جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > گنج نقره‌ای 2 هزارساله توسط دو جویندۀ آماتور کشف شد

گنج نقره‌ای 2 هزارساله توسط دو جویندۀ آماتور کشف شد

این کشف چشمگیر که قدمت آن به قرن اول پیش از میلاد برمی‌گردد، نه تنها منجر به پیدا شدن آثار باستانی بی‌نظیری شد، بلکه برای نخستین‌بار وجود سکونتگاهی از دوران داچیای باستان در منطقه‌ای را تأیید کرد که پیش‌تر هیچ مدرکی از آن در دست نبود.

فرادید| در بهار سال ۲۰۲۵، در منطقه‌ی بریزا از شهرستان مورش در رومانی دو نفر با کمک دستگاه فلزیاب به کشف خارق‌العاده‌ای دست یافتند. دیونیسی-اورل مولداوان و زاهان سباستیان-آدریان با استفاده از دستگاه فلزیاب، گنجینه‌ای نقره‌ای از داچیای باستان را کشف کردند که قرن‌ها زیر خاک مدفون مانده بود. 

به گزارش فرادید، این کشف چشمگیر نه تنها منجر به پیدا شدن آثار باستانی بی‌نظیری شد، بلکه برای نخستین‌بار وجود سکونتگاهی از دوران باستان را در منطقه‌ای تأیید کرد که پیش‌تر هیچ مدرکی از آن در دست نبود. 

در تصویر بالا نحوه‌ی استفاده از زیورآلات را می‌بینید

این گنجینه شامل شش قطعه زیورآلات با طراحی‌های ظریف می‌شود، از جمله یک دست‌بند نقره‌ای از جنس فلز با نقوش گیاهی، دو فیبولای (سنجاق‌سینه‌ی سنتی) گره‌خورده، یک فیبولای کوچک‌تر با چهار گره، گردنبندی با سه آویز میخ‌مانند و کمربندی از جنس صفحه‌های بیضی‌شکل که با اتصالاتی به هم متصل شده‌اند. یک صفحه‌ی مستطیلی با نقش خورشیدی نیز احتمالاً به این کمربند تعلق دارد. وزن کلی این مجموعه حدود ۵۵۰ گرم است و به‌نظر می‌رسد متعلق به یکی از اعضای بلندپایه‌ی اشراف داس بوده که در مراسم خاص به‌عنوان نمادی از جایگاه اجتماعی از آن استفاده میشده است. 

1

مدفون‌کردن این گنجینه شاید پیشکشی به ایزدی ناشناس یا تلاشی برای مخفی‌کردن آن در دوران آشوب و ناامنی باشد. صرف‌نظر از دلیل مدفون کردن، وجود این گنجینه در بریزا، وجود سکونتگاه داس‌ها در این ناحیه را تأیید می‌کند؛ حقیقتی که تاکنون ناشناخته مانده بود. این کشف مسیرهای تازه‌ای را برای پژوهش‌های باستان‌شناسی می‌گشاید، با این امید که در بررسی‌های آینده محل دقیق سکونتگاه یا استحکامات وابسته به این گنجینه کشف شود. 

این آثار به شکل قانونی به نهادهای دولتی تحویل داده شده‌اند و هم‌اکنون تحت نظارت موزه شهرستان مورش نگهداری می‌شوند. این موزه قصد دارد این گنجینه را مستند، بررسی و برای بازدید عموم به نمایش بگذارد تا مردم بتوانند با تاریخ و فرهنگ غنی داس‌ها آشنا شوند.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-236478

برچسب ها
نسخه اصل مطلب