یک کنکور و این همه تغییرات لحظه ای
به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاه بعد از سالها تغییر کرد، کنکور و نتایج آن تنها آزمونی بود که تعیین میکرد چهکسی میتواند در کدام دانشگاه و رشته ادامه تحصیل بدهد، روشی که منقدان زیادی داشت، از استرسهای شب آزمون گرفته تا چیزی بهنام مافیای کنکور و گردش مالی کلاسها و کتابهای تست زنی، همه اینها سبب شده بود تا خواست عمومی برای تغییر این روش بسیج شود، اتفاقی که بالاخره رخ داد.
با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سهم آزمون سراسری برای ورود به دانشگاه کم شد، در عوض این سهم کم شده به مدارس و نتایج امتحانات نهایی رسید، حالا طبق این مصوبه آزمون سراسری ۴۰ درصد در نتایج ورود به دانشگاه تاثیرگذاری دارد و ۶۰ درصد باقی مانده سهم معدل داوطلبان و دانشآموزان در سه پایه دهم، یازدهم و داوزدهم است. ضمن اینکه دیگر از آزمون دروس عمومی در کنکور خبری نیست و کنکور سالی دوبار برگزار میشود.
اجحاف در حق دانشآموزان/ نباید نسبت به خشم و نگرانی مردم بی تفاوت باشیم
اما مخالفان روش جدید سنجش و پذیرش برای ورود به دانشگاهها فقط در میان کارشناسان و نمایندگان مجلس نبودند، بعد از چند دوره پذیرش دانشجو با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی خود داوطلبان هم به صف مخالفان پیوستند، طوری برخی معتقدند ۸۰ درصد داوطلبان با تاثیر معدل در کنکور مخالفند. یکی از این داوطلبان صبا معصومنیا رتبه یک گروه آزمایشی تجربی در کنکور ۱۴۰۳ بود او به خبرآنلاین گفت: «هر جلسه امتحان نهایی عملا برای ما معنی کنکور داشت و متحمل استرس شدیم. به نظر من تاثیر قطعی معدل در نتایج شرایط را سخت کرده، این روش واقعا در حق بچه پانزده سالهای که باید امتحان نهایی دوره دهم یازدهم و دوازدهم را بدهد اجحاف است و ممکن است با یک اشتباه آیندهاش خیلی تحت تاثیر قرار بگیرد.»
همچنین آیدا دوانی رتبه یک کنکور زبانهای خارجه در سال ۱۴۰۳ به خبرآنلاین گفت که: «چیزی که خیلی اذیتمان کرد آن بود که برای هر امتحانی که میدادیم انگار استرس یک کنکور را تجربه میکردیم. برای همین در خردادماه خیلی استرس داشتم و وقت سرخاراندن نداشتیم و این خیلی اذیت مان کرد.»
در واکنشی دیگر به مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر قنادیزدی رتبه برتر کنکور علوم انسانی گفت: «از رییس جمهور درخواست می کنم این مصوبه ناعادلانه و غیر فنی را بازنگری کنند و حذف این مصوبه بهترین هدیه برای ما نخبگان به شمار می رود. ضمن اینکه خانواده ها و مردم از این مصوبه ناعادلانه نگران هستند و نباید نسبت به خشم و نگرانی مردم بی تفاوت باشیم.»
رویکرد مثبت دولت چهاردهم برای تغییر مصوبه کنکوری
در سال ۱۴۰۳ در یک انتخابات زودهنگام، مسعود پزشکیان رئیس جمهور شد، با تشکیل دولت چهاردهم بسیاری از کارشناسان و داوطلبان از رئیس دولت درخواست کردند که در مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تجدید نظر ایجاد شود. احمد توکلی، عضو ادوار مجلس شورای اسلامی و رئیس هیات مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت با درخواست از مسعود پزشکیان برای تغییر مصوبه کنکوری نوشت: «تصمیمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته شد که متأسفانه پیوست عدالت ندارد و موجبات بیعدالتی، نارضایتی و شکاف طبقاتی در جامعه را فراهم کرده است و همواره این اتهام را برانگیخته است که قشری خاص که اکثراً با مدارس غیرانتفاعی و تجار زراندوزِ فعال در عرصه فرهنگ کنکوری مرتبطاند، زمینهساز چنین تصمیماتی هستند. تصمیماتی که چرخه فقر را تعمیق میبخشد، فرهنگ مناعت را تخریب میکند و مغایر با ارزشها و الگوهای اسلامی است.»
آنطورکه مشخص بود رئیس جمهور پزشکیان و وزرای او هم چندان موافق این مصوبه نیستند. او درهمینباره قبلتر در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «برای کنکور باید معیارهای جدیدی وضع شود تا رقابت عادلانه و برابر باشد، بازنگری در کنکور ضروری است.»
همچنین علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در روزهای ابتدایی قبول مسئولیت در اینباره گفته بود: «تاثیر معدل در کنکور دغدغه دانشآموزان است این موضوع را به شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس و پیگیری خواهم کرد.»
ادامه حواشی در سال ۱۴۰۴
حواشی مربوط به تغییر و تحولات کنکور در همان سال گذشته تمام نشد، در سال جدید برخی اظهار نظرها و تصمیمها هم حاشیه درست کرد هم بر ابهام قبولی در دانشگاه اضافه کرد. حسین صادقی رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس نوشت: «مصوبه الزام پشت کنکوریها به ارائه سوابق تحصیلی پایه یازدهم لغو شد. با پیگیری جدی وزیر آموزش و پرورش در جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو، الزام پشت کنکوریها به ارائه سوابق تحصیلی پایه یازدهم لغو شد. در پی سردرگمی و اعتراض گسترده داوطلبان کنکور ۱۴۰۴، با دلسوزی مسئولان نظام تعلیم و تربیت، مصوبه جنجالی شورای سنجش و پذیرش دانشجو درباره الزام پشت کنکوریها به ارائه سوابق تحصیلی پایه یازدهم، در جلسه اضطراری این شورا لغو شد و شورای سنجش باپیشنهادهای زیر موافقت کرد: تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم برای همه داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ - عدم عطف به ماسبق شدن نمرات یازدهم برای فارغالتحصیلان ۱۴۰۳ و قبل از آن - کاهش تعداد دروس مؤثر پایه یازدهم در صورت عدم پذیرش پیشنهاد عطف به ماسبق نشدن»
این توئیت حرف و حدیث زیادی درباره لغو تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم در نتایج کنکور ایجاد کرد، اما بلافاصله با پاسخ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مواجه شد؛ ابراهیم سوزنچی دوشنبه شب در صفحه مجازی خود افزود: «مصوبات شورا در این زمینه تا اطلاع ثانوی (حداقل ۶ ماه) غیرقابل تغییر است. تاثیر قطعی پایه یازدهم مثبت نخواهد شد، گول جنجالها را نخورید. برخی دنبال به هم زدن فضای روانی هستند که در پازل دشمن و خلاف امنیت ملی است.»
خبرهای مرتبط
-
خبر خوش دولت برای کنکوریها
وضعیت «تاثیر معدل در کنکور» تعیین تکلیف شد
۲۳۳۲۳۳
برچسبها
- مدرسه
- دانشگاه
- دانشجو
- کنکور
منبع: sharghdaily-989841