از بدن ما عبور میکنند، بیآنکه اثری از خود باقی بگذارند!؛ کشف «ذره شبح» در عمق دریا
یک آشکارساز نوترینو که در اعماق دریای مدیترانه مستقر شده است توانسته پرانرژیترین ذرهی شبحی را که تا کنون شناساییشده کشف کند.
این نوترینوی تازه کشفشده حدود ۳۰ برابر فعالتر از رکورددار قبلی است. به گفتهی محققان احتمال دارد که این ذره از خارج کهکشان راه شیری آمده باشد، هرچند منشأ دقیق آن هنوز ناشناخته است.
نوترینوها از جمله ذرات بنیادی هستند که قدمت آنها به ابتدای پیدایش جهان، یعنی زمان بیگبنگ، بازمیگردد. تریلیونها عدد از این ذرات شگفتانگیز در هر ثانیه از میان بدن ما عبور میکنند، بیآنکه کوچکترین اثری از خود باقی بگذارند.
منشا نوترینوها اغلب از فرایندهای هستهای در ستارگانی مانند خورشید است. همچنین این ذرات در هنگام برخورد ذرات بنیادی در شتابدهندههای ذرات نیز تولید میشوند و یکی از کلیدهای درک ساختار جهان به شمار میروند.
اگرچه دانشمندان نزدیک به یک قرن است از وجود نوترینوها اطلاع دارند، اما همچنان در مراحل اولیه درک ماهیت واقعی این ذرات بنیادی هستند. این ذرات اصطلاحا «ذرات شبح» نامیده میشوند زیرا جرم آنها بسیار کوچک و غیرقابل تصور است. امری که باعث میشود شناساییشان بسیار دشوار باشد.
نوترینوها، این ذرات فوقالعاده کوچک که به سرعت در حال حرکت هستند، به خودی خود قابل شناسایی نیستند. به همین دلیل، دانشمندان به بررسی واکنشهایی میپردازند که هنگام برخورد آنها با سایر ذرات ماده رخ میدهد.
این برخوردها میتوانند باعث ایجاد نورهای درخشان یا تولید ذرات باردار شوند که قابل اندازهگیری هستند.
او گفت: «این تنها یک رویداد است. ما باید ببینیم که سایر تلسکوپها چه چیزهایی را مشاهده میکنند».
منبع: یورونیوز
منبع: faradeed-228306