( عکس) کشفی که تاریخ اروپا را تغییر میدهد؛ آیا «پینک» حلقه گمشده تکامل است؟
کشف فسیل «پینک» در اسپانیا، قدیمیترین چهره انسانی در اروپای غربی را فاش کرد. این بقایا که بیش از ۱.۱ میلیون سال قدمت دارند، میتوانند حلقه گمشدهای میان گونههای اولیه انسان در اروپا باشند.
محققان در اسپانیا بقایای فسیلی یک انسان اولیه را کشف کردهاند که بیش از ۱.۱ میلیون سال قدمت دارد و ممکن است به یک گونه جدید از خانواده انسانها تعلق داشته باشد. این کشف که در سایت باستانشناسی آتاپوئرکا انجام شده، میتواند درک ما از تاریخ تکامل انسان در اروپا را تغییر دهد.
تا پیش از این، قدیمیترین گونه انسانی شناختهشده در اروپای غربی، هومو آنتسسور بود که حدود ۸۵۰ هزار سال پیش میزیست. اما پژوهشی که در مجله نیچر منتشر شده، نشان میدهد که فسیل کشفشده در سیما دل الفانته (چاله فیل) در شمال اسپانیا، متعلق به انسانی است که بیش از ۱.۱ میلیون سال پیش زندگی میکرده است.
زندگی در جنگلهای پرباران اروپا
محققان با بررسی ابزارهای سنگی کوچک و استخوان حیوانات کشفشده در این محل، دریافتند که پینک در منطقهای جنگلی و مرطوب زندگی میکرده است. در آن زمان، این منطقه محل سکونت اسبها، گاوهای باستانی، میمونها و حتی اسبهای آبی بوده و شرایط مناسبی برای سکونت انسانهای اولیه فراهم میکرده است.
آیا پینک حلقه گمشده میان گونههای انسانی است؟
این کشف از نظریهای حمایت میکند که نشان میدهد اولین انسانها حدود ۱.۴ میلیون سال پیش از شرق به غرب اروپا مهاجرت کردهاند. برخی از دانشمندان معتقدند که گونه پینک ممکن است حلقهای مفقود در تکامل میان هومو ارکتوس و گونههای دیگر باشد.
سرنوشت انسانهای اولیه در اروپا چه شد؟
یکی از مهمترین سؤالاتی که این کشف مطرح کرده، سرنوشت این گروه از انسانهای اولیه است. برخی دانشمندان معتقدند که این انسانها ۹۰۰ هزار سال پیش، به دلیل سرمای شدید جهانی از بین رفتند. دکتر خوزه ماریا برمودز د کاسترو، یکی از محققان این پژوهش، اظهار داشت: «احتمالاً هومو افینیس ارکتوس در نتیجه یک دوره شدید تغییرات اقلیمی منقرض شده است.»
با این حال، تیم تحقیقاتی اسپانیا هنوز به عمق کامل چاله فیل و دیگر نقاط این سایت نرسیدهاند. آنها امیدوارند با کاوشهای بیشتر، پرده از اسرار تکامل انسان در اروپا بردارند و پاسخی برای سرنوشت پینک و همنوعانش پیدا کنند.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-232785