گنج گمشده داریوش سوم؛ واقعیت یا توهم؟
از زمانی که انسانها به ارزش آثار باستانی پی بردند و به دنبال آنها افتادند، سوداگران و حفاران به صورت غیرقانونی شروع به کندن زمین کردند تا بتوانند با دستیابی به اشیاء و فلزات گران بها، بار خود را برای همیشه ببندند. در زمانهای گذشته احتمال کشف سکههای قدیمی و اشیاء قیمتی زیاد بود، اما امروزه به دلایل متعدد مثل سختگیری دولتها، فرآیند حفر غیرقانونی دشوار است.
به دنبال گنج گمشده داریوش سوم
صحت سنجی وجود گنج داریوش سوم
شکی نیست که پادشاهان زمانهای دور به هر شهری که نقل مکان میکردند، همراه خود جواهرات و سکههای طلا و نقره فراوانی میبردند و خزانههای آنها مملو از اشیاء گران بها بوده، اما آیا میتوان با این تفکر ادعا کرد که داریوش سوم صاحب یک گنج بزرگ بوده است؟
با استناد به متون معتبر تاریخی مثل نوشتههای پلوتارک، اسکندر مقدونی پس از اینکه در نبرد با داریوش سوم پیروز میشود، به خزانههای مهمی از گنجینههای ارزشمند دسترسی پیدا میکند که شامل خزانه ساردیس و غنائم نبرد ایسوس خواهد شد. با این اوصاف، بخش عظیمی از آنچه داریوش داشته به دست اسکندر افتاده است.
بررسی کتب و دست نوشتههای قدیمی، وجود یا عدم گنجینه داریوش سوم را رد یا تأیید نمیکنند و هیچ اثری از یک دفینه ارزشمند وجود ندارد. قطع به یقین آنچه امروزه نقل محافل شده، آب و تاب رسانههاست تا بتوانند به روایتهای خود رنگ و لعاب دهند. با این حال بدیهی است که از دوران هخامنشیان، دفینههایی ارزشمند به یادگار مانده که همچنان کشف نشدهاند. با این اوصاف، تا سندی نباشد، گنجینهای نیز وجود نخواهد داشت.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-227908