جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > دستمزد مددجویان چقدر افزایش می‌یابد؟

دستمزد مددجویان چقدر افزایش می‌یابد؟

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سیاست‌های رفاهی بیشتر ناظر بر ۲ مقوله «کاهش فقر» و «کاهش ضریب جینی» است، گفت: سیاست کلی بهزیستی در حوزه رفاهی، خروج از فقر و نابرابری با تاکید بر پرهیز از اعانه بگیری صرف و سوق دادن مددجویان به سمت توانمندسازی و فرصت‌آفرینی شغلی است.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ سیدجواد حسینی روز یک‌شنبه افزود: توانمندسازی به این معناست که بتوانیم مهارت کافی برای اشتغال، تولید و قرار گرفتن در چرخه حیات اقتصادی را آموزش دهیم.

وی تصریح کرد: فرصت آفرینی نیز به این معناست که مددجویان وقتی توان مهارتی پیدا کردند، فرصت‌های ازدواج، تشکیل خانواده، اشتغال و بهره‌مندی از مسکن و ادامه تحصیل را داشته باشند.

وی تاکید کرد: این سیاستی است که در سازمان بهزیستی کشور درحال پیگیری است و امیدواریم بتوانیم گام‌های موفقیت آمیزی در این زمینه برداریم.

فقر دارای سه وجه معیشتی، منزلتی و فرصتی است

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به رویکردهای سازمان برای اعمال سیاست‌های رفاهی، افزود: بخش عمده‌ای از سیاست‌های تامین اجتماعی و دولت‌های رفاه در دنیا این است که بتوانند ضریب جینی (عیاری برای نشان دادن نابرابری درآمد) را در جامعه کاهش دهند و به نابرابرای‌های اجتماعی و اقتصادی پایان بخشند و به ویژه وجوه چند لایه فقر را از بین ببرند.

حسینی اظهار کرد: فقر سه وجه خیلی مهم شامل وجوه معیشتی، منزلتی و فرصتی دارد. یک وجه فقر، معیشتی است که افراد از تامین ضروریات زندگی مانند مسکن، تغذیه و سلامت محروم شوند و مثلا کالری لازم که ۲۵۰۰ واحد در روز است را نتوانند دریافت کنند. فقر وجه دیگری دارد و آن وجه منزلتی است.

به گفته وی، فقرا به دلیل محدودیت‌هایی که در وجوه معیشتی برای آنها ایجاد می‌شود دچار نوعی طردشدگی، به حاشیه رانده شدن و فروریزی نظام منزلت اجتماعی می‌شوند که به آن فقر منزلتی می‌گویند.

وی ادامه داد: وجه دیگر فقر هم فقر فرصتی است؛ یعنی هنگامی که انسان دچار فقر می‌شود بسیاری از فرصت‌هایی که افراد دیگر دارند، از دست می‌دهند. مثلا فرصت مسافرت رفتن، فرصت گفت و گو کردن با خویشاوندان و حتی فرصت زاد و ولد را از دست می‌دهند.

توسعه شبکه داوطلبان در دستور کار است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: علاوه بر گروه‌های محب، گروه‌های زنان همیار و گروه‌های توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) در سراسر کشور تشکیل شده است، یکی از برنامه‌های ما توسعه شبکه داوطلبان است که این شبکه داوطلبان در بخش دانشجویان، معلمان دانشگاه فرهنگیان، داوطلبان ۴۰۰ عضو انجمن ژنتیک، داوطلبان سه هزار عضو انجمن اپتومتری برای مداخلات سلامت چشم، انجمن گفتار و زبان، پزشکان، پرستاران، فیزیوتراپ ها و مددکاران می‌توانند در مسیر ارائه خدمات بهزیستی موثر باشد.

وی تاکیدکرد: بنابراین توسعه شبکه داوطلبان را در دستور کار داریم، در کنار اینها با توجه به توسعه کمی و کیفی مشارکت، مسئولیت اجتماعی (CSR)، ظرفیت بسیار مهمی است، اگر بهزیستی موضوعات خود را به درستی تبین کند، افراد در راستای مسئولیت اجتماعی قطعا به سمت بهزیستی خواهند آمد. "توسعه کمی و کیفی مشارکت"، سیاستی است که حتما پیگیری خواهیم کرد.

