جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > کشف بقایای یک بندر باستانی در زیر آب‌های ساحلی

کشف بقایای یک بندر باستانی در زیر آب‌های ساحلی

یک تیم بین‌المللی از باستان‌شناسان زیرآبی در محوطه غرق‌شده آسینی نزدیک تولو در آرگولیس یونان کشف مهمی انجام داده‌اند.

فرادید| باستان‌شناسان از زیرساخت‌های یک بندر باستانی بقایای مهمی کشف کرده‌اند که می‌تواند درک ما از تاریخ دریانوردی مدیترانه را دگرگون کند. 

به گزارش فرادید، این پژوهش بخشی از یک پروژه گسترده باستان‌شناسی زیرآبی است که از سال ۲۰۲۲ آغاز شده و شامل همکاری اداره آثار باستانی زیرآبی یونان، مؤسسه سوئدی آتن، دانشگاه استکهلم، دانشگاه گوتنبرگ و گروه دریایی نوردیک می‌شود. این تیم به رهبری باستان‌شناس یونانی، دکتر پانایوتا گالیاتساتو و با همراهی متخصصان سوئدی، پروفسور آن-لوئیز شالین و دکتر نیکلاس اریکسون، با دقت بخش کلیدی بندر غرق‌شده را بررسی کردند. 

تحقیقات میدانی سال ۲۰۲۴ بر لبه شمال‌غربی یک سکوی مصنوعی غرق‌شده متمرکز بود، منطقه‌ای که قبلاً مشخص شده بود بخش زیادی از شکل اولیه‌اش را حفظ کرده است. باستان‌شناسان با استفاده از تکنیک فوتوگرامتری با وضوح بالا، توانستند بخش ۱۶ متر مربعی این منطقه را با جزئیات ثبت کنند و بقایای معماری مهمی را که نشان‌دهنده زیرساخت‌های بندر باستانی است، کشف کنند. یافته‌های آن‌ها شامل تعداد زیادی سنگ و قطعات مصالح ساختمانی میشد که نشان می‌داد این ساختار به مرور زمان دچار فروپاشی تدریجی شده است. 

یکی از جذاب‌ترین اکتشافات این کاوش، قطعات سفالی از جمله استراکون (قطعات سفال دارای نوشته) متعلق به آمفوراها (خمره سفالی با دو دسته) بود که درون سازه‌های سنگی جای گرفته بودند و یک ظرف شکسته در منطقه‌ای موسوم به بخش ۴A. این اشیاء سفالی می‌توانند اطلاعات مهمی درباره قدمت بندر غرق‌شده ارائه دهند و احتمالاً به دوره‌ای که این سکو فعال بوده یا به دوران پس از متروک شدن آن مرتبط هستند. 

قطعات سفالی از جمله بخش‌هایی از آمفورا که در سازه‌های سنگی جای گرفته‌اند

نتایج کاوش‌های سال ۲۰۲۴ قرارست در مجله علمی Opuscula به همراه سایر نشریات تخصصی در زمینه باستان‌شناسی و مطالعات دریایی منتشر شود. این کشفیات می‌توانند اطلاعات ارزشمندی از تجارت دریایی باستان و شیوه ساخت تأسیسات بندری ارائه دهند و درک ما از تعامل تمدن‌های باستانی با محیط‌های دریایی را گسترش دهند. 

ممکن است با ادامه تحقیقات در محوطه آسینی رازهای بیشتری درباره شبکه‌های پیچیده تجاری باستان و نبوغ معماری جوامع گذشته آشکار شود. این کشف گواه اهمیت ماندگار این بندر غرق‌شده در تاریخ غنی مدیترانه است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-232313

برچسب ها
نسخه اصل مطلب