تمام حواشی فیلمهای جشنواره
چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری از 12 تا 22 بهمن 1403 برگزار خواهد شد. در این دوره 33 فیلم در بخش سودای سیمرغ و 4 فیلم در بخش انیمیشن به رقابت خواهند پرداخت.
به گفته دبیر جشنواره از بین این ۳۳ فیلم، ۱۳ اثر در بخش فیلم اولیها داوری میشوند. بنابر اعلام روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، فیلم «زمانی در ابدیت» به کارگردانی مهدی نوروزیان و تهیهکنندگی نیکی کریمی باتوجه به اعلام قبلی دبیرخانه جشنواره درخصوص زمان تحویل نسخه نهایی و قابل نمایش تمامی آثار تا تاریخ هشتم دیماه، تحویل دبیرخانه جشنواره نشد و به همین دلیل از جدول نمایش آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر خارج شد.
1968 / امیر مهدی پور وزیری
ترکیب بازیگران: امیر نوروزی، امیر احمد قزوینی، لیندا کیانی، پادینا کیانی و ...
درباره فیلم و حواشی: مقطعی که داستان فیلم ۱۹۶۸ در آن اتفاق میافتد، سال ۱۹۶۸ میلادی، یا به عبارتی، سال ۱۳۴۷ شمسی است که در این سال ایران میزبان مسابقات جام ملتهای آسیا میشود. در این دوره تیم ملی کشورمان در مسابقه فینال در مصاف با اسراییل قرار میگیرد…
فیلمی با موضوع فوتبال که میتواند برای مخاطبان بسیاری جذابیت داشته باشد. فارغ از این موضوع، آنچه مخاطب را نسبت به تماشای این اثر ترغیب میکند، بازی فوتبال ایران و اسرائیل است که طی آن تیم ملی فوتبال کشورمان موفق میشود با نتیجه ۲ بر یک از سد اسرائیل بگذرد. اینکه فیلم به چه وجهی از این اتفاق پرداخته است، نکته کنجکاویبرانگیز آن به شمار میرود.
این فیلم نخستین تجربه کارگردانی امیرمهدی پوروزیری است که پیش از این سریالهای «شاد آباد» و «مینو» را کارگردانی کرده بود. امیرمهدی پوروزیری بیشتر به واسطه ساخت آثار مستند شناخته میشود و کارنامه او نشان میدهد ساخت فیلمهای مستند و فیلمبرداری در سینما را هم تجربه کرده است. پوروزیری برای نخستین فیلم سینمایی خود به سراغ سوژهای جذاب و البته ملتهب در گونه سیاسی رفته است.
آنتیک / هادی نائیجی
ترکیب بازیگران: پژمان جمشیدی، بیژن بنفشهخواه، ستاره پسیانی در کنار امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه، فرزین محدث، علی باقری و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان رسمی فیلم آنتیک آمده است: «انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است؛ اما در بازِ ضریح پر از پول یک امامزاده، مسیر زندگیشان را تغییر میدهد» فیلم درباره دو دلهدزد است که گذرشان به یک امامزاده میافتد و تصمیم میگیرند با تأسیس امامزادهای قلابی پولوپلهای به جیب بزنند…
هادی ناییجی با ساخت یک مینی سریال با نام «آخرین ایست بازرسی» کارش را شروع کرد و در ادامه فیلم «حق سکوت» و یک اپیزود از فیلم «هیهات» را ساخت. نائیجی که تاکنون آثاری با درونمایه ارزشی را جلوی دوربین برده، در نخستین ساخته کمدی کارنامه خود، دست روی سوژه جالبی مربوط به چند دهه قبل گذاشته است. آنطور که شنیده میشود، این فیلم پروسه تولید سنگینی داشته است.
این فیلم موضوع بسیار حساسی دارد که به خاطر کم شدن این حساسیتها مقطع داستانی آن به دوران قبل از انقلاب تغییر کرد. این فیلم ابتدا با سرمایهگذاری پلتفرم «شیدا» وارد مرحله تولید شد اما در ادامه این پلتفرم سهم خود را واگذار کرد.
