جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > گنج «سکّه‌ها و جاسیگاری‌های طلا» هنگام پیاده‌روی در جنگل در یک قوطی کشف شد

گنج «سکّه‌ها و جاسیگاری‌های طلا» هنگام پیاده‌روی در جنگل در یک قوطی کشف شد

یک پیاده‌روی آرام در دامنه‌های تپه زویچینا در جمهوری چک به کشفی خارق‌العاده تبدیل شد؛ دو نفر خوش‌شانس موفق به یافتن گنجینه‌ای پنهان شدند که ارزش آن بیش از ۷.۵ میلیون کرون چک (حدود ۳۰۰ هزار یورو) برآورد شده است.

فرادید| این گنجینه شگفت‌انگیز که اوایل فوریه کشف شده اما به‌تازگی خبر آن منتشر شده، شامل ۵۹۸ سکه طلا، جواهرات نفیس و اشیای مختلفی است که مجموعاً هفت کیلوگرم وزن دارند. از این مقدار، حدود ۳.۷ کیلوگرم را تنها سکه‌های طلا تشکیل می‌دهند.

به گزارش فرادید؛ ماجرا از جایی آغاز شد که این دو نفر در حال گشت‌وگذار در مناظر زیبای نزدیک مرز لهستان بودند که به یک قوطی آلومینیومی دست یافتند. داخل آن، حدود ۶۰۰ سکۀ طلا در یازده ردیف منظم و در پارچه‌ای سیاه پیچیده شده بود. کمی آن‌سوتر، جعبه‌ای آهنی حاوی اشیایی طلایی یافت شد: جاسیگاری‌ها، ده دستبند، یک کیف سیمی، یک شانه، یک زنجیر و یک جعبه پودر آرایشی.

قوطی‌ها و کیسه‌هایی که گنجینه در آن‌ها قرار داده شده و دفن شده بود

تحلیل‌های سکه‌شناسی نشان می‌دهد سکه‌ها منشأ چکی ندارند، بلکه ترکیبی از کشورهای مختلف‌اند: فرانسه، ترکیه، بلژیک، امپراتوری اتریش-مجارستان، و شماری نیز از رومانی، ایتالیا و روسیه. بررسی دقیق‌تر سکه‌های اتریشی-مجارستانی حاکی از آن است که این سکه‌ها در اصل برای مناطق صربستان یا بوسنی و هرزگوین، یعنی بخش‌هایی از یوگسلاوی سابق ضرب شده‌اند و بعدها به نحوی به جمهوری چک منتقل شده‌اند.

اگرچه ارزش‌گذاری فعلی این گنجینه بر اساس ارزش طلای آن انجام شده، اما اهمیت تاریخی آن به‌مراتب بیشتر است. طبق قانون جمهوری چک، افرادی که چنین گنجی را کشف کنند، ممکن است تا ۱۰ درصد از ارزش آن را به عنوان پاداش دریافت کنند.

493289872_1239525458174182_4064747103312022813_n

این مجموعه شامل شانزده جعبه سیگار طلایی، ده دستبند، یک کیف سیمی، شانه، زنجیر و جعبه پودر آرایشی نیز هست.

موزه بوهمی شرقی در شهر اکنون مأمور حفظ و نگهداری این آثار باارزش شده و امیدوار است در آینده بتواند کل مجموعه را به نمایش عموم بگذارد تا پلی باشد میان مردم و بخش کمتر شناخته‌شده‌ای از تاریخ این منطقه.

تحقیقات باستان‌شناسی و بررسی اسناد تاریخی همچنان ادامه دارد و امید می‌رود پرده از هویت فردی که این گنج را دفن کرده و نیز شرایط تاریخی منجر به پنهان‌سازی آن برداشته شود.

منبع: faradeed-239164

برچسب ها
نسخه اصل مطلب