(عکس) در این ساحل زیبا «طلا» روی زمین ریخته است
فرادید| محققان دانشگاه اوتاگو با دقت فراوان کاملترین بررسی را درباره این ذرات کوچک طلا انجام دادهاند؛ ذراتی که به شکل ماهرانهای در شنهای سفید سواحل شرقی نیوزیلند پنهان هستند. این ذرات درخشان یادآور دوران طلایی تب طلا در این منطقه در دهه ۱۸۶۰ میلادی هستند. این ذرات حدود ۱۰ میکرومتر عرض دارند، یعنی کم و بیش یکپنجم ضخامت یک تار موی انسان.
به گزارش فرادید، این مطالعه از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نخستین «اطلس» جهانی ذخایر طلای ساحلی را ارائه میدهد. اندازه و شکل این ذرات به روایت مهمی درباره چشمانداز زمینشناختی در حال تغییر نیوزیلند در گذر زمان کمک میکند. افزون بر این، شباهتهای موجود میان مواد معدنی میتواند تصویر گستردهتری از چگونگی شکلگیری سطح سیاره ما ارائه دهد.
طلای ساحل وانگالوا: این تصویر طیفی از اشکال ذرات طلا را نشان میدهد، از ذرات کاملاً نامنظم (تصاویر a تاc) تا ذرات گردشده با سطوحی که به شکل متغیر، مالیده و صاف شدهاند ولی هنوز حالت نامنظم دارند (dتاf). ذرهی e دارای میزان زیادی طلا است (فلشهای زرد).
سواحل جزیرهی جنوبی در دوران تب طلای آن زمان تا حد زیادی نادیده گرفته شدند؛ دورانی که مهاجران اروپایی به امید دستیابی به ثروتی تازه به این منطقه هجوم آوردند. جمعیت بومی مائوری نیوزیلند تا آن زمان علاقهی چندانی به این فلز گرانبها نداشتند. با این حال، طلا نقشی مهمی در آغاز روند توسعهی نیوزیلند در مقام یک کشور ایفا کرد؛ هرچند نباید از یاد برد که برای جوامع بومی این رشد بدون هزینه نبوده است.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-235324