جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) حاشیه و متن پنجمین روز جشنواره فیلم فجر؛ از خاتی تا زیبا صدایم کن

(تصاویر) حاشیه و متن پنجمین روز جشنواره فیلم فجر؛ از خاتی تا زیبا صدایم کن

اشک هور به کارگردانی مهدی جعفری روایت گر زندگی شهید علی هاشمی است. در خلاصه فیلم آمده است: «ننه علی در انتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی جلوی در نشست... بیست و دو سال تمام»

در روز پنجم جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳، چهار اثر «زیبا صدایم کن»، «خاتی»، «دست‌تنها» و «اشک هور» اکران شدند.

به گزارش فرارو ، فیلم زیبا صدایم کن به کارگردانی رسول صدرعاملی درباره زندگی روزمره یک پدر بیمار روانی و دختر نوجوانش است. همچنین فیلم اشک هور روایتگر برشی از زندگی شهید علی هاشمی است. در کنار این دو اثر، فیلم خاتی و دست تنها با نظرات مختلفی از سوی منتقدان مواجه شدند. در این مطلب نگاهی کوتاه به فیلم‌های روز پنجم جشنواره خواهیم انداخت.

فیلم دست‌تنها به کارگردانی امیر ثقفی

دست‌تنها درباره دو زباله گرد است که تلاش می‌کنند زنی را نجات دهند، اما نمی‌دانند چه چیزی در انتظار آنهاست.

فیلم از دقایق ابتدایی نمایش، با تصویری از عقابی که بر روی زباله‌ها نشسته وعده یک درام تلخ و پرتنش را می‌دهد. مردی ژنده‌پوش در میان آشغال‌ها پرسه می‌زند و در نریشن از دختری می‌گوید که نمی‌داند کجاست؟ دست‌تنها نه قصه دارد و نه هدف و نه حتی یک ستون دراماتیک که وزن تلخ تصاویر را تحمل کند. درعین‌حال مجموعه‌ای از خرده اتفاقات است که بدون هیچ پیوندی کنار هم چیده شده‌اند.

در این فیلم کنش‌ها نه برآمده از شخصیت و منطق هستند. چرا زباله گرد می‌خواهد درختش را به خارج از کشور بفرستد؟ چرا در میانه فیلم یک نفر بدون دلیل خاصی می‌میرد. در واقع فیلم گرفتار اتفاقات تلنبار شده است بدون آنکه ریشه‌ای برای آنها در فیلمنامه باشد. فیلم دست‌تنها به‌جای آنکه یک واقعیت تلخ را نمایش دهد به دام کلیشه‌ها می‌افتد و در نهایت اثری است سرگشته و بلاتکلیف.

فیلم زیبا صدایم کن به کارگردانی رسول صدرعاملی

زیبا صدایم کن روایتی است مبتنی بر پرسه‌زدن یک پدر و دختر در خیابان ولیعصر تهران که شرایط جامعه امروز را بازنمایی می‌کند. این فیلم بازگشت رسول صدرعاملی به دوران اوج فیلمسازی است درعین‌حال یک حس قوی پدر و دختر را می‌سازد که از ابتدا تا انتها مخاطب را با خود همراه می‌کند.

امین حیایی به‌عنوان یک پدر و ژولیت رضاعی در نقش دخترش عملکرد قابل‌قبولی داشتند. رسول صدرعاملی یک نگاه ویژه به دنیای نوجوانان دارد که می‌تواند جهان آنها را بدون اغراق و شعار به تصویر بکشد؛ اما در زیبا صدایم کن زاویه دید فقط یک دختر نوجوان سرگشته نیست؛ بلکه پدری را نشان می‌دهد که باوجود بیماری روانی دلش برای فرزند تنگ شده است.

منبع: faradeed-227237

برچسب ها
نسخه اصل مطلب