( عکس) مومیاییهای ۵ هزار ساله مصری چه بویی میدهند؟
در نگاه اول استشمام بوی یک جسد باستانی ممکن است ایدهای چندشآور به نظر برسد. با این حال عدهای از پژوهشگران در راستای تحقیقات علمیشان چنین تجربهای را انجام دادهاند.
سسیلیا بمبیبره، مدیر تحقیقات مؤسسه میراث پایدار در کالج دانشگاهی لندن، در این باره میگوید: «در فیلمها و کتابها معمولاً افرادی که بوی اجساد مومیاییشده را استشمام میکنند، دچار سرنوشت وحشتناکی میشوند.»
وی با این حال میافزاید: «ما اما از خوشایند بودن این بوها شگفتزده شدیم.»
در این مطالعه از تحلیلهای شیمیایی و گروهی از افراد که بوها را آزمایش کردند استفاده شد تا رایحههای منتشرشده از ۹ مومیایی که برخی از آنها ۵ هزار سال قدمت داشتند به دست آید.
این مومیاییها یا در انبار نگهداری میشدند و یا در موزه مصر در قاهره به نمایش گذاشته شده بودند.
عباراتی مانند «چوبی»، «ادویهای» و «شیرین» از جمله توصیفاتی بودند که بیشتر شبیه به یک جلسه تست مزه شراب به نظر میرسیدند تا یک آزمایش بو کردن مومیایی. با این حال محققان میگویند اجساد باستانی چنین بوهایی را از خود متصاعد میکردند.
پژوشگران همچنین «نتهای گلدار» (رایحههای گرفتهشده از گلها) را نیز در بوها شناسایی کردند که احتمالاً از رزینهای کاج و سرو کوهی که در فرآیند مومیاییسازی استفاده میشده، ناشی شدهاند.
دکتر بمبیبره در این باره گفت: «موزهها اغلب جاهایی هستند که در آنها از شما خواسته میشود فقط بخوانید، ببینید و از راه دور مشاهده کنید.»
وی اضافه کرد: «اما دیدن اجساد مومیاییشده از پشت شیشه تجربه را ناقص میکند، زیرا ما قادر به بوییدن آنها نیستیم و در نتیجه نمیتوانیم فرآیند مومیاییسازی را بهطور واقعی و حسی درک کنیم.»
منبع: یورونیوز
منبع: faradeed-228376