جستجو
رویداد ایران > رویداد > سیاسی > نگاهداری با انتقاد از سیستم اداری ایران: بوروکرات‌های سنتی درکی از تحولات جهانی ندارند

نگاهداری با انتقاد از سیستم اداری ایران: بوروکرات‌های سنتی درکی از تحولات جهانی ندارند

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در نشست خبری (برنامه ملی هم‌آفرینی ایران آینده)، گفت: بخشی از سیستم اداری، دست بوروکرات‌های سنتی است که درکی از تحولات جهانی ندارند و در عصر صنعتی مانده‌اند؛ بنابراین باید به تحولات جهانی تمرکز کنیم.

شرق: رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در نشست خبری (برنامه ملی هم‌آفرینی ایران آینده)، گفت: بخشی از سیستم اداری، دست بوروکرات‌های سنتی است که درکی از تحولات جهانی ندارند و در عصر صنعتی مانده‌اند؛ بنابراین باید به تحولات جهانی تمرکز کنیم. بابک نگاهداری در ابتدای این مراسم گفت: از شما رسانه‌ها می‌خواهیم به ایجاد خیزش هم‌آفرینی ایران آینده کمک کنید و برای نشان‌دادن چشم‌انداز ایران آینده پیش‌گام باشید؛ چراکه در شرایط فعلی، دشمنان تلاش می‌کنند ایران را بی‌آینده نشان دهند و با تخریب دستاوردها تلاش می‌کنند غرور ملی را از ایران بگیرند و به‌گونه‌ای نشان می‌دهند که در آینده ایران، هیچ خبری نیست. او افزود: جامعه‌ای که اکثریت آن تصویر مثبتی نسبت به آینده داشته باشند، شکوفا می‌شود، در غیر این صورت‌ شور و حرکت از جامعه گرفته می‌شود و بعید است این کشور آینده خوبی داشته باشد. ما برنامه‌ریزی زیادی برای هم‌آفرینی ملی ایران آینده انجام دادیم. حدود سه رویداد برگزار کردیم و ۱۱ رویداد در استان‌ها داشتیم. همچنین حدود ۱۱ نشست تخصصی با صاحب‌نظران و آینده‌پژوهان اصحاب رسانه و حتی هنرمندان داشتیم و تا الان سه پیش‌نویس از تصویب هم‌آفرینی ایران آینده تکامل‌یافته شده است.

نگاهداری بیان کرد: الان می‌خواهیم با کمک رسانه‌ها، خیزش ملی را برای جلب حداکثری جوانان و نخبگان داشته باشیم؛ ۵ و ۶ اسفند هم همایشی با حضور مسئولان خواهیم داشت تا مراحل بعدی کار را رقم بزنیم. جلساتی در رابطه با نقدهای محتوایی و روش‌شناسی نسبت به چشم‌انداز ۱۴۰۴ داشتیم تا آنها را برای ایران آینده تقویت کنیم. البته نوشتن متون و اسناد اداری، شاید راهگشا نباشد و باید به سمت تصویرسازی از ایران آینده باشیم و به‌جای اینکه خط پایان مطلوبی ارائه دهیم، به قابلیت‌ها تمرکز کنیم.

او ادامه داد: در این دو سال، سه هزار نفر از نخبگان به ما پیوستند. مجموعه تصاویری که این عزیزان ارائه دادند، ما را به پنج تصویر از ایران آینده رسانده است که یا یکی از این پنج تصویر و تلفیقی از اجزای این پنج تصویر ارائه خواهد شد. این پنج تصویر شامل ایران بزرگ‌، مردمی، نوآفرین، ثروت‌مند و تاب‌آور است. و در این پنج تصویر تأکید بر تمرکز بر سرزمین پارس است، نه برگرفته از نسخه‌های خارجی.

 نگاهداری در ادامه این‌ نشست به چالش‌ها و موانع اشاره کرد و گفت: یکی از این‌ چالش‌های ما، مشارکت‌گریزی ادارات ماست و ادارات ما در بیشتر موارد‌ بخش مردمی را درگیر کار نمی‌کند. همچنین بخشی از مدیران کشور از تحولات عرصه‌های جهانی غافل هستند. بخشی از سیستم اداری، دست بوروکرات‌های سنتی است که درکی از تحولات جهانی ندارند و در عصر صنعتی مانده‌اند. ازاین‌رو باید بر تحولات جهانی تمرکز کنیم.

او ادامه گفت: از جمله مشکلات دیگر ما این است که بعضا همه آرزوهایمان را در یک سند جمع می‌کنیم که مانع از تحقق چشم‌انداز کشور است یا اسناد ملی ما با پروژه‌های ملی ما هم‌خوانی ندارد که مانع اصلی تحقق هدف است. از جمله مشکلات دیگر، شرایط اقتصادی کشور است که باعث شده نخبگان، کمتر‌ تصاویر مثبت از ایران آینده را با مردم به اشتراک بگذارند.

نگاهداری درباره الزامات تحقق چشم‌انداز ۱۴۰۴ بیان کرد: یکی از الزامات، نوسازی حکمرانی کشور است و باید حکمرانی مردمی را محقق کنیم. توجه ویژه به قدرت نرم جمهوری اسلامی از دیگر الزامات است. همچنین بهره‌وری اجتماعی نسبت به بهره‌وری کلاسیک بهتر کار می‌کند که باید از این ظرفیت استفاده کنیم. همچنین دولت باید از دولت پاروزن، به دولت سکان‌دار تغییر جهت دهد.

 

منبع: sharghdaily-967121

برچسب ها
نسخه اصل مطلب