(تصاویر) مرور تاریخچه شورلت ایران؛ نوا، از خودرویی عضلانی تا ریبج تویوتا
شورلت یکی از بزرگترین نامها در خودروسازی آمریکا محسوب میشود. در تاریخ طولانی بیش از یک قرنی این شرکت، مدلهای نمادین بیشماری دیده میشود که برخی مثل کامارو و کوروت به محبوبیت و شهرتی جهانی دست پیدا کردند درحالیکه برخی دیگر فراموش شدند. یکی از این خودروها، نوا است که بهعنوان مدلی پرفورمنس محور با توان رقابت با خودروهای عضلانی کار خود را آغاز کرد و بعداً به یک تویوتا با نشان شورلت تبدیل شد که شباهتی به پیشینیان خود نداشت. این خودرو همچنین در مقطعی در کشورمان هم با نام شورلت ایران مونتاژ شد.
نسل اول و دوم با نام شوی II
در سال ۱۹۶۶ نسل دوم شوی II معرفی شد. این اتفاق اما همزمان با شکلگیری یکی از بزرگترین تهدیدها برای موفقیت شوی II یعنی معرفی کامارو رخ داد ولی بااینوجود، نسل دوم نوا همچنان توانست فروش خوبی را تجربه کند. شورلت اولین بار در سال ۱۹۶۴ برای نسل اول شوی II پیشرانهٔ V8 را ارائه کرده بود که این کار در نسل دوم هم ادامه یافت و خریداران میتوانستند موتورهای ۴.۶ و ۵.۳ لیتری با حداکثر ۳۵۰ اسب بخار قدرت را زیر کاپوت خودروی خود داشته باشند.
نسل سوم، تغییر نام به نوا
همچنین نوا SS که تا قبل از این صرفاً یک تیپ ساده بود، حالا به پکیجی پرفورمنس تبدیل شد که ویژگیهایی مثل سیستم تعلیق اسپرت و ترمزهای دیسکی جلو را به همراه داشت. پیشرانهٔ استاندارد برای نوا SS یک نمونهٔ ۵.۷ لیتری V8 با ۲۹۵ اسب بخار قدرت بود ولی امکان سفارش موتور ۶.۵ لیتری V8 هم در دو سطح قدرت ۳۵۰ و ۳۷۵ اسب بخار وجود داشت.
نسل چهارم، شورلت ایران
تولید نسل چهارم نوا در سال ۱۹۷۹ خاتمه پیدا کرد و تا شش سال خبری از این نام در سبد محصولات شورلت نبود تا اینکه در سال ۱۹۸۵ به شکلی کاملاً متفاوت از قبل بازگشت. نسل پنجم نوا از طریق جوینت ونچر بین جنرال موتورز و تویوتا ساخته شد که تحت نام NUMMI شناخته میشد و قصد داشت استراتژیهای تولید و مدیریت کارآمد تویوتا را با جایگاه تثبیتشدهٔ جنرال موتورز در بازار آمریکا ترکیب کند. از طریق این همکاری، برخی محصولات تویوتا با برندهای جنرال موتورز در آمریکا عرضه شدند.
یکی از این خودروها، کرولا بود که در قالب نسل پنجم شورلت نوا راهی بازار شد. نوا اولین خودرویی بود که زیر چتر NUMMI ساخته شد و اولین دستگاه آن در دسامبر ۱۹۸۴ از خط تولید بیرون آمد. بدین ترتیب، ظرف ۱۵ سال نوا از یک تیپ اسپرت به محصولی مستقل و سپس خودرویی اقتصادی و دیفرانسیل جلو تبدیل شد. سرانجام در سال ۱۹۸۸ نیز تولید نسل پنجم نوا خاتمه پیدا کرد و پروندهٔ این نام در سبد محصولات شورلت برای همیشه بسته شد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-228756