کشف جدیدی درباره برخورد شهاب سنگ با زمین
به گزارش گروه رسانه ای شرق،دانشمندان موفق به کشف قدیمیترین دهانه برخوردی شناختهشده زمین شدند که در قلب منطقه باستانی پیلبارا در غرب استرالیا قرار دارد. بررسیهای انجامشده روی لایههای سنگی این منطقه نشان میدهد که این دهانه با قطر تقریبی 100 کیلومتر، حدود 3.47 میلیارد سال پیش در اثر برخورد شهابسنگ غولپیکری با زمین ایجاد شده است.
این کشف بزرگ رکورد قدیمیترین دهانه برخوردی را بیش از یکمیلیارد سال به عقب برد و اطلاعات مهمی درباره تاریخچه زمین ارائه میدهد. پیشازاین، عنوان قدیمیترین دهانه برخوردی به ساختار برخوردی یارابوبا در همین منطقه اختصاص داشت.
تأثیر برخورد شهابسنگ بر زمین و حیات اولیه
بهدلیل فرایندهای بازیافتی زمینشناسی، شواهد برخورد شهابسنگها طی تاریخ اغلب از بین رفتهاند اما این دهانه برخوردی جدید که به لطف شواهد زمینشناسی استثنایی کشف شده، میتواند سرنخهای مهمی درباره شرایط اولیه زمین به ما دهد.
پروفسور «کریس کرکلند» از دانشگاه «کرتین» که سرپرستی این تحقیق را برعهده داشته، در مصاحبهای اعلام کرد:
«این کشف پیشرفت مهمی در درک زمین اولیه محسوب میشود؛ زیرا شواهد مربوط به چنین برخوردهایی بسیار نادر است.»
براساس برآوردهای محققان، شهابسنگی که این دهانه را ایجاد کرده، با سرعتی بالغ بر 36 هزار کیلومتردرساعت به زمین برخورد کرده و تأثیرات گستردهای در سطح سیاره بر جای گذاشته است. اما این برخورد فقط مخرب نبوده، بلکه دانشمندان معتقدند چنین رویدادهایی میتوانند نقشی کلیدی در پیدایش حیات ایفا کرده باشند.
این کشف بزرگ نهفقط مرزهای دانش ما را درباره تاریخچه زمین گسترش میدهد، بلکه نشان میدهد برخوردهای شهابسنگی ممکن است نقشی کلیدی در شکلگیری شرایط مناسب پیدایش حیات داشته باشند. شواهد جدید نشان میدهد حیات اولیه زمین ممکن است از تأثیرات همین برخوردها نشأت گرفته باشد. این یافتهها میتواند به درک بهتر ما از سایر سیارات و احتمال وجود حیات در خارج از زمین نیز کمک کند.
منبع: sharghdaily-981596