مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس:
روزانه 95 نفر از دانشگاههای فارس فارغالتحصیل میشوند
سعید بیاری در جلسه شورای هماهنگی دستگاه ها و شرکتهای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس به راهبردهای مد نظر برای تحقق شعار سال و سرمایه گذاری برای تولید، اشاره و اضافه کرد: تحقق شعار سال با هدایت سرمایههای خُرد و کلان با راهکارهای علمی به سوی تولید ممکن خواهد بود.
او گفت: جذب سرمایه در سطح کلان برای تحقق شعار سال امر مهمی است که از طریق ایجاد میز سرمایه گذاری حاوی فهرست کاملی از اطلس و فرصت های سرمایه گذاری در تمام شهرستانهای استان ممکن خواهد بود که با تبلیغ علمی و رونمایی از طرح های قابل توجه در همایش ها و سمینارهای ملی و فرا ملی تحقق می یابد.
رئیس شورای هماهنگی دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس با اشاره به جذب سرمایه گذاری در سطح خُرد برای تحقق شعار سال افزود: از طریق شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی و هدایت سرمایه های خُرد مردم و جوامع محلی در این شرکتها با هدایت و حمایت لازم به سمت ظرفیت های خالی می توان بخش قابل توجهی از سرمایهگذاری در حوزه تولید را محقق و همچنین به توزیع متناسب و عادلانه ثروت نیز کمک کرد.
کاهش نرخ بیکاری در فارس
وی در ادامه با نگاهی گذرا به وضعیت اشتغال کشور و استان فارس و راهبردهای تحقق شعار سال (سرمایه گذاری برای تولید) افزود: آمارهای منتشر شده مرکز آمار ایران بیانگر این مطلب است که نرخ بیکاری فارس نسبت به میانگین کشور وضعیت بهتری را دارا است.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان فارس در سال 1399 هفت و هفت دهم درصد بوده که در بهار سال گذشته به 6 و 2 دهم درصد، تابستان گذشته 6 و هفت دهم درصد و در پائیز سال 1403 به پنج و هفت دهم درصد رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با اشاره به پنجره جمعیتی کشور و اینکه تعریف جمعیت جوان سنین 18 تا 35 سال را شامل میشود، گفت: در حال حاضر 23 میلیون نفر از جمعیت کشور جوان است که معادل 27 درصد جمعیت کل کشور محسوب میشود.
بیاری میگوید که پنجره جمعیتی به جامعه ای اطلاق می شود که حداقل 70 درصد از جمعیت آن در بازه سنی 15 تا 64 سال قرار دارند .
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از ویژگی های مهم پنجره جمعیتی ایران وجود ساختار جمعیتی جوان با تحصیلات آکادمیک دانشگاهی است که شاکله اصلی رشد اقتصادی است.
هر ساعت 4 نفر از دانشگاههای فارس فارغالتحصیل میشود
رئیس شورای هماهنگی دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس افزود: با وجود برخورداری از پنجره جمعیتی، کشور گرفتار عارضه ای شده است که جوانان با وجود داشتن مدارک دانشگاهی به دلایل گوناگون حاضر به ادامه تحصیلات و یا مهارت آموزی نبوده و وارد بازار کار نمی شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس ادامه داد: این پدیده میتواند سر آغاز بحران های اجتماعی از قبیل افسردگی، رخوت اجتماعی، تجرد قطعی و احساس بیآیندگی باشد .
بیاری گفت: در حال حاضر تعداد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در فارس 197 واحد و میانگین تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی هر ساله در این استان حدود 35 هزار نفر است که به تعبیری دیگر روزانه 95 و هر ساعت حدود 4 نفر در فارس از مراکز دانشگاهی فارغ التحصیل می شوند.
وی اظهار کرد: براساس آمار منتشر شده در سال 1402 بخش قابل توجهی از افرادی که در مشاغل غیرتخصصی و یا کاذب ازجمله تاکسی های اینترنتی فعالاند دارای تحصیلات عالیه هستند.
بیاری بر لزوم بهبود وضعیت نرخ رشد در بهره وری نیروی انسانی تاکید کرد و گفت: منظور از بهره وری افزایش سطح استفاده از منبع نیروی انسانی و سایر عوامل به روش علمی و در نتیجه کاهش هزینه ها ، توسعه بازار و افزایش اشتغال و بهبود معیارهای زندگی است.
رئیس شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس افزود: به موجب برآورد بانک جهانی به طور متوسط سهم منابع انسانی در توسعه ثروت 64 درصد ، سهم منابع فیزیکی 16 درصد و سهم طبیعت 20 درصد است که این شاخص در کشور ما به ترتیب 34 ، 37 و 29 درصد است.
وی در ادامه به آسیب شناسی وضعیت موجود اشتغال و بی انگیزگی جوانان پرداخت و بیان کرد: عمده علت این وضعیت عدم وجود برنامه علمی و کاربردی توسط مراکز دانشگاهی و دستگاههای اجرایی برای ایدهپردازی و ایجاد جرقه امید و کوشش در بین جامعه تحت پوشش است.
بیاری تصریح کرد: در مراکز دانشگاهی کشور حلقه مفقوده در ارائه مهارت فنی و بالاتر از آن مهارت فروش است و در دستگاههای اجرایی نیز جای برنامه های علمی و کاربردی کارآمد خالی است.
وی با بیان اینکه جای خالی سیستم واحد بین دستگاهی در امر اجرای سیاستهای کلان اشتغال و کارآفرینی و رفع موانع تولید به دلیل عملکرد جزیرهای دستگاهها احساس می شود، گفت: عدم استفاده بهینه از نظرات و توانمندهای بدنه کارشناسی سازمانها و گرفتار کردن کارشناسان در موضوعات روزمرگی در این حوزه مشکل ساز شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس اظهار کرد: به روز نبودن بدنه مدیریتی دستگاههای اجرایی و همچنین دانشگاهها از معلومات روز دنیا و عدم سنخیت لازم و کافی با نیازهای بازار کسب و کار از دیگر آسیبهای این حوزه است.
انتهای پیام