مضرات کاشت ناخن چیست؟
چه از علاقهمندان باتجربه و چه تازه وارد در زمینه کاشت ناخن باشید، ما به شما کمک میکنیم تا بهترین تصمیم را برای سلامت و زیبایی ظاهرتان بگیرید تا هیچ مشکلی پیش نیاید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
به گزارش همشهری آنلاین، چه از علاقهمندان باتجربه و چه تازه وارد در زمینه کاشت ناخن باشید، ما به شما کمک میکنیم تا بهترین تصمیم را برای سلامت و زیبایی ظاهرتان بگیرید تا هیچ مشکلی پیش نیاید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
مضرات احتمالی کاشت ناخن
حال که با انواع کاشت ناخن و روشهای آن آشنا شدیم، مضرات کاشت ناخن را با هم بررسی میکنیم تا با استفاده از مطالب این مقاله، آگاهی خود را افزایش دهید و بهتر تصمیم بگیرید. برخی از این مضرات احتمالی در ادامه آورده شده است:
التهاب و قرمزی اطراف ناخن
فرآیند کاشت ناخن شامل سوهانکشیها یا روکشهای مصنوعی روی ناخنهای طبیعی است. فشار وارد شده در طول این فرآیند، به خصوص اگر با شدت انجام شود یا اگر مواد خیلی سفت و زیاد باشند، میتواند باعث آسیب به بستر ناخن و به التهاب و قرمزی منجر شود.
حساسیت و آلرژی پوستی
اگر پوست حساسی دارید، احتمالاً بخواهید مجدداً در مورد کاشت ناخن فکر کنید. برای کسانی که پوست حساسی دارند، جذابیت کاشت ناخن با واکنشهای آلرژیک همراه میشود. مواد مورد استفاده در کاشت ناخن مانند محصولات ژلیش، اکریلیک، چسبها و پرایمرها، احتمال دارد حاوی مواد قوی باشند که باعث ایجاد حساسیت و تحریک پوستی میشود.
ضعیف شدن و شکنندگی ناخن
کاشت ناخن میتواند خارقالعاده به نظر برسد اما خطراتی هم دارد. کاشت و مواد اضافی یا حتی ریمو و سوهان کشیها میتوانند ناخنهای طبیعی شما را به دلیل وزن فشار تضعیف کنند. زیادهروی در کاشت ناخن میتواند باعث ناخنهای ضعیف و شکننده شود. بنابراین عاقلانه است که گاهی اجازه دهید ناخنهایتان استراحت کنند.
افزایش خطر عفونتهای قارچی
کاشت ناخن محیطی را ایجاد میکند که در آن باکتریها و قارچها به دلیل رطوبت میتوانند رشد کنند، به خصوص اگر رطوبت بین ناخن طبیعی و کاشت به دام افتاده باشد. به یاد داشته باشید که در حین استفاده یا نگهداری ناخن کاشت شده، باید مراقب اقدامات بهداشتی باشید زیرا بر خطر عفونت تأثیر میگذارد. برای مثال حتی ماندن مقدار کمی کرم پودر یا مرطوب کننده به مدت طولانی در زیر ناخنتان، باعث ایجاد این محیط آلوده برای رشد باکتری میشود.
تاثیر بر سیستم تنفسی
تحقیقات موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی (NIOSH) نشان میدهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرد و غبار ناشی از سوهان کشیدن و پودرهای پلیمری میتواند منجر به برونشیت مزمن و علائم مشابه آسم شود. بنابراین باید حتماً به تهویه مناسب در سالنها توجه کنید تا بتوانید این ریسک را از بین ببرید.
افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست
قرار گرفتن در معرض ترکیبی از مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند مانیکور و اشعه ماوراء بنفش (UV) که گاهی اوقات برای درمان یا خشک کردن ناخنها استفاده میشود، میتواند خطر ابتلا به سرطان بینی، گلو، پوست، خون یا سیستم لنفاوی را افزایش دهد. البته این مورد هنوز جای بحث دارد و بسیاری از محققین این ریسک را برای کاشتهای ناخن طولانی مدت بررسی کردهاند و نه استفاده یک یا دو بار در مناسبتهای خاص.
تاثیر بر سیستم ایمنی بدن
خوشبختانه سیستم ایمنی بدن مستقیماً تحت تاثیر ناخنهای اکریلیک قرار نمیگیرد و اگر ابزارهای مورد استفاده در فرآیند استفاده به طور کامل استریل نشده باشند، گرفتن ناخنهای اکریلیک تنها خطر عفونت کمی دارد که ممکن است باعث التهاب و ناراحتی در ناحیه ناخن شود.
