعالیت مرضیه برومند در شبکه خانگی تا به اینجا به ساخت مجموعه عروسکی «شهرک کلیله و دمنه» محدود میشود.
پیشینه کار کودک: مرضیه برومند در کنار ساخت سریالهای جذاب تلویزیونی، به دلیل فعالیتهایی که برای کودکان و نوجوانان انجام داده بسیار مورد توجه است. او در دهههای شصت و هفتاد مجموعههای عروسکی جذابی ساخت و به برندی در این زمینه تبدیل شد. سال 1360 با ساخت «مدرسه موشها» اتفاق مهمی را در تلویزیون رقم زد. سال 1363 فیلم سینمایی «شهرموشها» را ساخت و بعد از آن با آثاری مثل «خونه مادربزرگه»، «قصههای تابهتا»، «مربای شیرین» و «شهرموشها2» فعالیتش را در این عرصه گسترش داد.
فعالیت در شبکه نمایش خانگی: مجموعه عروسکی «مجتمع مسکونی کلیله و دمنه» اولین همکاری برومند با شبکه نمایش خانگی بود؛ مجموعهای که سال 1401 منتشر شد. برومند در این مجموعه سعی کرده بود شخصیتها و داستانی به نسبت مدرن به تصویر بکشد. او اواسط انتشار سریالش، ویدئویی از پشتصحنه مجموعه منتشر کرد تا فعالیت عروسکگردانها و سختی کاری که در این مجموعه داشتند را پیش چشم مخاطبانش بگذارد. از همان یک ویدئوی کوتاه میشد فهمید «شهرک کلیلهودمنه» برای تولید مسیر سختی را پیش رو داشته است. این مجموعه به فصل دوم نرسید و ادامه آن ساخته نشد.
ایرج طهماسب | مهمونی
«لالایی» از کارهای موفق داریوش فرضیایی در شبکه خانگی است.
پیشینه کار کودک: داریوش فرضیایی متعلق به نسل بعدی ایرج طهماسب، حمید جبلی و مرضیه برومند است. او از دهه هشتاد به عنوان یکی از چهرههای اثرگذار آثار کودک و نوجوان شناخته میشود. فرضیایی با نام «عموپورنگ» در دهه هشتاد و نود مجموعههای مختلفی برای تلویزیون تولید کرد. اواخر دهه نود تغییر ساختار داد و با تولید سه برنامهی «محله گلوبلبل»، «بچه محل» و «کلبه عموپورنگ» خلاقانه وارد عمل شد و مخاطبان زیادی به دست آورد. او به همراه تیمش بارها تغییر ساختار دادند و دست به آزمون خطا زدند و توانستند مخاطبان کودک دهه هفتادی و هشتادی را با خود همراه کنند.
فعالیت در شبکه نمایش خانگی: فعالیت داریوش فرضیایی در شبکه نمایش خانگی به سالها قبل برمیگردد. زمانی که هنوز پلتفرمها شروع به کار نکرده بودند و آثار نمایش خانگی با دیویدی به دست مخاطبان میرسیدند. فرضیایی آن زمان دو مجموعه «شبکه کودک عموپورگ» و «بالشها» را تولید کرد که موفقیت چندانی بهدست نیاورد. بعد از قطع همکاری با تلویزیون، سال گذشته مجموعه «لالایی» را برای شبکه خانگی ساخت که اینبار موفقیت زیادی نصیبش شد. «لالایی» به اثر بامزه و قابلقبولی تبدیل شد و مخاطبان زیادی را با خودش همراه کرد.
منبع: فیلم نیوز
منبع: faradeed-239159