جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > بینید؛ روباه پرنده تاج ‌طلایی غول ‌پیکر؛ خفاشی که قربانی هیکل عجیب خود می شود!

بینید؛ روباه پرنده تاج ‌طلایی غول ‌پیکر؛ خفاشی که قربانی هیکل عجیب خود می شود!

روباه پرنده تاج ‌طلایی غول ‌پیکر برای نخستین بار در سال ۱۸۳۱ توسط طبیعت ‌شناس آلمانی، «یوهان فریدریش فون اششولتز» به‌عنوان یک گونهٔ جدید توصیف شد...

" روباه پرنده تاج  ‌طلایی غول  ‌پیکر "  که با نام " خفاش میوه ‌خوار تاج‌ طلایی " نیز شناخته می‌شود، گونه ‌ای از خفاش‌ های بزرگ (مگابت) است که به ‌طور بومی در فیلیپین یافت می ‌شود.

از زمان توصیف این گونه در سال ۱۸۳۱، سه زیرگونه از این روباه پرنده شناسایی شده ‌اند که یکی از آن‌ ها منقرض شده است.

این  خفاش  معمولا میوه ‌خوار است و از چندین نوع انجیر و مقداری برگ تغذیه می‌کند. شب‌ ها برای تغذیه به جست ‌و جو می‌پردازد و روزها در لانه ‌های درختی می‌خوابد. اطلاعات زیادی درباره تولید مثل این گونه در دست نیست؛ اما مشخص شده که سالانه، از ماه آوریل تا ژوئن، یک توله به دنیا می‌آورد. شکارچیان این گونه شامل پرندگان شکاری مانند عقاب‌ ها، مار پیتون و انسان‌ ها هستند.

اسکلت روباه پرنده تاج‌ طلایی غول ‌پیکر

 این گونه یکی از بزرگ ‌ترین گونه ‌های خفاش در جهان به شمار می‌رود. از نظر وزنی نیز یکی از سنگین‌ ترین ‌هاست و وزن برخی موارد بالغ آن به 1.4 کیلوگرم می‌رسد. تنها گونه‌ هایی که وزن آن ‌ها بیشتر است عبارت ‌اند از:

روباه پرنده هندی (Pteropus medius) با حداکثر وزن ۱.۶ کیلوگرم

روباه پرنده بزرگ (Pteropus neohibernicus) با حداکثر وزن ۱.۴۵ کیلوگرم

این گونه دارای بلندترین ساعد در میان تمام گونه‌ های خفاش است، که به 215 میلی‌متر می‌رسد. خفاش پرنده بزرگ ساعد کوتاه‌تری دارد، و بنابراین انتظار می‌رود که طول بال‌ های آن نیز کمتر باشد. طول بال‌ های خفاش پرنده هندی تا ۱.۵ متر می‌رسد، د ر حالی که روباه پرنده تاج‌ طلایی غول ‌پیکر دارای طول بالی بین ۱.۵ تا ۱.۷ متر  است.

 اسکلت روباه پرنده تاج طلایی غول پیکر

تولید مثل

اطلاعات کمی درباره تولید مثل این خفاش وجود دارد. معمولا هر بار تنها یک نوزادبه دنیا می ‌آید و احتمالا ماده‌ ها فقط یک‌بار در سال زادآوری می‌کنند. برخی مشاهدات حاکی از آن است که ماده‌ها شاید هر دو سال یک‌بار زادآوری کنند. احتمال داده می‌شود ماده‌ها در دو سالگیبه بلوغ جنسی برسند.

این خفاش ممکن است در طبیعت تا ۱۳ تا ۳۰ سال عمر کند.

این  خفاش  مانند بسیاری از گونه‌ های خفاش، مورد بررسی برای بیماری ‌های واگیردار جدید نیز قرار گرفته است. در یک مطالعه، وجود ویروس رستون(نوعی ابولاویروس که برخی پستانداران را آلوده می‌کند اما انسان را نه) در جمعیتی از این گونه در خلیج «سوبیک» بررسی شد. از میان ۵۶ خفاش، 3 خفاش دارای پادتن این ویروس بودند.

وضعیت حفاظتی

از سال ۲۰۱۶، این گونه طبق فهرست IUCN در وضعیت در خطر انقراض قرار دارد. یکی از مهم‌ ترین دلایل کاهش جمعیت آن، شکار برای گوشت است. اندازه بزرگ بدن باعث می‌ شود شکار آن نسبت به دیگر خفاش ‌ها آسان ‌تر باشد. در روش معمول شکار، خفاش‌ ها در لانه هدف قرار می‌گیرند.

کاهش پوشش جنگلی نیز در از بین رفتن زیستگاه آن ها و طبیعتا کاهش جمعیت شان اثر بسیار محسوسی داشته است.

روباه پرنده تاج ‌طلایی غول ‌پیکر

52

منبع: عصر ایران

منبع: faradeed-236144

برچسب ها
نسخه اصل مطلب