جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > تصاویر؛ حیوانات منقرض‌شده‌ای که قرار است پس از بازگرداندن «گرگ وحشت» احیا شوند

تصاویر؛ حیوانات منقرض‌شده‌ای که قرار است پس از بازگرداندن «گرگ وحشت» احیا شوند

دانشمندان همچنین در حال پیشرفت برای احیای پرنده دودو و گرگ تاسمانی هستند و از نمونه‌های موجود در موزه‌ها برای بازسازی ژنوم‌های آن‌ها استفاده می‌کنند. با این حال، برخی از کارشناسان حفاظت از حیات‌وحش هشدار می‌دهند که بازگرداندن گونه‌های منقرض‌شده به اکوسیستم‌های امروزی ممکن است عواقب قابل‌توجهی داشته باشد.

یک شرکت مهندسی ژنتیک، جهان را با بازگرداندن گرگ وحشت از انقراض شگفت‌زده کرد؛ اگرچه این پایان کار نبود. شرکت Colossal Biosciences مستقر در تگزاس همچنین قصد دارد ماموت پشمالو، پرنده دودو و ببر تاسمانی (گرگ تاسمانی) را دوباره به حیات بازگرداند. این پروژه با هدف احیای گونه‌هایی انجام می‌شود که نابودی آن‌ها دست‌کم تا حدی نتیجه‌ فعالیت‌های انسانی مانند شکار بی‌رویه، تخریب زیستگاه و آلودگی بوده است.

دانشمندان همچنین در حال پیشرفت برای احیای پرنده دودو و گرگ تاسمانی هستند و از نمونه‌های موجود در موزه‌ها برای بازسازی ژنوم‌های آن‌ها استفاده می‌کنند. با این حال، برخی از کارشناسان حفاظت از حیات‌وحش هشدار می‌دهند که بازگرداندن گونه‌های منقرض‌شده به اکوسیستم‌های امروزی ممکن است عواقب قابل‌توجهی داشته باشد.

روز دوشنبه، شرکت کولوسال اعلام کرد که توانسته سه گرگ وحشت را به دنیا آورده و آن‌ها را رومولوس، رمولوس و کالیسی نامگذاری کند. این گرگ‌های باستانی که به‌خاطر سریال معروف شبکه اچ‌بی‌او یعنی بازی تاج و تخت، شهرت بسیاری پیدا کرده‌اند، حدود ۱۲,۵۰۰ سال پیش منقرض شدند. با وجود اینکه علت انقراض آن‌ها مشخص نیست، اما دانشمندان معتقدند که این انقراض ممکن است به‌دلیل از دست رفتن شکارهای آن‌ها رخ داده باشد—احتمالاً ناشی از شکار بی‌رویه توسط انسان‌ها بوده است.

ماموت پشمالو

ماموت‌های پشمالو حدود ۴۰۰۰ سال است که در زمین زندگی نمی‌کنند، اما بن لام با اطمینان می‌گوید که اولین بچه‌های ماموت پشمالو در چند سال آینده به دنیا خواهند آمد. شرکت او اطلاعات ژنتیکی ماموت را بررسی کرده و راهی یافته تا سلول‌های بنیادی فیل تولید شده و بتوانند به انواع مختلف سلول‌ها تبدیل گردند. این دو دستاورد، گام‌های مهمی در مسیر احیای ماموت به شمار می‌روند.

در ماه مارس، دانشمندان شرکت کولوسال موفق شدند موش‌های پشمالو را به دنیا بیاورند؛ با تغییر دی‌ان‌ای موش‌ها به‌گونه‌ای که دو ویژگی ماموت را نشان می‌دادند: موهای بلند و پشمالو به همراه چربی‌هایی که به آن‌ها کمک می‌کرد تا در سرما زنده بمانند.

بت شاپیرو، مدیر ارشد علمی کولوسال، به ان‌پی‌آر می‌گوید: «در نهایت موش‌هایی بسیار بامزه به دست آوردیم که موهای بلند، پشمالو و طلایی‌رنگ دارند… این مسئله برای ما هیجان‌انگیز است چون تأیید می‌کند که ژن‌ها و خانواده‌های ژنی که با استفاده از روش ژنتیک مقایسه‌ای شناسایی کرده‌ایم، واقعاً باعث می‌شوند که یک حیوان، پوشش پشمالو، طلایی‌رنگ و موهای بلند داشته باشد… و این همان روشی است که ما برای خلق ماموت‌ها در آینده استفاده خواهیم کرد».

تا سال ۱۶۸۱، پرنده‌های دودو از روی کره زمین ناپدید و منقرض شدند. این پرنده به دلیل جنگل‌زدایی، شکار بیش از حد و تخریب لانه‌هایشان توسط حیواناتی که هلندی‌ها به جزیره آورده بودند، به انقراض رسید. حال، کولوسال قصد دارد با استفاده از دی‌ان‌ای دودو که برخی نمونه‌های آن در موزه وجود دارد، این پرنده را دوباره احیا کند. اگرچه این شرکت هنوز تاریخ مشخصی برای بازگشت پرنده دودو اعلام نکرده، اما در سال‌های اخیر پیشرفت‌هایی در راستای این هدف داشته است.

در سال ۲۰۲۲، شاپیرو و همکاران سابقش در دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز (جایی که پیش از پیوستن به کولوسال مشغول به کار در آنجا بود) موفق شدند تا ژنوم این پرنده منقرض‌شده را دوباره بازسازی کنند. این مسئله، گام مهمی در مسیر بازگرداندن دودو به زندگی محسوب می‌شود، اما دانشمندان کولوسال هنوز نیاز دارند تنوع ژنتیکی را در ژنوم این پرنده ایجاد نمایند تا مانع از تولید جمعیتی از کلون‌ها شوند؛ مشابه چیزی که بن لام به LiveScience گفته بود.

از آنجایی که گرگ تاسمانی در بسیاری از موزه‌های جهان به نمایش درآمده بود، دانشمندان کولوسال نمونه‌های زیادی از دی‌ان‌ای این موجود را برای کار کردن دارند. اندرو پاسک، استاد ژنتیک و زیست‌شناسی تکوینی در دانشگاه ملبورن استرالیا که با کولوسال همکاری می‌کند، در سال ۲۰۲۳ به بی‌بی‌سی فیوچر گفت: «هر موزه بزرگی خواهان داشتن یک نمونه از آن در مجموعه خود بود، به همین دلیل صدها نمونه در سرتاسر جهان وجود دارد و برخی از آن‌ها به‌طور استثنایی حفظ شده‌اند».

اندرو پاسک و همکارانش در سال ۲۰۱۷ ژنوم کامل گرگ تاسمانی را مورد تحلیل قرار دادند. از آن زمان، آن‌ها ژنوم گرگ تاسمانی را با ژنوم نزدیک‌ترین خویشاوند زنده‌اش — یک پستاندار کیسه‌دار به اندازه موش به نام دانارت — مقایسه کرده‌اند تا واریانت‌های ژنی که گرگ تاسمانی را منحصر به فرد می‌کند را شناسایی نمایند.

18_11zon (1)

اما هنوز کارهای زیادی باقی‌مانده است تا این گونه دوباره به حیات بازگردد. در مرحله بعد، اندرو پاسک ژنوم دانارت را ویرایش خواهد کرد تا با ژنوم گرگ تاسمانی مطابقت پیدا کند. زمانی که کولوسال یک سلول تخمک با استفاده از این ژنوم بازسازی‌شده بوجود آورد، آن را در بدن یک جانشین مادر دانارت قرار خواهد داد.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-236130

برچسب ها