حداقل حقوق به اندازه تورم افزایش مییابد؟
به گزارش گروه رسانه ای شرق، مرکز پژوهشهای مجلس در تازهترین گزارش خود به تحلیل وضعیت رشد دستمزد کارگران در مقایسه با خط فقر پرداخته است. طبق یافتههای این نهاد، حداقل دستمزد نسبت به تورم سبد خط فقر، عقب افتاده و این عقب افتادگی باعث شده تا نتوان با اتکا به شاغل بودن یا نبودن افراد، بین افراد فقیر و غیرفقیر تمایل قائل شد. به عبارت دیگر، این عقبافتادگی سبب شده تا نتوان به راحتی به یک فرد شاغل گفت غیر فقیر و یک فرد بیکار را فقیر خطاب کرد و توضیح دهندگی مسئله «شغل» در اینجا کاهش یافته است
همچنین، کاهش ارزش حقیقی حداقل دستمزد باعث شده تا پدیدهای به نام شاغلین فقیر ایجاد شود که با فلسفه اولیه حداقل دستمزد در تضاد است. این نتیجه به ویژه در مقایسه حداقل دریافتی خانوار با خط فقر استانی نمود بیشتری دارد.
تورم و نرخ رشد حداقل دستمزد
تعیین حداقل دستمزد در ماه پایانی هر سال به یک مجادله جدی بین کارفرمایان، کارگران و دولت تبدیل میشود. با این که در یک اقتصاد سالم، دستمزد افراد بر اساس بهرهوری تعیین میشود اما سازوکار تعیین «حداقل» دستمزد بر پایه هزینههای زندگی است و هدف آن، حمایت از کارگران است تا جلوی استثمار آنان توسط کارفرمایان را بگیرد.
از این رو، طبق گفته مرکز پژوهشهای مجلس انتظار میرود که حداقل حقوق به اندازه تورم افزایش یابد تا از این طریق قدرت خرید کارگران حفظ شود.
منبع: sharghdaily-981281