راه اندازی مراکز نوین توانبخشی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سیاست بهزیستی در سال ۱۴۰۴ ایجاد مراکز نوین توانبخشی است که در این راستا تاکنون ۶ مرکز نگهداری موقت اوتیسم راه اندازی شده است.

حسینی با تاکید بر توسعه توانبخشی افزود: در حال حاضر سه هزار و ۳۰۰ مرکز توانبخشی در کشور فعالیت دارند که در ۱۳ دسته از جمله توانبخشی آموزشی اوتیسم، توانبخشی آموزشی سالمندان، توانبخشی معلولین ذهنی، توانبخشی معلولین جسمی حرکتی، توانبخشی چند معلولیتی ها و توانبخشی سندروم داون و ماکروسفال فعال است.

وی ادامه داد: این مراکز در قالب مراکز شبانه، شبانه روزی و مراقبت در منزل، فعالیت های توانبخشی دارند که به ۱۳۰ هزار مددجو خدمت رسانی می کنند.

۳۰۰ هزار نفر از مددجویان بهزیستی باید به میزان حداقل دستمزد سالانه مستمری بگیرند

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اگر مددجویی جزء معلولین شدید و خیلی شدید فاقد درآمد و شغل باشد، مشمول ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان می شود که باید به میزان حداقل دستمزد سالانه کمک هزینه دریافت کنند. دایره شمول ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان در بهزیستی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر است.

طبق ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.حسینی با اشاره به مستمری های متعدد بهزیستی از جمله مستمری معیشتی پایه، مستمری توانبخشی و مستمری ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، افزود: طبق ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به حضور خود طی روزهای گذشته در کمیسیون برنامه و بودجه دولت، گفت: علاوه بر آن مستمری پایه بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده که پیش از این یک میلیون تومان بوده است.

لحاظ شدن افزایش ۴۰ درصد مستمری در بودجه سال آینده

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه این سازمان چند دسته مستمری بگیر دارد، گفت: یک دسته از این مستمری بگیران، مستمری بگیر معیشتی پایه هستند که متناسب با دهک های مشخص شده، مستمری آنها پرداخت می شود. مبلغ مستمری این افراد که حدود یک میلیون و ۶۰۰ نفر هستند برای سال آینده طبق قانون بودجه قرار است ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.

حسینی افزود: این افزایش پرداختی براساس قانون در حال طی کردن مراحل اجرایی است. مجلس شورای اسلامی و دولت برای اجرای آن اهتمام دارند که در کمیسیون تلفیق هم تصویب شده و به شورای نگهبان برای تایید واگذار شده است.

رییس سازمان بهزیستی در جریان دیدار با مدیرعامل ایرنا با اشاره به اینکه بهزیستی در سال ۱۳۵۹ تاسیس شده است، گفت: این سازمان در حال حاضر ۱۷۰ ماموریت برعهده دارد که با وجود افزایش ماموریت ها، ساختار اداری بهزیستی تضعیف شده است.

حسینی با اشاره به فعالیت ۳۳ شیرخوارگاه در کشور و همچنین خدمت رسانی مرکز اورژانس اجتماعی ۱۲۳، افزود: در سال جاری ۹۰۰ هزار تماس منجر به عملیات با این مرکز گرفته شده است.

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم در کشور نیز گفت: نرخ شیوع تنبلی چشم در ایران ۱.۵ درصد است که این رقم در جهان بیش از چهار درصد است.

سیاست رفاهی بهزیستی، خروج از فقر است/ لزوم پرداخت حداقل دستمزد به ۳۰۰ هزار مددجو

رئیس سازمان بهزیستی در اتاق خبر(تحریریه) ایرنا هم به گفت‌وگویی صمیمی با خبرنگاران پرداخت و به سئوالات مطرح شده در گروه‌های مختلف خبری به ویژه در حوزه آسیب های اجتماعی، سلامت اجتماعی و مددجویان بهزیستی پاسخ داد.

منبع: sharghdaily-985247

برچسب ها
نسخه اصل مطلب