جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) دانشمندان مدعی پیدا کردن نقطه شکافته شدن دریای سرخ توسط حضرت موسی (ع) شدند

(تصاویر) دانشمندان مدعی پیدا کردن نقطه شکافته شدن دریای سرخ توسط حضرت موسی (ع) شدند

محققان گمان می‌کنند که این محیط‌ سخت، مشابه شرایط پیچیده دوران اولیه زمین هستند، به‌ویژه در اعماق دریا که ممکن است حیات برای نخستین بار در آن‌جا پدید آمده باشد. حوضچه‌های شور به ندرت وجود دارند و تاکنون تنها حدود ۴۰ مورد از آن‌ها در دریای سرخ، دریای مدیترانه و خلیج جدید آمریکا کشف شده‌اند.

دانشمندان حین بررسی اعماق دریای سرخ، تله‌های مرگباری را در کف دریا کشف کردند. دانشمندان، حوضچه‌های شور را در عمق تقریباً ۱,۲۰۰ متری زیر سطح خلیج عقبه پیدا کردند که شورتر از آب دریاهای معمولی بوده و هیچ اکسیژنی ندارد؛ به طوری که هر موجود زنده‌ای که وارد این حوضچه‌ها می‌شود، از بین می‌رود.

خلیج عقبه به دلیل ویژگی‌های ژئولوژیکی منحصر به فرد خود نظیر اعماق زیاد، فعالیت‌های آتشفشانی و تغییرات دمای غیرمعمول در اعماق، به عنوان یک منطقه مرموز شناخته می‌شود.

این منطقه یک نوار کشیده از دریای سرخ است که شبه‌جزیره سینا در مصر را از عربستان سعودی جدا می‌کند و برخی از کارشناسان معتقدند این همان جایی است که موسی آب‌ را شکافت تا بنی‌اسرائیل را به سرزمین موعود هدایت کند.

از آنجایی که این آب شور چگالی بالایی دارد، در کف دریا قرار گرفته و به‌راحتی با آب شور اطراف خود ترکیب نمی‌شود. در مناطقی که آب شور از عمق زمین به سطح می‌آید، حوضچه‌های شور می‌توانند دریاچه‌ها و برکه‌های زیرآبی عجیبی تشکیل دهند.

با وجود اینکه بیشتر موجودات زنده در همان لحظه که وارد این حوضچه‌ها می‌شوند از بین می‌روند، محققان موجودات تک‌سلولی‌ خاصی با نام میکروارگانیسم‌های پروکاریوتی را مشاهده کرده‌اند که در این محیط‌های سخت زندگی می‌کنند. این موجودات تک‌سلولی در محیط‌های سخت با شرایطی همچون دما، فشار، شوری، اسیدیته (مقدار اسید زیاد) یا تشعشعات بالا زندگی می‌کنند.

تیم تحقیقاتی همچنین باکتری‌های کاهنده سولفات را کشف کرد که سولفات را به انرژی تبدیل می‌کنند. دانشمندان متوجه شدند که این باکتری‌ها می‌توانند میزان سولفات را در خلیج عقبه تا حدی کاهش دهند که نسبت سولفات به کلرید در حوضچه‌های شور به کمترین مقدار ثبت‌شده در این منطقه برسد. این مسئله بدان معناست که این باکتری‌ها نقش بزرگی در تغییر ترکیبات شیمیایی آب ایفا می‌کنند.

بنا به گفته پروفسور پورکیس، تیم تحقیقاتی نمونه‌هایی از هسته حوضچه‌ها (نمونه‌هایی از رسوبات یا مواد جمع شده در ته حوضچه‌ها) برداشت کردند که: «این نمونه‌ها یک رکورد پیوسته از بارش‌های گذشته در این منطقه را نشان می‌دهند که به بیش از ۱۰۰۰ سال قبل بازمی‌گردد و علاوه بر آن، شامل اطلاعاتی از زلزله‌ و سونامی‌ نیز هستند».

یافته‌های علمی از رویدادهای جوی در ۱۰۰۰ سال گذشته نشان می‌دهد که سیلاب‌های ناشی از بارش «حدود هر ۲۵ سال یک‌بار اتفاق می‌افتند و سونامی‌‌ها نیز حدوداً هر ۱۰۰ سال یک‌بار رخ می‌دهد».

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-229864

برچسب ها
نسخه اصل مطلب