در حالی که کاشت ناخنها چندان مضر نیستند، گذاشتن و برداشتن آنها میتواند شامل اسیدها و سایر مواد شیمیایی باشد که قادر به ایجاد واکنشهای آلرژیک است. این قارچها و عفونتها در طولانی مدت، میتواند روی سیستم ایمنی شما تأثیر غیر مستقیم داشته باشد. به این ترتیب توصیه میشود برای رفتن به سالنهایی که بهداشت آنها تضمین نشده است، مجدداً فکر کنید.
هزینه بالا
در میان زرق و برق ناخنهای کاشت شده، هزینههای بالای ترمیم و نگهداری وجود دارد. کاشت ناخن نیازمند مراقبت بالایی است زیرا خطر ابتلا به قارچ و عفونت را بالا میبرد. بازدیدهای ترمیمی نیز میتواند زمانبر و پرهزینه باشد. انگشتان دست شما ممکن است با گذشت زمان، از ناخنهای ضعیف و شکننده رنج ببرند. دلیل آن، این است که مواد شیمیایی و سوهان کردن زیبایی طبیعی آنها را از بین برده است. پس باید برای برگرداندن سلامت آنها، هزینه بیشتری بدهید.
چطور از عوارض کاشت ناخن جلوگیری کنیم؟
رعایت شیوههای بهداشتی مناسب، مانند شستن مرتب دستها و تمیز و خشک نگه داشتن ناخنها، میتواند به پیشگیری از عفونتهای باکتریایی یا قارچی و کاهش التهاب کمک کند. برخی دیگر از روشهایی که میتواند به شما کمک کند تا از عوارض کاشت ناخن جلوگیری کنید، عبارتند از:
انتخاب مواد با کیفیت و استاندارد
محصولات کاشت ناخنی را انتخاب کنید که با کیفیت بالا و عاری از مواد شیمیایی خشن هستند. زیرا این مواد میتوانند باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک شوند. فراموش نکنید که انجام یک تست پچ قبل از استفاده از هر محصول جدید، برای اطمینان از سازگاری با پوست شما، ضروری است.
رعایت بهداشت و استریل کردن ابزار
همانطور که گفته شد رعایت بهداشت مناسب، مانند مسواک زدن زیر ناخنها و استفاده هفتگی از قطره ضد قارچ، میتواند از عفونتهای باکتریایی یا قارچی و قرمزی اطراف ناخن، جلوگیری کند.
اجتناب از کاشت ناخن در دوران بارداری
البته که هیچ مقاله تایید شدهای برای اجتناب از کاشت ناخن در دوران بارداری توسط ما پیدا نشد. اما از آنجایی که آنها به صورت خارجی استفاده و جذب بدن نمیشوند و نباید روی کودک تأثیر بگذارند. با این حال همچنان ممکن است سلامت مادر را در خطر بیندازند. همینطور بخار اکریلیک میتواند باعث سردرد و حالت تهوع شود. گرد و غبار ناخنهای مصنوعی نیز میتواند باعث خس خس و آسم شود.
اگر حامله هستید، برای جلوگیری از این عوارض، میتوانید موارد زیر را به یاد داشته باشید:
- مطمئن شوید که سالن به خوبی تهویه میشود.
- یک هود استخراج کننده برای کار ناخن تهیه شده است.
- تماس با مواد مضر را به حداقل برسانید.
- شستن و مرطوب کردن مکرر دستها را فراموش نکنید.
- دستکش یا محافظ چشم تهیه کنید.
سخن پایانی
کاشت ناخن به ترند زیبایی محبوب تبدیل شده است. چه کاشتهای اکریلیک، ژل یا پودر را انتخاب کنید، این تصمیم میتواند دستان شما را به زیبایی یک اثر هنری بدل کند.
درک مضرات کاشت ناخن میتواند به شما کمک کند تصمیمی آگاهانه بگیرید که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت داشته باشد. فرقی نمیکند دوام، ظاهر یا سلامت ناخن را در اولویت قرار دهید، روشی برای کاشت ناخن وجود دارد که برای شما مناسب است. حتماً با یک ناخنکار حرفهای مشورت کنید تا از بهترین نتیجه و مراقبت از ناخنهای خود مطمئن شوید.
منبع: etemadonline-699619