جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) پیش‌بینی تغییرات ظاهری انسان‌ها در هزار سال آینده به کمک هوش مصنوعی

(تصاویر) پیش‌بینی تغییرات ظاهری انسان‌ها در هزار سال آینده به کمک هوش مصنوعی

فناوری، تغییرات اقلیمی و حتی سفرهای فضایی عواملی هستند که می‌توانند آینده‌ انسان را دگرگون کنند. در این گزارش، با تکیه بر پیش‌بینی‌های علمی، بررسی می‌کنیم که انسان در هزار سال آینده چه تغییراتی خواهد داشت.

با نگاهی به گذشته، ممکن است تصور کنیم که انسان امروز به نقطه‌ پایانی تکامل خود رسیده است. اما بسیاری از دانشمندان بر این باورند که ظاهر کنونی انسان تنها بخش کوچکی از مسیر تکامل است. فناوری، تغییرات اقلیمی و حتی سفرهای فضایی عواملی هستند که می‌توانند آینده‌ انسان را دگرگون کنند. در این گزارش، با تکیه بر پیش‌بینی‌های علمی، بررسی می‌کنیم که انسان در هزار سال آینده چه تغییراتی خواهد داشت.

تصاویر زیر با استفاده از ImageFX AI image generator تولید شده‌اند؛ ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی که توسط گوگل برای تولید تصاویر بر اساس توصیفات متنی استفاده می‌شود.

قدِ کوتاه‌تر

پروفسور مارک توماس، متخصص ژنتیک تکاملی از دانشگاه کالج لندن (UCL)، معتقد است که تکامل همچنان بر اساس میزان باروری افراد ادامه خواهد یافت. یکی از نظریه‌های جالب این است که انسان‌ها در آینده کوتاه‌تر خواهند شد. زودتر بالغ شدن، به افراد این امکان را می‌دهد که در طول زندگی خود فرزندان بیشتری داشته باشند، اما این مسئله می‌تواند در مقابل رشد فیزیکی قد بلند یک امتیاز منفی باشد.

جذاب‌تر شدن انسان‌ها

به دلیل اینکه زنان در جوامع مدرن بیشتر براساس جذابیت‌های شخصی، ویژگی‌های ظاهری و موفقیت مردان تصمیم می‌گیرند، این مسئله باعث می‌شود که ژن‌های مرتبط با ویژگی‌های ظاهری جذاب‌تر بیشتر در جمعیت گسترش پیدا کنند.

پوست تیره‌تر و ظاهر یکدست‌تر

به این ترتیب، در آینده‌ دور، میانگین رنگ پوست افراد احتمالاً چیزی بین رنگ‌های امروزی خواهد بود و بیشتر مردم پوستی متمایل به قهوه‌ای خواهند داشت. نمونه‌هایی از این روند را می‌توان در کشورهایی مانند برزیل و موریس مشاهده کرد که چندین نسل از آمیزش نژادی را تجربه کرده‌اند.

تکامل از طریق فناوری‌های زیستی

پروفسور رابرت بروکس، زیست‌شناس تکاملی از دانشگاه نیو ساوت ولز، معتقد است که در آینده‌ دور، اندازه‌ مغز انسان کوچک‌تر خواهد شد. این نظریه بر این اساس است که با پیشرفت فناوری و وابستگی بیشتر انسان‌ها به هوش مصنوعی، نیاز به مغزهای بزرگ کمتر خواهد شد.

دکتر نیکلاس لانگریچ، دیرینه‌شناس از دانشگاه بث، این روند را با فرآیند اهلی‌سازی در حیوانات مقایسه کرده است. به‌عنوان مثال، پس از اهلی شدن، اندازه‌ مغز گوسفندان ۲۴ درصد، گاوها ۲۶ درصد و سگ‌ها ۳۰ درصد کاهش یافته است. این احتمال وجود دارد که انسان نیز به نوعی «میمون اهلی‌شده» تبدیل شود و از نظر شناختی کمتر مستقل باشد.

تغییرات فیزیکی ناشی از فناوری

اگر انسان‌ها در آینده تصمیم بگیرند که به فضا مهاجرت کنند، این موضوع می‌تواند موجب ایجاد تغییرات تکاملی در نسل‌های بعدی شود.

دکتر جان هاوکس، انسان‌شناس از دانشگاه ویسکانسین-مدیسن، معتقد است که سفرهای فضایی طولانی‌مدت ممکن است منجر به ایجاد «گونه‌ جدیدی از انسان» شود. برای مثال، بر روی سیاره‌ای مانند مریخ که تنها ۳۸ درصد از جاذبه‌ زمین را دارد، احتمال دارد که انسان‌ها به‌تدریج قد بلندتر و دست‌های کشیده‌تری پیدا کنند تا در شرایط کم‌جاذبه عملکرد بهتری داشته باشند.

111_11zon

همچنین، همان‌طور که انسان‌های اولیه پس از مهاجرت به مناطق شمالی کره‌ زمین پوست روشن‌تری پیدا کردند تا بتوانند ویتامین D بیشتری از نور کم خورشید دریافت کنند، ممکن است انسان‌های ساکن مریخ نیز دچار تغییرات مشابهی شوند. در شرایط نور کم، چشمان انسان می‌توانند بزرگ‌تر و حساس‌تر شوند یا حتی با فناوری‌های جدید تقویت شوند تا بهتر با محیط‌های تاریک سازگار شوند.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-228042

برچسب ها
نسخه اصل مطلب