جستجو
رویداد ایران > خبرها > با حشرات موذی در کمد لباسمان چه کنیم؟

با حشرات موذی در کمد لباسمان چه کنیم؟

با حشرات موذی در کمد لباسمان چه کنیم؟
در این مطلب راهنمای گام به گام برای داشتن خانه و کمدی عاری از بید یا شاپرک را خواهید خواند.
با مشاهده بید یا شاپرک در کمد لباس چه می‌کنید؟ چطور از شر این حشرات موذی در لابه‌لای لباس‌هایمان خلاص شویم؟ با چند ترفند کوچکی که به شما می‌آموزیم، می‌توانید کلا از شر هر چه حشره موذی مثل بید است نجات پیدا کنید.
حتما همه شما خیلی خوب با شاپرک‌ها آشنا هستید؛ حشراتی بی آزار شبیه به پروانه که نه گاز می‌گیرند، نه ویز ویز می‌کنند و نه شما را می‌گزند. به گفته ویکی پدیا، بید‌ها یا شاپرک‌ها گروهی از حشرات مرتبط با پروانه هستند که در رده زیستی lepidopterans قرار می‌گیرند.
تصور می‌شود بید‌ها به ۱۵۰ هزار تا ۲۵۰ هزار گونه مختلف باشند که تعداد بسیار زیادی از آنان هنوز کشف نشده اند. بید‌ها بیشتر حشراتی شب‌زی هستند، ولی برخی از گونه‌های آن‌ها در روز فعالیت می‌کنند. تفاوت اساسی میان پروانه‌ها و بید‌ها وجود ندارد و دانشمندان در دسته‌بندی آنان هنوز تردید دارند.
با این که این حشرات کاری با ما انسان‌ها ندارند، اما وقتی یکی دو تا از آن‌ها در دور و اطراف کمد لباس شما پرواز کنند، دیگر لباس‌های ما از دست آن‌ها در امان نیستند. هنگامی که درب کشو‌های کمد را باز می‌کنید تا لباس مورد علاقه تان را بپوشید، با مشاهده سوراخ‌های ریز در پشت و روی لباستان که ماحصل زحمت شاپرک و بید‌های ظاهرا بی آزار است، بدون شک، اصلا خوشحال که نمی‌شوید هیچ، کلی هم کلافه و عصبانی می‌شوید. اما جای نگرانی نیست، زیرا شما می‌توانید به راحتی از دست آن‌ها خلاص شوید.
در این مطلب راهنمای گام به گام برای داشتن خانه و کمدی عاری از بید یا شاپرک را خواهید خواند.
انواع بید
در بیشتر خانه‌ها دو نوع مختلف از بید یا شاپرک وجود دارد: یک نوع آن‌ها در نزدیک آشپزخانه و کابینت هاست و نوع دیگر در کمد لباس شما زندگی می‌کند.
این توصیف برای درک دو نوع مختلف از بید‌ها بود و در واقع به خوبی نشان می‌دهد که آن‌ها به چه نوع غذایی علاقه‌مند هستند یا در چه مکان‌هایی از خانه زندگی می‌کنند. بید‌هایی که در کابینت‌های آشپزخانه لانه کرده اند بیشتر عاشق غلات صبحانه، بیسکوییت، برنج و دیگر غذا‌هایی هستند که مدت‌های طولانی ذخیره می‌کنید. بید‌هایی که لباس می‌خورند مجذوب پارچه‌هایی می‌شوند که الیاف طبیعی مانند کتان، پنبه، پشم، ابریشم یا پر دارند. این موجودات فارغ از سوراخ‌هایی که در لباس شما ایجاد می‌کنند می‌توانند پشت فیبر ئنهان شده و فضولاتی به شکل دانه شن از خودشان بر جای گذارند.
بید‌های لباس
وقتی شما بید لباس در خانه دارید، باید کشو‌های کمد را از لباس خالی کنید و همه آن‌ها را به خوبی شست و شو دهید. حتما از دمایی استفاده کنید که روی برچسب لباس نوشته است. تا جایی که امکان دارد، لباس‌ها را با سشوار خشک کنید. با این روش، شما تخم‌ها یا لارو‌های احتمالی که روی لباس جا مانده است را خواهید کشت.
خشکشویی لباس‌ها گزینه دیگر است. مرحله بعد این است که کمد و کشوی لباس‌ها را با جاروبرقی جارو کنید. نظافت فرش، موکت و مبلمان‌های موجود در همان اتاق نیز فراموش نشود. وقتی کار جاروبرقی تمام شد، باید کیسه جاروبرقی را دور بیندازید، زیرا ممکن است تخم بید‌ها در آن وجود داشته باشد و همان جا لانه کنند. در مرحله آخر نیز با استفاده از یک دستمال مرطوب یا نم دار کشو‌ها و کمد خالی را دستمال بکشید و تمیز کنید.
حالا سؤال این است: چطور مطمئن شوید که دیگر بید‌های موذی سر و کله شان پیدا نمی‌شود و به طور کامل از بین رفته اند؟ برای یافتن پاسخ، ادامه مطلب را بخوانید.
روغن‌های اسانس
بید‌ها از اسانس‌های روغنی که از چوب سدر تهیه شده اند متنفر هستند. ساده‌ترین راه برای خلاص شدن از شر بید و امحا کردن همیشگی آن‌ها در آینده این است که چند تکه از لباس‌های خود را برداشته و روی آن‌ها روغن سدر بپاشید و سپس آن‌ها را در کف کشو یا کمد بگذارید. لارو‌های بید بدون شک از این اسانس نفرت دارند. شما می‌توانید بید‌ها را با استفاده از اسانس‌هایی مانند اسطوخودوس، رزماری، توتون و کافور نیز فراری دهید.
نکته: اسانس‌های روغنی در عطاری ها، داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای قابل خریداری هستند.
گزینه دیگر قرار دادن توپ ضدبید یا نفتالین در کمد لباس یا کابینت‌ها است. توپ‌های ضدبید حاوی موادی شیمیایی خاصی هستند که به سرعت تبخیر می‌شوند و از نظر بید‌ها بسیار نامطبوع و منزجرکننده اند. این توپ‌ها معمولا حاوی کافور و نفتالین هستند و بیشتر به همین عنوان در بازار به فروش می‌رسند. این روزها، توپ‌های ضدبید را بیشتر از پارادکلروبنزن می‌سازند.
نظافت مرتب
در آخر، لازم است بگوییم که حتی اگر بید‌ها را فراری دادید و اثری از آن‌ها نیست، باید به طور مرتب کمد و کابینت‌ها را تمیز کنید. این مناطق باید همیشه کاملا تمیز و بدون گرد و خاک، فیبر یا براده چوب باشد تا این موجودات موذی دیگر فکر بازگشت به خانه شما و اتراق کردن به سرشان نزند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب