رشد قارچ گونه کلینیک حیوانات در تبریز /عمل زیبائی بر روی حیوانات
اگر جیره غذایی آنها بر هم بخورد، نا آرام میشوند و یا بر حسب حادثه و انجام واکسیناسیون سالانه، گذرشان به اینجا میافتد. چندان فرقی با بیمارستانهای معمولی ندارند؛ جالب اینجاست که اتاق عملهایی نیز برای خود اختصاص دیدهاند تا چوب لای چرخ فخرفروشان جامعه نباشد.
خلاصه در این روزهای شیوع ویروس کرونا و افزایش صعودی قیمت کالاها و ضروریات زندگی، بازار کلینیکهای حیوانات داغ داغ است و علاوه بر اینکه گربهها، مشتری پر و با قرص این کلینیکها هستند؛ مار و سنجابها نیز قدم رنجه کرده و سری به این کلینیکها میزنند.
این بار دم در یکی از کلینیکهای حیوانات کمین کردهام تا سراغی از افرادی بگیرم که در این گیر و دار مالی و شیوع ویروس کرونا، اول از همه به حیوانات خانگی خود ارج و قرب قائل میشوند و بعد اگر از نوازش آنها دست کشیدند کمی هم به فکر خودشان میافتند که باید زندگی کنند.
صاحبان این سگ و گربهها گذشته از مهیا کردن مکان نرم و راحت، باید به فکر تهیه برس موی دوطرفه، ناخنگیر مخصوص، محلول شستوشوی گوش، برس ماساژ و حتی دستمال مرطوب نیز باشند.
اینجا ولی عصر یکی از خیابانهای بالاشهر در کلانشهر تبریز؛ پرنده پر نمیزند اما تا دلتان بخواهد مقابل درب کلینیکهای حیوانات، سواره و پیادههایی به چشمت میخورد که برای صاحبان، خیلی عزیز هستند. طوری که حاضرند با شامپوهای چند میلیونی آنها را استحمام کنند و حتی لباسهای گران قیمت نیز، ارزانی تن آنها بکنند.
با کمال آرامش و لذت، از آغوش کسی که از او مراقبت میکند پایین آمده و در جایگاه مشخص و نرم و راحتی در ماشین قرار میگیرد.
نژادش مائو مصری است و خانگی
طناز، دختری ۲۲ ساله است اما چنان گربه خود را بغل کرده که مشخص است جانش به جان او بند است؛ مکان مشخصی در ماشین نیز برایش مهیا کرده است تا با خیال راحت رانندگی کند. نژادش مائو مصری است و خانگی؛ اما گویی به دنبال آن است که خودی نشان دهد.
اصغرنژاد توضیح داد: در این میان افرادی هم وجود دارند که به جای حیوان دوستی، حیوان آزاری کرده و با زندانی کردن یک گربه در منزل، با این فکر که به آن محبت کرده، حیوان بیچاره را از زندگی خصوصیاش دور میکنند.
هدف نمایشی و جلوه دادن اخلاقیات خاص خود
به گفته دکترای روانشناسی، برخی از افراد با هدف نمایشی و جلوه دادن اخلاقیات مثلاً خاص خود با گرداندن یک سگ و یا گربه، خود را بالاتر از افرادی جلوه میدهند که در منزلشان، خبری از حیوانات خانگی نیست که همین نتیجهای جز افسردگی، پرخاشگری و هزاران بلا و اختلال دیگر نخواهد داشت.
برخی از افراد با هدف نمایشی و جلوه دادن اخلاقیات مثلاً خاص خود با گرداندن یک سگ و یا گربه، خود را بالاتر از افرادی جلوه میدهند که در منزلشان، خبری از حیوانات خانگی نیست که همین نتیجهای جز افسردگی، پرخاشگری و هزاران بلا و اختلال دیگر نخواهد داشت
وی در ادامه بیان کرد: اما مشکل اینجاست که همین افراد، پس از مدتی به این حیوانات وابسته شده و به دلیل عمر کوتاه این حیوانات با مرگ و بیماری، دچار ضربه روحی شدیدی میشوند.
خلاص از وابستگیهای عاطفی و روانی
وی در رابطه با برخورد با چنین مقولهای به خبرنگار مهر پاسخ داد: شاید بهتر باشد افرادی که به علاقه به نگهداری از حیوانات در منزل خود دارند، با رساندن غذا و محبت کردن به این حیوانات در دنیای بیرون از خانه و دنیای طبیعی خود است حیوانات، حس حیوان دوستی خود را ارضا کرده و از وابستگیهای عمر عاطفی و روانی در قبال نگهداری آنان خلاص شوند و از همه مهمتر، حق زندگی طبیعی را از آنان نگیرند.
فخرفروشی و خودنمایی
البته در این میان طبقاتی بودن نگهداری از حیوانات خانگی نیز مطرح میشود تا به دیگران نشان دهند که از افراد مرفه جامعه بوده و نوعی فخرفروشی و خودنمایی بر دیگران را عرضه کنند.
اما از سویی جامعه شناسان با حیوان آزاری نیز مخالف هستند اما معتقدند که باید دید خود را نسبت به این موضوع تغییر دهند.
نگهداری از حیوانات و محبت به آنان در قبال اقدام برخی از افراد به حیوان آزاری، مقوله پسندیدهای است اما زمانی که جنبه خودنمایی و فخرفروشی به خود گرفته و با پرسه زدن در کوچه و خیابان و خودنمایی، خود را از سایر افراد جامعه بالاتر بدانند، همین نتیجه عقدههای فردی است که چیزی به جز افسردگی و پرخاشگری را به دنبال نخواهد داشت.
از سویی در جامعهای که مردم در تأمین مایحتاج زندگی، به زمین و زمان چنگ میزنند برخی نیز وجهه خودنمایی و فخرفروشی را پیشه خود ساخته و حاضرند هزینههای گزافی را برای حیوانات خود خرج کنند.