جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > این شهاب‌سنگ ۶۶ میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسورها شد

این شهاب‌سنگ ۶۶ میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسورها شد

سیارک Chicxulub که حدود ۶۶ میلیون سال پیش به زمین برخورد کرد، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین عوامل انقراض دایناسورها شناخته می‌شود. این برخورد، موجب تغییرات اقلیمی سریع و شدید شد که تقریباً ۷۵% از گونه‌ها، از جمله دایناسورهای غیرپرنده، را از بین برد.

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند میزان تأثیر این سیارک Chicxulub بر محیط زیست و اقلیم زمین شاید آن‌ گونه هم که تصور می‌شد، وحشتناک نبوده است. مطالعه اخیر بر اساس بررسی دقیق‌تری از میزان گوگرد منتشر شده در جو، نشان می‌دهد تغییرات اقلیمی ناشی از این برخورد ممکن است آن قدرها هم تر از آنچه که قبلاً فرض می‌شد، موثر نبوده است.

نقش گردوغبار و تأثیرات بیشتر از گوگرد

مطالعات اخیر نشان می‌دهند ممکن است یک حجم بزرگ از گردوغبار ریز به مدت دو سال در جو باقی‌مانده باشد که تأثیرات بیشتری نسبت به گوگرد بر کاهش نور خورشید و مختل‌شدن فتوسنتز داشته باشد.

76

یک نگاه جدید به انقراض دایناسورها

این کشف جدید نه‌تنها تصور ما از تاثیر سیارک Chicxulub بر اقلیم زمین را تغییر می‌دهد، بلکه به ما کمک می‌کند تا بفهمیم که چگونه برخی از گونه‌ها موفق به بقای خود در برابر تغییرات شدید اقلیمی شدند. این تحقیق می‌تواند به پیش‌بینی بهتر وضعیت گونه‌های امروزی در مواجهه با بحران‌های محیط‌زیستی کمک کند.

این یافته‌ها ممکن است باعث شوند که دیدگاه‌های ما نسبت به تاریخ انقراض‌های دسته‌جمعی و نحوه واکنش حیات در برابر فجایع بزرگ، به طور قابل‌توجهی تغییر کنند.

منبع: همشهری

منبع: faradeed-226936

برچسب ها
نسخه اصل مطلب