اشک هور / مهدی جعفری
ترکیب بازیگران: رویا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر، تورج الوند، ساره رشیدی و شبنم گودرزی و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان فیلم اشک هور آمده است: سفره شام ننه علی باز مانده بود. صدای آژیر قرمز و صدای ضدهواییها در عمقِ تاریکِ کوچه او را نگران میکرد. ننه علی در انتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی جلوی در نشست… بیست و دو سال تمام.
مهدی جعفری که با ۲ فیلم «۲۳ نفر» و «یدو»، اتفاقهای خوبی را در جشنواره رقم زد، حالا با «اشک هور»، سهگانه خود را به پایان رساند. جعفری غیر از سابقه کارگردانی، مدیر فیلمبرداری و مستندساز با سابقهای است. او در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای فیلم سینمایی «یدو» و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را برای فیلم «۲۳ نفر» از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد و امسال با این فیلم پرتره-جنگی در این دوره از جشنواره حضور دارد.
«اشک هور» در واقع نسخه سینمایی سریالی با عنوان «قرارگاه سری نصرت» است که سازمان سینمای سوره آن را تولید کرده است. این فیلم به مانند فیلم «اسفند» روایتگر مقطعی از زندگی شهید علی هاشمی است.
بازی را بکش / محمدابراهیم عزیزی
ترکیب بازیگران: محسن کیایی، هدا زینالعابدین، متین حیدری نیا و ...
درباره فیلم و حواشی: فیلم بازی را بکش بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: موسی، از پیشکسوتان فوتبال، برادرش را در یک سانحه ورزشی از دست میدهد. او در مسیر کشف راز مرگ برادرش با حقایق عجیبی روبهرو میشود…
«بازی را بکش» اولین تجربه کارگردانی محمدابراهیم عزیزی است. تهیهکنندگی اثر را دو برادر شناختهشده سینما، یعنی مصطفی و محسن کیایی برعهده دارند. محسن کیایی اما علاوه بر اینکه یکی از تهیهکنندگان این فیلم است، در کنار بازیگران مطرح دیگری مثل هدی زینالعابدین، محمد بحرانی، متین حیدرینیا و پوریا رحیمی سام در این فیلم بازی کرده است.
فیلم موضوع ملتهبی پیرامون فوتبال و حواشی آن دارد. این فیلم با نام «توتو» کلید خورد و در مقطعی نام آن به «هجده قدم» تغییر کرد و در نهایت همین نامی شد که اینجا میبینید. در شهریور ماه ۱۴۰۳ در نوبت اکران قرار گرفت ولی با بیرون کشیدن از اکران، فرم ثبتنام جشنواره فیلم فجر را پر کرد.
پیشمرگ / علی غفاری
ترکیب بازیگران: مهدی نصرتی ، الناز ملک، ساناز سعیدی، حسام منظور و ...
درباره فیلم و حواشی: فیلم پیشمرگ به برشی از زندگی یکی از چهرههای ملی، یعنی شهید سعید قهاری پس از دوران جنگ میپردازد. فیلمبرداری این فیلم که در ژانر دفاع مقدس تولید شده، در شهرهای مختلف کشور انجام شده که یکی از ویژگیهای قابل توجه این اثر به شمار میرود.
شهید سعید قهاری در سال ۵۸ در ماجرای پاوه در کنار دکتر چمران حضور داشت و بعدها نیز در کنار شهید احمد متوسلیان، احمد کاظمی و… در عملیاتهای مختلف حاضر شد. او سپس تا فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا پیش رفت و در سال ۱۳۸۵ در حالیکه حدود ۴ ماه از فرماندهی لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه سیدالشهدا میگذشت، به شهادت رسید.
علی غفاری با ساخت فیلم حادثهای «شاهرگ» کارش را در سینما شروع کرد، اما در ادامه با ساخت فیلم «استرداد» توانست موقعیت خودش را در سینما تثبت کند. این اثر در جشنواره سیویکم توانست در ۱۳ رشته کاندیدای دریافت جایزه شود. از دیگر کارهای موفق او میتوان به ساخت سه فصل سریال «بچه مهندس» اشاره کرد. فیلم «تک تیرانداز» هم آخرین کار او در سینماست که در سیونهمین جشنواره فیلم فجر موفق شد سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را به خود اختصاص دهد.
