گنج سکّههای طلای دوران خلافت عباسی بعد از 1100 سال از زیر خاک بیرون آمد
فرادید| در تاریخ ۲۴ اوت ۲۰۲۰ مقامات باستانشناسی از کشف مجموعهای نادر شامل ۴۲۵ سکه طلای خالص در یک سایت باستانشناسی در مرکز فلسطین خبر دادند. این سکهها که به دوره خلافت عباسی (حدود ۱۱۰۰ سال پیش) تعلق داشتند، در شرایطی عالی و کاملا سالم و دست نخورده یافت شدند. این یکی از نادرترین کشفیات باستانشناسی در این منطقه بوده است.
به گزارش فرادید؛ این گنجینه نهتنها از نظر مادی ارزشمند است، بلکه شواهدی از روابط تجاری بینالمللی میان ساکنان منطقه و امپراتوریهای دورتر مانند خلافت عباسی و امپراتوری بیزانس ارائه میدهد.
عبارات اسلامی مثل «لا اله الا الله وحده لا شریک له» بر روی سکهها به چشم میخورد
دکتر رابرت کول کارشناس سکهشناسی نیز اظهار داشت که ارزش کل این ۴۲۵ سکه در اواخر قرن نهم میلادی مبلغ قابلتوجهی بوده است. او تأکید کرد: «این گنجینه نادر قطعاً به تحقیقات ما کمک بزرگی خواهد کرد، زیرا یافتههای مربوط به دوره عباسی در فلسطین نسبتاً کم است».
سکههای یافتشده که از طلای خالص ساخته شدهاند، بهصورت نازک و سبک طراحی شدهاند که این ویژگی آنها را برای حمل و نقل و تجارت مناسب میکرده است. تصاویر و کتیبههای روی سکهها نشاندهنده ارتباط آنها با خلافت عباسی است؛ حکومتی که در آن زمان بخشهای وسیعی از خاورمیانه و شمال آفریقا را تحت کنترل داشت. این سکهها همچنین میتوانند نشانهای از تعاملات اقتصادی و فرهنگی میان خلافت عباسی و امپراتوری بیزانس باشند؛ دو قدرت بزرگ آن زمان که روابط پیچیدهای با یکدیگر داشتند.
هرچند مکان دقیق این کشف اعلام نشده، اما گزارشها حاکی از آن است که این گنجینه در نزدیکی شهر یبنه یافت شده است. یبنه در دورههای باستانی یکی از مراکز مهم تجاری و فرهنگی بوده و این کشف نشاندهنده فعالیتهای اقتصادی در این منطقه در حدود ۱۱۰۰ سال پیش است.
منبع: faradeed-233101