جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > لئوناردو داوینچی را بهتر بشناسید

لئوناردو داوینچی را بهتر بشناسید

مشهورترین همه‌چیزدان تاریخ بودن کار ساده‌ای نیست، اما بدون شک این عنوان برازنده‌ی «لئوناردو داوینچی» است. با اینکه او بیشتر به‌عنوان یک نقاش شناخته می‌شود، اما همچنین مهندس، معمار و دانشمندی کنجکاو بود که دفترچه‌های یادداشتش علاقه‌ وافر او به کالبدشناسی، ستاره‌شناسی، گیاه‌شناسی و نقشه‌کشی را نشان می‌دهند.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ «داوینچی»، هنرمند چیره‌دست رنسانس همچنان منبعی از شگفتی و الهام برای نسل‌های جدید دوستداران هنر است.

 
مشهورترین همه‌چیزدان تاریخ بودن کار ساده‌ای نیست، اما بدون شک این عنوان برازنده‌ی «لئوناردو داوینچی» است. با اینکه او بیشتر به‌عنوان یک نقاش شناخته می‌شود، اما همچنین مهندس، معمار و دانشمندی کنجکاو بود که دفترچه‌های یادداشتش علاقه‌ وافر او به کالبدشناسی، ستاره‌شناسی، گیاه‌شناسی و نقشه‌کشی را نشان می‌دهند.
 
۱۵ آوریل با تولد ۵۷۳ سالگی «داوینچی»‌ مصادف بود. او در ۱۵ آوریل ۱۴۵۲ در فلورانس متولد شد و بر رنسانس متعالی و در ادامه، بر مسیر هنر غرب تاثیر عمیقی گذاشت. «لئوناردو» پس از شاگردی نزد استاد برجسته «آندریا دل وروکیو»، به‌خاطر ترکیب‌های ظریف و تکنیک مشهور «اسفوماتو(تکنیک محو و مه‌آلود) در نقاشی‌هایش طرفداران بسیاری پیدا کرد. او در سال ۱۵۱۹ میلادی در فرانسه در سن ۶۷ سالگی درگذشت. شاهکارهایی چون «شام آخر» و «مونالیزا» هنوز هم از برجسته‌ترین و پرتکرارترین آثار هنری تاریخ هستند، بنابراین جای تعجب ندارد که محبوبیت «لئوناردو» همچنان ادامه دارد.
 
در ادامه، به چند نمونه‌ی اخیر از خبرساز شدن نبوغ بی‌پایان او اشاره می‌کنیم:
 
تصاویر جدید از نقاشی «مریم مقدس در صخره‌ها» نشان‌دهنده طراحی اولیه‌ای کاملاً متفاوت
اگر دوست دارید یک اثر از «لئوناردو» را بر دیوار خانه‌تان داشته باشید، باید هزینه هنگفتی بپردازید. چرا که آخرین نقاشی منتسب به او که در یک حراجی به فروش رسید، رکورد تاریخ را شکست و در حراجی کریستیز نیویورک در سال ۲۰۱۷ به مبلغ ۴۵۰٫۳ میلیون دلار فروخته شد. با وجود این افتخار تاریخی، شک و تردیدهای زیادی در مورد اصل بودن نقاشی «سالواتور موندی» یا «منجی جهان»(حدود ۱۵۰۰ میلادی) مطرح شده‌ است. مثلاً آن گوی عجیب دست عیسی مسیح را چطور باید تفسیر کرد؟ در سال ۲۰۱۹، ولیعهد عربستان سعودی که خریدار اثر بود، ظاهراً از قرض دادن آن به موزه لوور خودداری کرد؛ چون این موزه در مورد اصالت نقاشی تردید داشت. چند سال بعد، این اثر حتی موضوع مستند معروف «لئوناردوی گمشده» شد که دیدگاه‌های جالبی را مطرح کرد…
 
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که مشهورترین چپ‌دست تاریخ هنر، در واقع با هر دو دست می‌توانست طراحی کند!
 
بررسی جدیدی روی نخستین طراحی شناخته‌شده از «لئوناردو»، یعنی منظره‌ای از سال ۱۴۷۳ میلادی که در گالری «اوفیتزی»‌ نگهداری می‌شود، نشان می‌دهد که او از هر دو دست خود برای طراحی استفاده می‌کرد. نوشته‌های موجود در اثر هم به چپ و هم به راست مایل هستند، که نشان‌دهنده‌ی توانایی او در نوشتن با هر دو دست است. آیا اصلاً کاری هست که این مرد نتواند انجام دهد؟
 
آیا لئوناردو پیش از آن‌که گیاه‌خواری مُد شود، گیاه‌خوار بوده است؟
حتی درباره معروف‌ترین نقاشی دنیا هم همیشه چیز تازه‌ای برای یادگیری وجود دارد. در جریان تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۰ میلادی روی تابلوی مونالیزا در موزه لوور پاریس انجام شد، ردهای محوی از یک طراحی اولیه با زغال کشف شد که با استفاده از تحلیل چندطیفی قابل مشاهده شد. این یافته نشان می‌دهد که لئوناردو احتمالاً از تکنیک «spolvero» استفاده کرده؛ یعنی سوراخ‌کردن خطوط اصلی طراحی و انتقال آن به بوم با پاشیدن گرد زغال. این موضوع امکان جالبی را مطرح می‌کند که شاید در جایی، نسخه کاغذی طراحی اولیه مونالیزا به‌دست خود لئوناردو هنوز باقی مانده باشد.

منبع: sharghdaily-994785

برچسب ها
نسخه اصل مطلب