ترک عمیق / آرمان زرینکوب
ترکیب بازیگران: رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه و ...
درباره فیلم و حواشی: داستان فیلم ترک عمیق درباره مردی به نام محمود است که از بیمارستان اعصاب و روان مرخص میشود. فخری- همسرش- قبل از رسیدن او به در و پنجره قفل میزند. با آمدن محمود به خانه، با ورود نفر سوم رازهای تاریک فاش میشود…
آرمان زرینکوب بیشتر به عنوان تهیهکننده شناخته میشد که در کارنامهاش تهیه سری مجموعه «ستایش» و سریالهای «ماه و پلنگ»، «مرگ تدریجی یک رویا» دیده میشود و این فیلم نخستین تجربه کارگردانی اوست.
فیلم ترکعمیق از معدود فیلمهای جشنواره فیلم فجر است که پیش از این در جشنوارههای خارجی حضور داشته است و بر خلاف قوانین جشنواره فیلم فجر نخستین نمایش آن در جشنوارهای غیر از این فستیوال بوده است. این فیلم در جشنواره فیلم آسیائی بارسلون و جشنواره فیلم داکا حضور داشته است و از این بابت میتوان گفت حضور این فیلم یک خرق عادت در ادوار جشنواره فیلم فجر است.
خاتی / فریدون نجفی
ترکیب بازیگران: سارا بهرامی، آناهیتا افشار، سعید آقاخانی، فرید سجادی حسینی و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان رسمی فیلم خاتی آمده است: تراژدی وقتی آغاز میشود که محکوم به رفتن میشوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط ریشه در خاک دواندهای…
خاتی سومین فیلم فریدون نجفی است. او پیش از این اثر، ساخت دو فیلم «بچه گرگهای دره سیب» و «اسکیباز» را در کارنامهاش به ثبت رسانده، که هر دو متعلق به سینمای کودک و نوجوان بوده که در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان هم با استقبال روبهرو شدند.
خاتی» یک درام اجتماعی زیستمحیطی است که بیشتر به ارتباط انسان با محیط زیست و حیوانات میپردازد؛ موضوعی که چندان در سینمای ایران تجربه نشده و به همین دلیل میتواند از فیلمهای متفاوت در جشنواره امسال باشد.
در ابتدا قرار بود لیلا حاتمی یکی از نقشهای اصلی «خاتی» را ایفا کند، اما با انصراف او، سارا بهرامی جایگزین این بازیگر شد.
آریا عظیمینژاد آهنگساز مطرح سینما و تلویزیون ایران که پیش از این آهنگسازی آثاری چون «پایتخت»، «میم مثل مادر»، «طلا و مس»، «خوب بد جلف» و… را بر عهده داشته است، موسیقی «خاتی» را ساخت.
داد / ابوالفضل جلیلی
ترکیب بازیگران: ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهابالدین طباطبایی، مهدی ملکی، حسین میرزائیان و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان فیلم داد است: در کانون اصلاح و تربیت نوجوانان، بچههایی که پدر و مادر، یا وثیقه مالی یا ملکی ندارند، برای رفتن به مرخصی باید قسم یاد کنند که بعد از مرخصی به زندان برمیگردند. یکی از بچهها حاضر به قسمخوردن نیست. روز بعد قاضی با مسئولیت خودش به او مرخصی میدهد، با این شرط که بعد از اتمام مرخصی شرافتمندانه به زندان برگردد.
ابوالفضل جلیلی رکورد دار فیلمهای توقیفی و اکران نشده است. تقریبا هر فیلمی ساخته اکران نشده . او به سبک و سیاق خودش فیلم میسازد در دهه هفتاد کارهایش به چشم میآمد اما تکرار خودش در کارهای بعدی موجب شد تا منتقدان هم به او روی خوش نشان ندهند.
