جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > «قصر» 250 ساله بعد از «زلزله» از زیر خاک بیرون آمد

«قصر» 250 ساله بعد از «زلزله» از زیر خاک بیرون آمد

ویرانه‌های احتمالی یک کاخ متعلق به دوران سلسله «کُنبائونگ» پس از زلزله شدید ۷.۷ ریشتری که اواخر ماه گذشته میانمار را لرزاند نمایان شده‌اند.

فرادید| این زمین‌لرزه که جان هزاران نفر را گرفت و به زیرساخت‌ها و بناهای مختلف از جمله مکان‌های تاریخی سراسر کشور آسیب رساند، موجب آشکار شدن یادمان‌ها و خرابه‌های کهن فراموش‌شده نیز شده است. 

به گزارش فرادید، باستان‌شناسان معتقدند این ویرانه‌ها که در منطقه اینوا در مرکز میانمار در حدود ۱۰ کیلومتری جنوب ماندالای یافت شده‌اند، ممکن است روزگاری نوعی کاخ آبی (سازه‌ای سلطنتی برای جشن‌های مذهبی مرتبط با آب) بوده باشد که برای مراسم سلطنتی پادشاهان دوران کُبائونگ استفاده می‌شدند. 

سلسله کُنبائونگ یا سومین امپراتوری برمه، آخرین سلسله حاکم بر این کشور بود که از سال ۱۷۵۲ تا ۱۸۸۵ قدرت را در دست داشت، پیش از آنکه در جریان جنگ‌های انگلیس و برمه توسط امپراتوری بریتانیا ضمیمه شود. 

شهر راتناپورا آوا که در اینوا و در فاصله حدود ۵.۸ کیلومتری شمال تادا-او قرار دارد، بارها غارت و بازسازی شد تا اینکه مجموعه‌ای از زمین‌لرزه‌های شدید در مارس ۱۸۳۹ موجب شد این شهر به‌طور کامل متروکه شود. 

به گفته اداره باستان‌شناسی و موزه ملی وابسته به وزارت امور دینی و فرهنگ میانمار، قرارست این سازه حفاری و محافظت شود و همچنین طرح‌هایی برای بازگشایی آن به منظور آموزش عمومی در دست اقدام است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-237100

برچسب ها
نسخه اصل مطلب