( تصاویر) ۲۰ واقعیت جالب و کمتر شناخته شده در مورد چیپس سیب زمینی + تاریخچه
۱۴ مارس، روز جهانی چیپس سیب زمینی نامگذاری شده و ما نیز به همین بهانه قصد داریم تا تاریخچه این خوراکی خوشمزه و پرطرفدار را به همراه نکات جالب آن بررسی کنیم. اختراع چیپس سیبزمینی به جورج کرام نسبت داده میشود. او که در سال ۱۸۲۴ با نام اصلی جورج اسپک به دنیا آمد، فرزند یک مرد آفریقایی-آمریکایی و یک زن بومی آمریکایی از قبیله هورن بود.
در سال ۱۸۵۳، کرام به عنوان آشپز در رستوران Moon’s Lake House در ساراتوگا اسپرینگز، نیویورک مشغول به کار شد. یک مشتری سفارش سیبزمینی سرخکردهاش را پس فرستاد و اعلام کرد که برشها خیلی ضخیم هستند.
در اواخر دهه ۱۸۰۰، کارآفرینانی مانند ویلیام تپندن شروع به تأسیس شرکتهایی برای عرضه چیپس سیبزمینی در فروشگاهها کردند. در ابتدا، چیپسهای موجود در فروشگاهها در بشکههای بزرگ یا ظروف شیشهای نگهداری میشدند و از آنجا وزن آنها را میگرفتند. معمولاً وقتی مشتریان به ته بشکه میرسیدند، چیپسها بیات و خرد شده بود.
در سال ۱۹۲۶، زن کارآفرین کالیفرنیایی، لورا اسکادر که علاوه بر تجارت، پرستار و وکیل هم بود، روشی ابداع کرد تا دو قطعه کاغذ مومی را به هم بچسباند و از آن بستهای برای نگهداری چیپسها بسازد. این اختراع به تولید بستههای سلفونی و سپس بستههای کاغذی منجر شد که چیپسها را تازه نگه میداشت. همچنین در دهه ۱۹۲۰، دستگاه پوستکن سیبزمینی مکانیکی و سرخکن اتوماتیک نیز اختراع شدند که امکان تولید چیپسهای بیشتر را فراهم میکرد.
۲۰ حقیقت جالب در مورد چیپس سیب زمینی
در ادامه با ۲۰ مورد از حقایق جالب چیپس سیب زمینی آشنا میشویم.
۱. لارا اسکادر اولین بسته مدرن چیپس سیبزمینی را در سال ۱۹۵۳ ساخت. پیش از این، چیپسها از طریق بشکههای چوبی به فروش میرسیدند یا با قاشق از داخل کانترهای شیشهای برداشته میشدند.
۲. برخلاف تصور عموم، بستههای چیپس سیبزمینی را به جای هوا، با گاز نیتروژن پر میکنند؛ نیتروژن مانع از اکسیداسیون یا کهنه شدن چیپسها میشود.
۶. چیپس سیبزمینی اصلیترین عامل افزایش وزن تلقی میشود، زیرا چربی بسیار بالایی داشته و به شدت اعتیادآور است.
۷. برای تولید سالانه چیتوز (اسنک پنیری ترد) در آمریکای شمالی، حدود ۴۱.۶ میلیون لیتر شیر مصرف میشود.
۸. چیتوز در سراسر جهان در ۵۰ طعم مختلف عرضه میگردد، از جمله طعم پپسی گازدار در ژاپن، کچاپ در لهستان، توت فرنگی در روسیه و طعم بادامزمینی در اروپا.
۹. چیتوزها را طوری طراحی کردهاند که به شدت اعتیادآور باشند. چیتوز به سرعت در دهان آب میشود به طوری که مغز تصور میکند هیچ کالری در آنها وجود ندارد. با این حال، تنها ۲۱ عدد چیتوز حاوی ۱۵۰ کالری و ۱۰ گرم چربی است.
۱۴. شرکت Mike-sells Potato Chips که در سال ۱۹۱۰ تأسیس شد، قدیمیترین شرکت تولیدکننده چیپس سیبزمینی در آمریکا محسوب میشود. اگرچه شرکت Tri-Sum Potato Chips مستقر در نیوانگلند نیز ادعا میکند اولین تولیدکننده چیپس سیبزمینی در آمریکا است.
۱۵. چیپس سیبزمینی برند Fail Chips، حاوی تکههای ریز و خرد شدهای از چیپس است که معمولاً در انتهای بسته آن مشاهده میشود. تولیدکنندگان این محصول معتقدند که این ذرات چیپس خوشمزهترین بخش این خوراکی است.
۱۶. چیپس لیز اولین خوراکی بود که در تلویزیون تبلیغ شد.
۲۰. ذرتی که برای تهیه دوریتوس استفاده میشود، در تمام قارههای جهان به جز قطب جنوب کاشته میشود.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-232764