تصاویر؛ ۱۰ فیلم سینمایی برتر که با آیفون فیلمبرداری شدهاند
گوشیهای هوشمند به بخشی جدانشدنی از زندگی روزمرهی همهی ما تبدیل شدهاند و فیلمسازان زیادی از طریق آنها راههای خلاقانهای برای ارائهی داستانهای خود پیدا کردهاند. با اینکه کیفیت فیلمسازی روی گوشیهای هوشمند به وضوح با دوربینهای حرفهای یکی نیست، اما برخی از کارگردانان موفق شدهاند با یک آیفون ساده فیلم سینمایی بسازند و داستانهایشان را با سادهترین تجهیزات روایت کنند.
کدام فیلمهای سینمایی شاخص با با آیفون فیلمبرداری شدهاند؟
گاهی اوقات ابزار یک فیلمساز به کمک او میآیند تا تصویری را که در ذهن دارد، دقیقا به بیننده ارائه دهد؛ گاهی این ابزار در حد دوربین یک آیفون است. حتی برخی از نامهای برجسته در سینما برای ساخت فیلمهای خود از آیفون استفاده کردهاند؛ چه برای کل فیلم باشد و چه بخشی از آن، و این نشان میدهد که میتوان ایدههای بزرگ را با ابزارهای کوچک محقق کرد.
۱۰. ۲۸ سال بعد (28 Years Later)
- سال اکران: ۲۰۱۴
- کارگردان: ریکی فوشایم
- بازیگران: جوناس فیش، جیم اسپزانو، دیلن تاکر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۸ از ۱۰
این فیلم سینمایی مستقل بهطور کل روی آیفون فیلمبرداری شده است؛ مشخصا آیفون 5s. باوجود سنسور کوچک گوشی و عمق کمتر، نیلز آلپرت، فیلمبردار، توانسته توانایی داستانگویی بصری خود را به نمایش بگذارد و برای افزایش تنشهای روانی از تکنیکهای ساده استفاده کند. بااینکه فیلم فوشایم شاهکاری به حساب نمیآید، اما همچنان سرگرمکننده است و به داستان فروپاشی روانی و عذاب وجدان مردی میپردازد که در زمستان در یک عمارت تنها افتاده است.
۸. پرنده بلندپرواز (High Flying Bird)
- سال اکران: ۲۰۱۶
- کارگردان: ویکتوریا میپلبک
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
این فیلم مستند کوتاه یازده دقیقهای دربارهی یک رابطهی سهساله است که برپایهی پیام دادن روی یک گوشی نوکیای قدیمی بنا میشود. «۱۶۰ حرف» پرسشهایی را دربارهی ماهیت ارتباطات و چگونگی آن در دنیای امروزی مطرح میکند؛ دنیایی که بیش از هر زمانی به تکنولوژی وابستگی دارد. به جز ایدهی مبتکرانهی این فیلم کوتاه، میپلبک کل فیلم را بااستفاده از آیفون ساخته که ابتکار دیگری از او را نشان میدهد. به عبارت دیگر، گوشی همراه در «۱۶۰ حرف» دو نقش بازی میکند: نقشی روایی در داستان فیلم و نقش ابزاری که میپلبک از آن برای فیلمبرداری استفاده کرده است. این فیلمساز به خاطر «۱۶۰ حرف» نامزد جایزهی نوآوری RIFA شد.
۵. دیوانه (Unsane)
- سال اکران: ۲۰۱۸
- کارگردان: اسکات بارلی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
«خواب خانهی خود را دارد» خلاف هرچیزی است که تابهحال دیدهاید. این فیلم، درام، ترس و رمز و راز را به هم میآمیزد و روایتی انتزاعی ارائه میدهد که بیشتر بر اتمسفر متمرکز شده تا داستانگویی سنتی. فیلم بارلی با عنصر سورئالیستی، طبیعت را به تصویر میکشد و این بار، محیط به شخصیت اصلی تبدیل میشود. این فیلم با بودجهی اندک خود تماما روی آیفون 6 فیلمبرداری شده و تجربهی نابی را برای بیننده میسازد که معنای فیلم سینمایی را دگرگون میکند. همزمان، نشان میدهد که یک فیلم سینمایی خوب، به ابزارهای گران قیمت نیازی ندارد و در این مورد خاص، حتی به بازیگران انسانی نیز نیاز نبوده است.
۳. نارنگی (Tangerine)
- سال اکران: ۲۰۱۷
- کارگردان: شان بیکر
- بازیگران: ویلم دفو، کریستوفر ریورا، بروکلین پرینس
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
مثل «نارنگی»، «پروژه فلوریدا» هم یک فیلم سینمایی واقعگرایانه و تأملبرانگیز از شان بیکر است و به گروهی از اقلیتها در امریکا میپردازد. داستان آن طی یک تابستان اتفاق میافتد و یک دختربچهی بلای شش ساله و ارتباط او را با دوستان و مادرش دنبال میکند.
«پروژه فلوریدا» بهطور کامل روی آیفون فیلمبرداری نشده، بلکه بخش اعظم آن با فیلم ۳۵ میلیمتری گرفته شده است. اما صحنهی آخر آن که در دیزنیورلد میگذرد و دیزنی از فیلمبرداری آن بیخبر بوده، با آیفون 6S Plus فیلمبرداری شده. با اینکه نمیتوان گفت بیکر «پروژه فلوریدا» را تنها با آیفون ساخته، اما حتی در صحنههای پایانی هم میتوانید سبک خاص روایی و فیلمبرداری بیکر را ببینید که با اجرایی تحسینبرانگیز تکمیل شده است.
۱. در جستجوی شوگرمن (Searching for Sugar Man)
- سال اکران: ۲۰۱۲
- کارگردان: مالک بنجلول
- بازیگران: سیکستو رودریگز
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰
مستند زندگینامهای مالک بنجلول دو نفر اهل افریقای جنوبی را دنبال میکند که میخواهند بفهمند چه بلایی بر سر یکی از قهرمانان دهههفتاد میلادی راک اند رول آنها، یعنی رودریگز افتاده است. این مستند برندهی اسکار به مسئلهی هویت، چه شخصی و چه فرهنگی، و خودشناسی میپردازد و بر مفاهیمی چون شهرت و نقطهی مقابل آن، یعنی ناشناس بودن تمرکز میکند.
سازندگان «در جستجوی شوگرمن» از جایی در فرایند تولید، دیگر نتوانستند فیلم لازم برای یک دوربین ۸ میلیمتری گرانقیمت را تهیه کنند و برای همین به فیلمبرداری با آیفون روی آوردند. «در جستجوی شورگمن» بااینکه بهطور کل روی گوشی همراه ساخته نشده، اما برای ساخت بخشی از آن از یک برنامهی آیفون به نام 8mm Vintage Camera استفاده کردهاند تا همان حسی را تداعی کند که فیلم. «در جستجوی شوگرمن» نشان میدهد که اگر فیلمساز هستید و ابزارهای معمول در دسترساتان نیست، باز میتوانید داستانهایی که میخواهید را با استفاده از سادهترین ابزار در قالب یک فیلم سینمایی به تصویر بکشید.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-238318