ارتقای امنیت سایبری با تدوین نظامنامههای جدید در سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
به گزارش گروه رسانهای شرق؛ روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، تدوین ضابطه 750 و نشریه 110 از مهمترین اقداماتی بوده که کمیسیون زیرساخت مراکز داده با همراهی کمیسیون شبکه سازمان نصر تهران و کشور در این دوره انجام داده است.
آزاد معروفی، خزانهدار و رییس کمیسیون زیرساخت مراکز داده سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گفت: از جمله اقدامات قابل توجهی که در این کمیسیون صورت گرفته، یکی نظام ممیزی مراکز داده، اصطلاحا DCAS است که حاصل تلاش 6 ساله 30 نفر از اعضا و فعالان این حوزه و شادروان سرکار خانم داننده بوده است. این نظام به عنوان پایلوت نظام ممیزی فناوری اطلاعات میتواند مورد استفاده قرار گرفته و تسری یابد.
او افزود: بر اساس آن و در فاز یک در ۶ استان حدود ۶۰ مرکز داده پیش ارزیابی شده است. این موضوع باعث می شود حاکمیت از تعداد مراکز داده اطلاع پیدا کند و بداند چه امکاناتی در هر مرکز داده وجود دارد، کدام مراکز داده کارآیی دارند، کدام یک نیاز به توسعه داشته و کدام باید از فعالیت خارج شوند.
تسهیل فرایندهای صدور مجوز
آریا با اشاره به مشکلاتی که شرکتها در دریافت مجوزهای افتا با آن مواجه هستند، از تلاش سازمان برای رفع موانع خبر داد. از جمله اقدامات کوتاهمدت در این حوزه، حذف آزمون و مصاحبه از فرایند صدور مجوز نصب و پشتیبانی از اول بهمنماه بوده است. همچنین، شرکتهایی که بهموقع برای دریافت مجوز اقدام کنند، در انعقاد قراردادها، شرکت در مناقصات و دریافت مطالبات خود دچار مشکل نخواهند شد.
او گفت: در راهبردهای بلندمدت نیز سازمان نظام صنفی در حال مذاکره برای تغییر نظام اعتباربخشی و ارزیابی شرکتها است تا مجوزها بهجای یک مانع، به عاملی برای ارتقای سطح امنیت خدمات و محصولات تبدیل شوند.
عضو هیأتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گفت: برای نخستینبار، همایشی با حضور متولیان صدور مجوز برگزار شد که در آن، نمایندگان بخشهای دولتی و خصوصی، از جمله رؤسای آزمایشگاههای ارزیابی محصولات، به بیان مشکلات و ارائه راهکارهای اجرایی پرداختند. در این همایش، روند صدور مجوزها شفافتر شد و برخی از چالشهای مطرحشده به تفاهم رسید.
او در ادامه افزود: یکی از اقدامات جدید سازمان، استقرار یک نماینده از سازمان نظام صنفی در سازمان فناوری اطلاعات است که بهصورت مستقیم، مشکلات مرتبط با مجوزها را پیگیری میکند. علاوه بر این، تفاهمنامهای نیز با سازمان پدافند غیرعامل منعقد شده که به ارتقای امنیت در حوزههای مختلف، از جمله انرژی و حملونقل کمک خواهد کرد.
به گفته آریا، برای نخستینبار، کمیسیون کنترل صنعتی و امنیت صنعتی در سازمان نظام صنفی در حال تشکیل است. همچنین، کمیسیون موضوعی افتا با هدف جمعآوری مشکلات شرکتهای فعال در حوزه مجوزها و همکاری با کمیسیون افتا برای رفع این چالشها راهاندازی شده است.
او افزود: یکی دیگر از برنامههای در حال مذاکره، ایجاد نظام کارشناسان فضای مجازی است که در موضوعاتی مانند بیمه سایبری، ارزیابی محصولات پیش از ورود به آزمایشگاه و داوری اختلافات مرتبط با مجوزها نقشآفرینی خواهند کرد. این نظامنامه میتواند به استانداردسازی و بهبود فرآیندهای امنیتی کمک کند.
آریا در پایان با تأکید بر افزایش حملات سایبری و چالشهای امنیتی جدید، از تلاشهای سازمان نظام صنفی برای واکنش سریع، همگرایی میان متخصصان و ارائه راهحلهای کوتاهمدت و بلندمدت خبر داد. او ابراز امیدواری کرد که تعامل مستمر با نهادهای دولتی و خصوصی، منجر به بهبود شرایط امنیت سایبری و تسهیل فعالیت شرکتهای فناوری در کشور شود
منبع: sharghdaily-979568