جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > ما هنرمندان موسیقی نواحی نیز در این سوگ شریکیم/ دقایقی سکوت برای قربانیان بندرعباس

ما هنرمندان موسیقی نواحی نیز در این سوگ شریکیم/ دقایقی سکوت برای قربانیان بندرعباس

دومین روز از هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با یک اتفاق تلخ و بهت‌آور رقم خورد؛ اتفاقی که نه جای گریستن باقی می‌گذاشت و نه جای سکوت و همه‌اش بهت بود و غم. چنین رخداد دردناکی برای میزبانان بندرعباسی جشنواره موسیقی نواحی، این رویداد را همانند سراسر کشور به سوگ نشاند و در همین راستا هنرمندان نوای عزا سر دادند.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،دسته عزاداری در حالی که آوای عزای سنج و دمام را سرمی‌دادند، از سالن انتظار وارد سالن اجرای موسیقی شدند و نوای موسیقی آنها غم مردم بندرعباس را فریاد می‌زد. 

در این شب تمامی هنرمندان حاضر در جشنواره در غم هموطنان بندرعباس شریک شدند و آوای محزون غم را سر دادند و از غم از دست دادن عزیزان خواندند. 

در این شب قرار بود هشت گروه روی صحنه بروند که به علت رخداد ناگوار این شهر، گروه «آواهای شالیزاری» رضا عشقی روی صحنه نرفت. 

نوای عزا از هرمزگان 

نخستین اجرا در این شب با نوازندگی عود محمد رام و شروه‌خوانی مجید ایرانمنش برای ادای احترام به جان‌باختگان و آسیب دیدگان رخداد انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس همراه بود. 

بنابر گفته محمد رام قبل از فاجعه بندر شهید رجایی، قصد به نمایش گذاشتن اجرایی شاد را داشته‌اند، اما در پی این رخداد ناگوار تصمیم گرفتند روی دستگاه‌های غمگین همانند نت شوره اجرا کنند. 

نوای غم از دل گیلان

گروه سوم، گروه موسیقی «دیلمان» به سرپرستی محمود فرضی‌نژاد بود. این گروه در ابتدای اجرای خود، همدردی عمیق خود را با حادثه‌دیدگان انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس ابراز کرد.

محمود فرضی‌نژاد در این مراسم با اشاره به غم‌انگیز بودن حوادث اخیر، گفت: «از بلندای البرز و منطقه گیلان تسلیت می‌گویم و با قطعاتی از جلگه گیلان، این احساس همدردی را به شما تقدیم می‌کنم». 

کوک قوپوز در سوگ حادثه بندرعباس 

عاشیق ارشد جمالی، پنجمین اجرای این شب را به عهده داشت و موسیقی عاشیقی از روستای کرووس، شهرستان قروه درگزین واقع در استان همدان با نوای غمگین ساز و آواز خود به این سوگ ملی ادای احترام  کرد. 

غم‌نامه‌های خراسان 

و اما پایان دومین شب از هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، با اجرای گروهی از خراسان جنوبی همراه بود که به گفته آنها در سوگ برادران از دست رفته خود، خواندند. 

غفور محمدزاده (خواننده، نوازنده و پژوهشگر موسیقی) و رسول دوستی که در این بخش اجرا کردند، به همدردی با خانواده آسیب دیدگان و درگذشتگان حادثه بندر شهید رجایی پرداختند. 

اجرای آنها با چهار بیتی خوانی همراه بود ولی به علت محزون بودن، گونه‌ای از غم‌نامه‌هایی را اجرا کردند که در خراسان رواج دارد و تلاش کردند حس غم را به شنونده منتقل کنند.

ما هنرمندان موسیقی نواحی نیز در این سوگ شریکیم/ دقایقی سکوت برای قربانیان بندرعباس

هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران به دبیری فواد توحیدی و به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و با مشارکت استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، از ۵ تا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در استان هرمزگان برگزار می‌شود.

منبع: sharghdaily-999265

برچسب ها
نسخه اصل مطلب