جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > ساخت عکس انیمه‌ای استودیو جیبلی: ترند جذاب یا نقض کپی رایت ؟

ساخت عکس انیمه‌ای استودیو جیبلی: ترند جذاب یا نقض کپی رایت ؟

چند روز گذشته، شرکت Open AI از ابزار جدید هوش‌مصنوعی ChatGPT رونمایی کرد که به کاربران اجازه می‌دهد تا با پرامپت و دستور، تصاویر مورد علاقه خود را خلق کنند. این ابزار در خلق تصاویر پرجزئیات و در نظر گرفتن سایه و عمق تصویر، عملکرد مطلوبی را از خود به نمایش گذاشت، اما آنچه بیشتر از همه کاربران را متحیر کرد، قابلیت خلق تصویر براساس سبک انیمه‌های استودیو جیبلی است.

در چند سال گذشته، هوش مصنوعی‌های مولد با وجود تمامی مشکلات و نقص‌ها پیشرفت کردند و بین کاربران جا باز کردند. هوش مصنوعی‌هایی مانند: DALL-E و Stable Diffusion تصاویر واقع‌گرایانه و زیبایی خلق می‌کردند که همین دلیل موجب شد تا تعداد قابل توجهی از مردم، نسبت به استفاده از این ابزارها در جنبه‌های مختلف زندگی خود تمایل داشته باشند.

شیوع ویرویس زیبایی به نام استودیو جیبلی

ChatGPT درخواست‌های مستقیم برای تولید عکس‌های شخصیت‌های عمومی یا شخصیت‌های کارتونی را مسدود می‌کند و وقتی از آن بخواهید تا عکسی از ویل اسمیت در حال خوردن اسپاگتی یا مارک زاکربرگ با هودی برند Verge تولید کند، این درخواست‌ها را رد می‌کند. با اینحال، دور زدن این محدودیت‌ها سخت نیست؛ به عنوان مثال، می‌توان درخواست تولید عکس با شخصیتی شبیه به Totoro یا توصیف ویژگی‌هایی که منجر به تولید زاکربرگ شود را مطرح کرد.

اصولاً، راهنماها بیان می‌کنند که شما نمی‌توانید از ChatGPT به گونه‌ای استفاده کنید که «حقوق کسی را نقض کند، سوءاستفاده کند یا زیر پا بگذارد.» طبق این راهنماها، می‌توانید نقض حق نشر را مستقیماً به ChatGPT گزارش دهید و OpenAI حساب‌های کاربران متخلف را در صورت لزوم مسدود خواهد کرد.

شرکت OpenAI با چالش‌های حقوقی و اختلافات گسترده‌ای در زمینه حق نشر و استفاده از داده‌ها مواجه شده است. این شرکت متهم است که برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود، بدون اجازه از محتوای نویسندگان،  هنرمندان، و رسانه‌ها استفاده کرده است. برخی از این شکایات شامل ادعای نویسندگان برجسته و رسانه‌های معتبر مانند نیویورک تایمز است که معتقدند آثارشان بدون پرداخت حق امتیاز یا کسب مجوز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

علاوه بر این، بازیگر مشهور اسکارلت جوهانسون Open AI را تهدید کرده که است علیه آن‌ها به شکل قانونی اقدام می‌کند. او ادعا می‌کند که این شرکت بدون اجازه، صدای او را تقلید کرده و در مدل‌های صوتی خود به کار برده است. این موضوع پس از آن مطرح شد که OpenAI صدای مصنوعی‌ای را معرفی کرد که شباهت زیادی به صدای جوهانسون داشت، در حالی که او پیش‌تر پیشنهاد همکاری با این شرکت را رد کرده بود.

OpenAI در دفاع از خود استدلال می‌کند که هوش مصنوعی محتوای موجود را بازتولید نمی‌کند بلکه آن را به شکلی کاملاً جدید تبدیل می‌کند. با این حال، دادگاه‌ها هنوز در حال بررسی قانونی بودن استفاده از آثار دارای حق نشر برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی هستند.

در همین حال، میازاکی تنها هنرمندی نیست که سبک آثارش کپی می‌شود و مردم توانسته‌اند تصاویری در سبک‌های ریک و مورتی، والاس و گرومیت، سیمپسون‌ها و ساوت پارک تولید کنند.

هنوز مشخص نیست که انیماتورهای سریال‌های ریک و مورتی و سیمپسون‌ها چه واکنشی نسبت به تغییر بدون اجازه آثارشان دارند یا اینکه آیا درباره نحوه دسترسی OpenAI به داده‌های لازم برای تولید چنین تصاویری پرسش خواهند کرد. جکی شانون، مدیر محصول ChatGPT، پیش‌تر به The Verge گفته بود که کاربران، مالک تصاویر تولید شده توسط این ابزار هستند و می‌توانند آن‌ها را مطابق با سیاست‌های  OpenAI یا به هر شکلی که بخواهند استفاده کنند.

در همین حال، هایائو میازاکی، بنیان‌گذار استودیو جیبلی، دیدگاه خود را درباره هنر تولید شده توسط هوش مصنوعی به وضوح بیان کرده است. او در سال ۲۰۱۶، پیش از ظهور هوش مصنوعی مولد مدرن، کلیپی از یک کارآموز که با فناوری «یادگیری عمیق» ساخته شده بود، مشاهده کرد. واکنش میازاکی بسیار تند بود؛ او گفت:

«من کاملاً منزجر شده‌ام. اگر واقعاً می‌خواهید چیزهای ترسناک بسازید، می‌توانید این کار را انجام دهید، اما من هرگز نمی‌خواهم این فناوری را در شغلم به کار ببرم. من قویاً احساس می‌کنم که این یک توهین به ماهیت زندگی است.»

این سخنان تأثیر زیادی بر منتقدان هوش مصنوعی گذاشته و همچنان در بحث‌های مربوط به اخلاق استفاده از هوش مصنوعی در هنر مطرح می‌شود.

منبع: مایکت

منبع: faradeed-235678

برچسب ها
نسخه اصل مطلب