جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (عکس) کشف گنجینه جواهرات ۲۶۰۰ ساله در مصر با تندیس‌هایی از خدایان باستانی

(عکس) کشف گنجینه جواهرات ۲۶۰۰ ساله در مصر با تندیس‌هایی از خدایان باستانی

باستان ‌شناسان یک گنجینه جواهرات در معبد مصری کشف کردند که شامل تندیس‌های طلایی خانواده‌ای از خدایان باستانی می‌شود.

دیرینه شناسان در مصر توانستند یک کوزه ۲۶۰۰ ساله پر از جواهرات طلایی کشف کنند. این گنجینه جواهرات شامل یک تندیس نادر است که خانواده‌ای از خدایان باستانی را به تصویر می‌کشد. دانشمندان معتقدند که مردم مصر باستان از آن به‌ عنوان طلسم استفاده می‌کردند.

یک تیم این کوزه را در معبد کارناک، مجموعه‌ای در نزدیکی اقصر (تب باستان) پیدا کرد. این معبد در حدود ۴۰۰۰ سال پیش ساخته شد و طی هزاران سال به‌ طور مداوم گسترش یافت، بازسازی شد و تغییر کرد. در این مکان، تعدادی از خدایان را  از جمله آمون (خدای اعظم تب) پرستش می‌کردند.

کشف گنجینه جواهرات با رازهای تمدن مصری

بر اساس بیانیه‌ای ترجمه ‌شده از وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، این یافته‌ها شامل مهره‌ها، طلسم‌ها و تندیس‌هایی می‌شود که بسیاری از آن‌ها از جنس طلا هستند.

عبدالغفار وجدی، باستان ‌شناس وزارت گردشگری و میراث فرهنگی مصر و یکی از سرپرستان این تیم باستان شناسی گفت:

این اشیا را در بخش شمال ‌غربی مجموعه معبد کارناک کشف کرده‌اند. گمان می‌رود این منطقه شامل تأسیسات اداری و انبارهای ذخیره ‌سازی بوده باشد.

یکی از چشمگیرترین یافته‌ها یک تندیس طلایی است که خدایان آمون، خونسو و موت را در کنار یکدیگر نشان می‌دهد. این سه خدا یک خانواده بودند. آمون خدای اعظم تب، موت همسر او و الهه مادر، خونسو پسر آن‌ها و خدای ماه بود. هر سه خدا با شهر تب پیوند داشتند و پیش‌تر نیز تصاویری از این سه در حفاری‌های مختلف در مصر کشف شده است. وجدی اشاره کرد که این تندیس را احتمالا به‌ عنوان طلسم دور گردن آویزان می‌کردند.

وجدی در این باره گفت:

به تصویر کشیدن سه ‌گانه تب در این طلسم احتمالا نمادی از ارادت به خانواده الهی آمون، موت و خونسو است.

او افزود که صاحب این طلسم ممکن بوده است به دنبال دریافت حفاظت الهی باشد.

اوگدن گفت:

به نظر می‌رسد که کار طلاکاری در عکس‌ها نسبتا ظریف و نازک باشد، بنابراین می‌توان حدس زد که این جواهرات صرفا جنبه تدفینی داشته‌اند.

او افزود که منطقه اطراف معبد کارناک شامل مقبره‌های زیادی است و این احتمال وجود دارد که یک دزد مقبره در دوران باستان این جواهرات را سرقت کرده، اما مجبور شده است که گنجینه خود را به طور ناگهانی پنهان کند.

اوگدن افزود:

یکی از توضیحات این است که این مجموعه غنیمتی از یک دزد مقبره در دوران باستان بوده که برای حفظ امنیت پنهان شده اما هرگز آن را بازیابی نکرده‌اند. برای محققانی که این مجموعه را مطالعه می‌کنند، مفید خواهد بود که بررسی کنند آیا شکستگی‌ها و آسیب‌های موجود احتمالا در نتیجه جداسازی خشن جواهرات از یک مومیایی ایجاد شده است یا خیر.
 
منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-232199

برچسب ها
نسخه اصل مطلب