جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > خاطرات دکتر ویلز در ایران عهد قاجار؛ قلیان طلای حاکم کرمانشاه و مردی که به تیر تلگراف میخ شده بود

خاطرات دکتر ویلز در ایران عهد قاجار؛ قلیان طلای حاکم کرمانشاه و مردی که به تیر تلگراف میخ شده بود

چارلز جیمز ویلز، پزشک، جهانگرد و نویسنده انگلیسی بود که به عنوان یکی از افسران پزشکی اداره تلگراف بریتانیا در دوران قاجار به ایران سفر کرد. دکتر ویلز خاطرات خود از این سفر را در کتابی با عنوان «در سرزمین شیر و خورشید» شرح داده که با عنوان «ایران در یک قرن قبل» به فارسی ترجمه شده است. در اینجا بخش کوتاهی از خاطرات او را می‌خوانید.

فرادید| در اینجا گزیده‌ای از خاطرات دکتر ویلز را می‌خوانید که در آن دربارۀ ورود به شهر کرمانشاه و دیدار با عمادالدوله حاکم آن شهر سخن گفته است:

به گزارش فرادید؛ فردای روز ورودمان، با پیرسون به دیدار عمادالدوله حاکم کرمانشاه رفتیم. این شاهزاده که عموی ناصرالدین شاه بود، مردی فوق‌العاده ثروتمند و در عین حال حاکمی لایق بود که مردم کرمانشاه لیاقت او در نحوۀ اداره و امنیت منطقه را دوست داشتند ولی با این وجود ثروت زیاد و وجود اختلاف طبقاتی بین او و عوام‌الناس مانع نزدیکی کامل و احساس صمیمیت واقعی بین او و مردم می‌گردید.

خطوط تلگراف کرج در منطقه ینگی امام

خود عمادالدوله مردی بلند قد با ریشی مشکی و سبیل‌هایی پرپشت و سیاه بود که با وجود شصت و پنج سال سن هنوز هم چهره‌ای کاملا شاداب داشت و اثری از پیری در چهره و رفتارش مشهود نبود.

وقتی صحبت به جریان مردی که گوشش را به تیر تلگراف میخ کرده بودند رسید، عمادالدوله با قیافه‌ای جدی اظهار داشت: این نامرد از آن حرامزاده‌هایی است که سیم‌های تلگراف را قطع می‌کرده و آن‌ها را به فروش می‌رسانده؛ دستور داده‌ام مدت سی و شش ساعت تمام او را به همین حال رها کنند و پس از خاتمه این مدت به زندانش ببرند. این یک درس فراموش نشدنی برای دیگران است که در آینده هرگز جرات دست درازی به سیم‌های دولتی را پیدا نکنند . . .

منبع: faradeed-230261

برچسب ها
نسخه اصل مطلب