اگر فیلمهای این کارگردان را دیده باشید تمامی آثارش فضایی تجربی و ساختاری مستند داستانی دارد. «داد» هم در همین حال و هواست. این فیلم در چند جشنواره ببین المللی از جمله جشنواره فیلم «ورشو» شرکت کرده است
رها / حسام فرهمند
ترکیب بازیگران: شهاب حسینی، غزل شاکری، ضحا اسماعیلی و آرمان میرزایی و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان فیلم رها آمده است: توحید ۵۵ ساله به همراه همسر و فرزندانش زندگی متوسطی دارند. تا اینکه یک اتفاق خیلی ساده، داستان زندگی آنها را بهم میریزد…
فیلمنامه این فیلم فرهمند با همکاری محمدعلی حسینی نوشته است. ماحصل کار آنها به قدری جذاب بوده که شهاب حسینی را بعد از مدتها به بازی در یک فیلم سینمایی ترغیب کرده است. قرار بود زوج شهاب در فیلم «رها» هدیه تهرانی باشد که در نهایت تهیهکننده راضی به پرداخت دستمزد پیشنهادی او نشد و در نهایت غزل شاکری برای نقش اول فیلم انتخاب شد.
از دیگر نکات این فهرست عوامل میتوان به مرضیه برومند در مقام مشاور کارگردان نام برد و همچنین سعید خانی که تهیهکنندگی این فیلم را بر عهده دارد.
زیبا صدایم کن / رسول صدرعاملی
ترکیب بازیگران: امین حیایی، مهران غفوریان، ستاره پسیانی، همراه ژولیت رضاعی (بازیگر نوجوانی که برای نخستین بار جلوی دوربین حاضر میشود) و ...
درباره فیلم و حواشی: داستان فیلم زیبا صدایم کن در خیابان ولیعصر تهران و در طول یک روز اتفاق میافتد و در خلاصه داستان رسمی آن آمد است: «خسرو که در آسایشگاه روانی به اجبار بستریست، تمام این سالها را در فکر دخترش زیبا سپری کرده. امروز، روزِ تولد ۱۶ سالگی زیبا است و خسرو نمیخواهد از این روز ساده بگذرد…».
«زیبا صدایم کن» یک فیلم اقتباسی است که فیلمنامه آن براساس رمانی به همین نام نوشته فرهاد حسنزاده به نگارش درآمده است.
رسول صدرعاملی تا اینجا، مهمترین دلیل برای تماشای این فیلم است. کارگردانی که پس از ۷ سال پشت دوربین فیلمسازی ایستاده است. فیلم اقتباسی از یک رمان موفق است که حول محور نوجوانان میگذرد و این همان دغدغهمندی همیشگی فیلمساز مولفی چون صدرعاملی است. اینکه تمام داستان فیلم در خیابان ولیعصر اتفاق میافتد و از میدان راهآهن آغاز میشود و در یک صبح تا شب به تجریش میرسد نیز میتواند برای مخاطب، وسوسهانگیز باشد. صدرعاملی که پیشتر هم فیلم های «من ترانه پانزده سال دارم»، «دختری با کفشهای کتانی» و «دیشب باباتو دیدم آیدا» را در باره دختران نوجوان ساخته بود.
شاه نقش / شاهد احمدلو
ترکیب بازیگران: بهرنگ علوی، هومن برق نورد، نسیم ادبی، مینا وحید، شهرام قائدی، سیروس میمنت و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان فیلم شاه نقش آمده است: ناصر و رضا دو سیاهی لشکر سینما برای رسیدن به ریاست انجمن صنف هنروران سینما با هم رقابت میکنند تا اینکه …
شاهد احمدلو سعی کرده است در فیلم جدیدش به سراغ بازیگری و قدیمیهای بازیگری برود. حرفه و شغلی که در گذشته دنیای عجیب و متفاوتی داشته و حالا با بازنمایی دنیای ستارههای قدیمی سینما سعی میکند ادای دینی به این فضا داشته باشد.
شاهد احمدلو با اولین فیلمش با نام «چند میگیری گریه کنی» حضور در جشنواره فیلم فجر را تجربه کرد، اما بعد از آن دیگر موفق به حضور در این رویداد نشد . حالا بعد از گذشت 18 سال او با فیلم جدیدش با نام «شاه نقش» به بخش مسابقه راه پیدا کرده است. آخرین فیلم او «موچه خوار» یک کمدی تجاری بود که در گیشه شکست خورد.
