(تصاویر) معمای «باشیری»؛ مومیایی ۲۳۰۰ ساله مصری که هیچ باستانشناسی جرات باز کردن آن را ندارد
این مومیایی که با نام «دستنخورده» شناخته میشود، نزدیک به یک قرن پیش در سال ۱۹۱۹ توسط «هاوارد کارتر» مصرشناس مشهور در منطقهی درهی پادشاهان در شهر باستانی اقصر کشف شد، سه سال پیش از آنکه وی مقبره باشکوه توتعنخآمون را کشف کند.
شیوهای که برای بستن پارچههای مومیایی این جسد باستانی استفاده شده، در هیچ مومیایی دیگری دیده نشده است. پارچهها بهگونهای پیچیده شدهاند که بر روی صورت مومیایی الگوی پیچیدهای ایجاد کردهاند. الگویی که به هرمهای مشهور مصر شباهت دارد.
میزان دقت و ظرافت در بستهبندی این مومیایی نشان میدهد که این فرد در جامعهی مصر باستان شخصیتی بسیار مهم بوده است. با این حال هویت این فرد همچنان نامعلوم است، چرا که باز کردن پارچههای مومیایی برای مطالعه آن ممکن است بهطور غیرقابل جبرانی به این تکنیک منحصربهفرد مومیاییسازی آسیب برساند.
با این حال، دانشمندان از روشهای دیگری برای نگاه کردن به درون آن استفاده کردهاند و سرنخهایی دربارهی هویت این فرد به دست آوردهاند.
سیتیاسکنها و آزمایشهای پرتو ایکس، بدون دست زدن به مومیایی، اطلاعاتی دربارهی درون آن فاش کردهاند. این تکنیکها به پژوهشگران نشان داده است که مومیایی «باشیری» مردی با قد حدود ۱۶۷ سانتیمتر بوده است.
به گفته دانشمندان، قدمت این مومیایی به دورهی بطلمیوسی، بین قرن دوم و اوایل قرن سوم پیش از میلاد بازمیگردد.
مومیایی مرموز متعلق به ۲۳۰۰ سال پیش Josse Leemage/ Egypt Musuem
تنها نشانه موجود از هویت این فرد، کتیبهای است که بهصورت عجولانه داخل مقبره او نوشته شده و ممکن است نام «باشیری» یا «ننو» باشد. با این وجود متخصصان تاکنون نتوانستهاند بهطور قطع مشخص کنند که کدام نام صحیح است.
متخصصان همچنان از روشهای غیرتهاجمی برای مطالعهی این بقایای شگفتانگیز استفاده میکنند و ممکن است سرنخهای بیشتری دربارهی هویت این فرد کشف کنند.
با این حال تا آن زمان، مومیایی باشیری همچنان در هالهای از رمز و راز باقی خواهد ماند.
منبع: یورونیوز
منبع: faradeed-232883