چهرههای سیاسی درگذشته در سال ۱۴۰۳
به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ سال ۱۴۰۳ با وجود تمام موفقیت ها و ناکامی ها در عرصه داخلی و بین المللی به پایان رسید، اما بارز است که حوادث تلخی که در این سال به وقوع پیوست و منجر به از دست دادن چهره های شاخص و تاثیر گذاری در عرصه سیاست شد، برای همیشه در ذهن ملت ایران باقی خواهد ماند.
از دیگر شخصیت های تاثیرگذار در عرصه سیاست که در سال ۱۴۰۳ از میان ما رفتند سید محمد علی آل هاشم، امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی بود. آیت الله آل هاشم از همراهان رئیس جمهور شهید بود که در سانحه بالگرد همراه با رئیس جمهور دار فانی را وداع گفت. از جمله نقش های آیت الله آل هاشم در عرصه سیاست کشور، فعالیت به عنوان رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران،عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و منتخب مردم استان آذربایجان شرقی در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بود. آیت الله آل هاشم متولد سال ۱۳۴۱ بود و در ۶۲ سالگی از دنیا رفت.
مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم، از جمله شخصیت های سیاسی بود که در سانحه بالگرد رئیس جمهور در ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ به دیار باقی شتافت. وی متولد فروردین سال ۱۳۶۱ بود و در ۴۱ سالگی همراه با رئیس جمهور به دیار باقی شتافت.
رحمتی در فاصله سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ بهعنوان قائممقام تولیت آستان قدس رضوی فعالیت میکرد ومدتی نیز بهعنوان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان خصوصیسازی مشغول به کار بود. وی از اواسط سال ۱۴۰۲ تا اردیبهشت سال ۱۴۰۳ استاندار آذربایجان شرقی بود.
محمود مصدق، نوه محمد مصدق، از جمله شخصیت هایی بود که در شهریور ماه سال ۱۴۰۳ به دیار باقی شتافت. او لیسانس حقوق را از دانشگاه هاروارد گرفته بود و دلش می خواست وکیل بشود، ولی با خواست پدرش مسیر زندگیش تغییر کرد.
نوه محمد مصدق، دوره پزشکی را در دانشگاه لوزان سوئیس گذراند و به ایران برگشت و تا پایان زندگیش یکی از قدیمیترین پزشکانی بود که تجربه نیمقرن معالجه بیماران دچار نازایی را داشت.
منیره گرجی، تنها نماینده زن در مجلس خبرگان قانون اساسی، از جمله چهره های سیاسی بود که در دی ماه سال ۱۴۰۳ به دیار باقی شتافت. وی در سال ۱۳۰۸ در تهران به دنیا آمد و دارای تحصیلات حوزوی بود.تنها کتاب او با عنوان «نگرش قرآن به حضور زن در تاریخ انبیا» در سال ۱۳۸۷ به چاپ رسید. پس از اتمام دوره مجلس خبرگان قانون اساسی، او از مشاغل دولتی کنارهگیری کرد و به تدریس در حوزه علمیه مشغول شد.
معصومه حائری، عروس امام خمینی (ره) و همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی، از دیگر چهره هایی بود که در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ پس از تحمل یک دوره بیماری از دینا رفت. معصومه حائری نوه مرحوم حضرت آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری یزدی (ره)، بنیانگذارحوزه علمیه قم و فرزند مرحوم آیت الله شیخ مرتضی حائری یزدی بود.
حجت الاسلام والمسلمین علی رازینی، قاضی و رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور بود که در دی ماه سال ۱۴۰۳ به دنبال حادثه تیراندازی در کاخ دادگستری تهران به شهادت رسید. وی در خرداد سال ۱۳۳۲ در تهران به دنیا آمد.وی در سال ۱۳۶۳ بهعنوان دادستان انقلاب تهران منصوب شد. از دیگر سوابق او میتوان به ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح و ریاست دیوان عدالت اداری کشور اشاره کرد.
وی اولین بار در دی ماه سال ۱۳۷۷ هنگام بازگشت از محل کار به خانه، مورد حمله تروریست ها قرار گرفت اما این اقدام شوم ناکام باقی ماند. سازمان مجاهدین خلق مسئولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفت. در نهایت در ۲۹ دی ماه سال ۱۴۰۳ بود که حجت الاسلام والمسلمین علی رازینی در کاخ دادگستری تهران با اصابت گلوله به شهادت رسید.
سردار سرتیپ دوم پاسدار کیومرث پورهاشمی، از مدافعان حرم و مستشاران نظامی ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه بود که در سال ۱۴۰۳ به دنبال حملات تروریست های تکفیری صهیونیستی در حومه حلب به شهادت رسید.
وی از مدافعان دیرین حرم و مستشاران ارشد نظامی ایران در سوریه بود. سردار پورهاشمی برادر شهید گرانقدر و جاوید الاثر ابوالفضل پورهاشمی، از فرماندهان دفاع مقدس بود. این شهید بزرگوار در کارنامه خود سابقه مجاهدت و مقابله با دشمن بعثی در جنگ تحملی را داشت.
سردار سرتیپ پاسدار رضا سراج، معاون ارتباطات و رسانه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، از دیگر چهره های تاثیر گذار در عرصه سیاست بود که در سال ۱۴۰۳ به دیار حق شتافت. وی از مدیران و کارشناسان موثر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف ماموریتی به ویژه در تحلیل مسائل راهبردی، رسانه و جنگ نرم بود.
ریاست دانشکده و پژوهشکده پیامبر اعظم (ص) دانشگاه جامع امام حسین (ع)، ریاست سازمان بسیج دانشجویی، رئیس اداره عملیات روانی در معاونت فرهنگی سپاه و مسئولیت های مختلف در سازمان اطلاعات سپاه از جمله سوابق وی به شمار می رود.
ابراهیم نبوی، یکی از طنزپردازان سیاسی بود که در دی ماه سال ۱۴۰۳ در آمریکا از دنیا رفت. وی متولد آبان سال ۱۳۳۷ در تهران بود. نبوی یکی از فعالان مطبوعاتی در دهه هفتاد بود. وی در فروردین ماه سال ۱۳۸۲ از ایران خارج شد.
اسماعیل فدایی، نماینده مردم سربند در دور اول و دوم مجلس شورای اسلامی، از دیگر چهره های عرصه سیاست بود که در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ دارفانی را وداع گفت. وی متولد سال ۱۳۲۰ بود و از چهره های فعال دوران نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) علیه حکومت ستم شاهی محسوب می شود.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین ابراهیمی خراسانی، نماینده دور دوم و دوره هشتم مجلس شورای اسلامی، از دیگر چهره های سیاسی بود که در سال ۱۴۰۳ به دیار باقی شتافت. وی عضو جامعه روحانیت مبارز تهران بود.
منبع: sharghdaily-986784