«شاه نقش» پیش از این «کتک خور» نام داشت. احمدلو در دوران جوانی و در در سالهایی که فیلم کوتاه میساخت فیلمهایی با نام «سیاهی لشکر» و «چارلی غمگین» است را کارگردانی کرد. هر دو فیلم موضوعش مرتبط با هنروها بود و مورد توجه هم قرار گرفت. احمدلو در فیلم جدیدش بازهم سراغ این طیف رفته و داستانی پیرامون هنرورها را روایت کرده است.
شوهر ستاره / ابراهیم ایرجزاد
ترکیب بازیگران: حامد بهداد و فریبا نادری و ...
درباره فیلم و حواشی: هنوز اطلاعاتی از فیلم شوهر ستاره منتشر نشده است. اما به نظر میرسد، ایرجزاد همانند دو اثر پیشین خود به سراغ یک سوژه اجتماعی رفته و یک اثر با درونمایه مشکلات اجتماعی را دستمایه ساخت فیلمش قرار داده است. فیلم یک داستان خانوادگی دارد.
فیلم یک داستان خانوادگی دارد و سرمایهاش به طور کامل توسط همسر یکی از بازیگران اصلی فیلم تامین شده است. ضمن اینکه علی اوجی و نرگس محمدی به عنوان تهیهکنندگان فیلم نامشان در تیتراژ آمده است.
حامد بهداد آخرین بار در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت. او پس از ۳ سال دوری از جشنواره، حالا با این فیلم در ردیف بازیگران حاضر در جشنواره قرار دارد. او در فیلم «پیر پسر» هم حضور درخشانی دارد که نشد در جشنواره حاضر باشد ولی بعید نیست در حاشیه جشنواره فجر ۱۴۰۳ به نمایش دربیاید تا عیار بازیگری بهداد در این سالها، بیشتر به دست بیاید.
صیاد / جواد افشار
ترکیب بازیگران: علی سرابی، مارال بنی آدم، هومن برقنورد، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان این فیلم آمده است: مدتی است این سؤال رهایم نمیکند؛ چرا گلولهها از کنارم میگذرند و نادیدهام میگیرند؟!
بازگشت جواد افشار به فیلمسازی بلند پس از ۱۶ سال دوری از این حوزه، خود میتواند دیگر نکته جالب این فیلم باشد. این کارگردان سالها در تلویزیون مشغول سریال سازی بود که مهمترین فعالیت او ساخت سریال گاندو بود که با واکنشهای مثبت و منفی زیادی همراه بود.
پیشتر قرار بود داستان زندگی این شهید سعید، در قالب یک سریال تلویزیونی تولید شود، اما به دلیل خارج شدن از اولویتهای تولید در رسانه ملی، گروه سازنده تصمیم گرفتند اثری سینمایی ساخته شود.
کفایت مذاکرات / سهیل موفق
ترکیب بازیگران: مهران غفوریان، محسن کیایی، ایمان صفا، رویا میرعلمی، المیرا دهقانی، حدیث فولادوند، سارا منجزی، محمدرضا داوودنژاد و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان رسمی فیلم کفایت مذاکرات آمده است: «این چیزها تو سریالهای ترکی هم قفله…»
«کفایت مذاکرات» از محصولات ابراهیم عامریان است که طی سالهای اخیر تمامی فیلمهای پرفروش و رکودشکن را تهیه کرده و مرد رکوردها لقب گرفته است. کمدی جدید او حالا دارای استانداردهای است که توانسته نظر هیات انتخاب را جلب و راهی بخش مسابقه بشود.
سهیل موفق سال گذشته فیلم «نوروز» را در بخش مسابقه داشت و پیش از آن هم فیلم های شکلاتی، پاستاریونی و… را برای گروه سنی کودک ونوجوان ساخته بود. فیلم کفایت مذاکرات اولین تجربه او در زمینه ساخت فیلمی برای رده سنی بزرگسال است. این فیلم پنجمین فیلم بلند سینمایی این کارگردان به شمار میآید.
