جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > تصاویر؛ کتاب ۸۰۰ ساله‌ای که «حلزون جنگجو» و «خرگوش‌های قاتل» را به تصویر کشیده است

تصاویر؛ کتاب ۸۰۰ ساله‌ای که «حلزون جنگجو» و «خرگوش‌های قاتل» را به تصویر کشیده است

شاید فکر کنید مطالعه یک نامه پاپی و اسناد دیگر مربوط به قوانین کلیسا از قرن سیزدهم چندان جذابیتی ندارد؛ اما این کتابی کاملا متفاوت است، با تصاویری که احتمالا جز در فیلم‌های تخیلی شبیه آنها را ندیده‌اید.

فرادید| احتمالا هیچ کس برای مطالعه کامل یک رساله پاپی درباره قوانین و قواعد کلیسایی اشتیاقی نخواهد داشت. اما اگر به شما بگوییم این نسخه با تصاویری از شیاطین سرکش، شوالیه‌هایی در حال نبرد با حلزون‌ها، خرگوش‌های قاتل و حیواناتی که از انسان‌ها انتقام می‌گیرند، کپی یا همزاد یودا (شخصیت تخیلی در جنگ ستارگان) و بدکاره‌ی نادم معروف به تایس (Thäis) همراه است، چطور؟ 

به گزارش فرادید، این‌ها تنها شماری از شخصیت‌هایی هستند که صفحات نسخه‌ی «احکام اسمیث‌فیلد» (Smithfield Decretals) را زینت بخشیده اند؛ نسخه‌ای که از دید بصری شاخص‌ترین نسخه باقی‌مانده از Decretales (احکام پاپی) پاپ گرگوری نهم به شمار می‌رود. 

حلزون قاتل در حال نبرد با یک شوالیه

«با این حال، در مقطعی پیش از سال ۱۳۴۰، این نسخه‌ی به دست فردی در شرق انگلستان، احتمالاً در لندن افتاد که گروهی از تصویرگران را استخدام کرد تا نگاره‌های بسیار بیشتری به متن بیفزایند.» 

برخی از این نقاشی‌های مفصل قرن چهاردهمی که هیچ ارتباط مستقیمی با متن «احکام اسمیث‌فیلد» ندارند، به‌نظر می‌رسد روایت‌های مستقلی را تعریف می‌کنند. الیکس بُوی، در وبلاگ نسخه‌های خطی قرون وسطی کتابخانه بریتانیا می‌نویسد: «این داستان‌ها نظیرهایی دارند در گستره‌ی حیرت‌انگیزی از منابع متنی و تصویری، از جمله کتاب مقدس، زندگی‌نامه‌ی قدیسان، داستان‌های عاشقانه، مثل‌های واعظان و اشعار طنزآمیز و پرجزئیات فرانسوی به نام فابلیوی fabliau) یا شکلی طنزآمیز و جسورانه از شعر فرانسوی آغازین). برخی از این روایت‌ها هیچ همتای مکتوب باقی‌مانده‌ای ندارند، برخی دیگر تنها بازنمایی‌های تصویری پراکنده‌ای از داستان‌هایی هستند که زمانی محبوب بوده‌اند.» 

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-236152

برچسب ها
نسخه اصل مطلب