جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > دوره تخصصی کیوریتوری هنری در دانشگاه تهران

دوره تخصصی کیوریتوری هنری در دانشگاه تهران

دوره 10‌روزه و تخصصی کیوریتوری هنری به همت دانشگاه تهران با حضور استادانی با تخصص‌های متفاوت در حال برگزاری است. استادان این دوره هرکدام از جنبه و زاویه‌ای جدید به این شیوه و مفهوم تازه امر صحنه‌گردانی هنر می‌پردازند.

دوره 10‌روزه و تخصصی کیوریتوری هنری به همت دانشگاه تهران با حضور استادانی با تخصص‌های متفاوت در حال برگزاری است. استادان این دوره هرکدام از جنبه و زاویه‌ای جدید به این شیوه و مفهوم تازه امر صحنه‌گردانی هنر می‌پردازند. مدرسه ۱۰‌روزه کیوریتوری هنری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، با اعطای مدرک دوزبانه کیوریتوری هنری مرکز آموزش تخصصی کاربردی دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران، ویژه هنرمندان حرفه‌ای، موزه‌داران، گالری‌داران، کارآفرینان و مدیران فرهنگی و هنری، دانشجویان هنر، فعالان بازار هنر، مشاوران هنری و علاقه‌مندان به فعالیت حرفه‌ای در عرصه کیوریتوری هنری در حال برگزاری است. شرکت در این دوره به صورت حضوری یا آنلاین از تمام نقاط ایران و جهان امکان‌پذیر بوده است.

این دوره از یکم اسفندماه آغاز شده و تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۳، هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در مهد آموزش هنر، معماری و طراحی نوین ایران؛ دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران در حال برگزاری است.

کیوریتورها نقش مهمی در آفرینش رویدادها و تجربه‌های هنری، تفسیر آثار هنری برای عموم، فراهم‌کردن زمینه و بینش لازم درباره ادراک نیات هنرمندان و تبیین اهمیت تاریخی و ماهیت تکنیک‌های هنری دارند. آموزش اثربخش، به کیوریتورها کمک می‌کند زمینه‌ساز ارتقای فرهنگ هنری در جامعه، توسعه کارآفرینی فرهنگی و هنری، ارتباط بیشتر میان مردم و هنرمندان و رونق بازارهای هنری باشند. در این دوره سعی شده از زوایای متنوع به موضوع کیوریتوری نگاه شود و متخصصان و صاحب‌نظران حرفه‌ای این حوزه، کارکردها و نیازمندی اساسی نقش کیوریتوری هنری را آموزش دهند.

مدرسان این دوره به ترتیب حروف الفبا: تکین آغداشلو، مریم اسفندیاری، سیدمحمد بهشتی، فرهنگ پارسی‌کیا، آرش تنهایی، حمیدرضا ششجوانی، بهرنگ صمدزادگان، مهدی کوهیان، حسین گنجی و مریم مجد هستند.

سرفصل‌های این دوره اعم از «تاریخچه‌ و بنیان‌های‌کیوریتوری» را تکین آغداشلو، «روش‌شناسی تبدیل‌ ایده‌ به‌ طرح‌ نمایشگاهی» را آرش تنهایی، «پژوهش‌ و نگارش‌ حرفه‌ای‌ برای‌ پروژه‎‌های‌ هنر» را مریم اسفندیاری، «رسانه‌ و برندسازی در هنر» را حسین گنجی، «راهیابی‌ به‌ بازارهای‌ بین‌المللی‌ هنر» را بهرنگ صمدزادگان، «مسائل‌ حقوقی‌ در نمایشگاه‌های‌ هنری» را مهدی کوهیان، «فناوری‌های‌ نوین‌ در کیوریتوری» را فرهنگ پارسی‌کیا، «اقتصاد هنر» را حمیدرضا ششجوانی، «کیوریتوری‌ هنر ایرانی» را سیدمحمد بهشتی و عنوان «چرا رویداد هنری‌ برگزار کنیم؟» را مریم مجد تدریس خواهد کرد. این رویداد با استقبال خوبی روبه‌رو شده است و حدود صد نفر از ایران به صورت حضوری و بیش از ۴۰ نفر از داخل و خارج از ایران به صورت غیرحضوری ثبت‌نام کرده و در این دوره شرکت کرده‌اند. به نقل از منابع، «نمایشگاه‌گردان یا هنرگردان یا کیوریتور (Curator)، کسی است که از طریق تخصص، اطلاعات و ذوق شخصی و براساس تفسیر از موضوع یا آثار، مجموعه‌ یا مجموعه‌هایی از آثار هنری، تاریخی یا اسناد را انتخاب و با ایجاد روایتی جدید، نمایشی از آثار فراهم می‌کند که خود به‌ عنوان اثری جدید شناخته می‌شود.

با چنین تعریفی در دنیای هنر معاصر، نمایشگاه‌گردان یا کیوریتور، جایگاهی فراتر از نقشِ سنتی این حرفه که در حقیقت حافظ و متخصص هنر در موزه‌های هنری یا تاریخی بود، برعهده گرفته است و به همین قیاس، امروزه آنچه کیوریتورها ارائه می‌دهند، خود دستمایه تفسیر جدیدی از هنر است که روایتی دیگر از آثار یا تاریخ را پیش پای منتقدان یا تاریخ‌نگاران هنر، برای نگاه تازه‌ای به هنر فراهم می‌کند.

هرچند این حرفه در ابتدا مرتبط با هنرهای دیداری بود، اما امروزه با توجه به نقش پراهمیت آن در تفسیر و روایت تاریخ هنر، به حوزه‌های دیگر هنرها و نیز تاریخ و مباحث فرهنگی گسترانیده شده است».

 

منبع: sharghdaily-975899

برچسب ها
نسخه اصل مطلب