لولی / رضا فرهمند
ترکیب بازیگران: داریوش امینی، ژیلا آلرشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی، محمد محمدی و ...
درباره فیلم و حواشی: لولی یک درام اجتماعی است که همین میتواند انگیزه بالایی در مخاطبان ایجاد کند. طی ادوار اخیر جشنواره که درامهای اجتماعی چندانی در این رویداد حضور نداشتند و البته فضای قالب اکران عمومی که به سمت کمدی سنگینی میکرد، جنس اجتماعی آثار، به محرک و مشوقی تبدیل شده تا مخاطبان به تماشای این آثار بنشینند.
رضا فرهمند اولین تجربه فیلمسازیاش را با فیلم لولی تجربه میکند. این فیلم، اولین تجربه کارگردانی سینمایی رضا فرهمند است که پیشتر با مستندهایی چون «زنانی با گوشوارههای باروتی»، «نتهای مسی یک رویا» و «آزادی» توانسته بود در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر حضور داشته است.
فیلم در سکوت کامل خبری تولید شده و تهیهکنندگی آن را جلیل اکبری صحت برعهده دارد. روزنامه نگار سابق که در دولت اصلاحات مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی بود و در چند دوره هم مدیریت روابط عمومی جشنواره فیلم فجر را برعهده داشت.
مرد آرام / بهنوش صادقی
ترکیب بازیگران: مهدی هاشمی و شمیلا شیرزاد و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان فیلم مرد آرام آمده است: نوبهار با اکراه، زنِ مرد سالمندی به نام زمان شده است. ابتدای زندگی مشترک آنها اتفاقاتی رقم میخورد که احساسات نوبهار را کاملاً نسبت به زمان تغییر میدهد.
بهنوش صادقی سابق بر این به عنوان بازیگر در سینما و تلویزیون فعالیت داشت و از سال 1394 با ساخت فیلم «خانه دیگری» پا به عرصه کارگردانی گذاشت. او بعد از 9 سال با سرمایه گذاری تصویر شهر دومین فیلم بلند خود را کارگردانی کرد.
این فیلم نخستین تجربه تهیهکنندگی مهدی هاشمی، همسر کارگردان است که پیش از این دو بار و برای فیلمهای دو فیلم با یک بلیت (۱۳۶۹) و آقایوسف و آلزایمر (۱۳۸۹) برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شد.
مهنوش صادقی تنها کارگردان زن حاضر در این دوره جشنواره فجر است.
ناتوردشت / سیدمحمدرضا خردمندان
ترکیب بازیگران: هادی حجازیفر و میرسعید مولویان، شبنم قربانی، علی صالحی، بابک کریمی، سعید آقاخانی، علی مصفا، امیر دژاکام، اردشیر رستمی، حسین شریفی، ترنم کرمانیان و ...
درباره فیلم و حواشی: در خلاصه داستان فیلم ناتور دشت آمده است: من وقتی بچه بودم و چیزی میخواستم و برام نمیگرفتن، میرفتم یه گوشه قایم میشدم تا تنبیهشون کنم…
فیلمنامه فیلم ناتوردشت با الهام از یک داستانی واقعی، توسط سید محمدرضا خردمندان و حمید اکبری خامنه به نگارش درآمده است. آنطور که مشخص است این فیلم، ربطی به ناطور دشت، رمان معروف و محبوب سلینجر ندارد و تنها نام آن شباهت به این رمان دارد و داستان فیلم به یکی از اتفاقهای مهم اجتماعی ایران برمیگردد.
«ناتور دشت» جز فیلمهایی است که با اکثریت قاطع آرا به بخش مسابقه راه پیدا کرده است. فیلم براساس یک پرونده و ماجرای واقعی ساخته شده است.
فیلم های بخش پویانمایی جشنواره ۴۳
- انیمیشن افسانه سپهر | عماد رحمانی و مهرداد محرابی
- انیمیشن پسر دلفینی ۲ | محمد خیراندیش
- انیمیشن زال و رودابه | محمدعلی سجادی
- انیمیشن ژولیت و شاه | اشکان رهگذر
منبع: sharghdaily-965651