جستجو
رویداد ایران > رویداد > (تصاویر) این «جنگل عمودی» بهترین ساختمان جهان در سال ۲۰۱۴ شد

(تصاویر) این «جنگل عمودی» بهترین ساختمان جهان در سال ۲۰۱۴ شد

استفانو بوئری، معمار ایتالیایی، این پروژه را «خانه‌ای برای درختان که انسان‌ها و پرندگان را همزمان در خود جای می‌دهد» توصیف کرده است.

فرادید|  استفاده از درختان و گیاهان روی ساختمان‌ها موضوعی است که نظرات متفاوتی درباره آن مطرح می‌شود و بوسکو ورتیکاله نماد بارز این گرایش است که در دهه دوم قرن بیست و یکم به‌شدت رواج یافت. 

به گزارش فرادید، استفانو بوئری، معمار ایتالیایی، این پروژه را «خانه‌ای برای درختان که انسان‌ها و پرندگان را همزمان در خود جای می‌دهد» توصیف کرده است. این طرح نخستین نمونه از مجموعه «جنگل‌های عمودی» او به شمار می‌رود. 

بوسکو ورتیکاله این گرایش را به اوج خود رساند. دو برج این پروژه با ۸۰۰ درخت، به‌علاوه‌ی ۱۵.۰۰۰ گیاه چندساله و ۵.۰۰۰ درختچه پوشیده شده‌اند. 

این دو برج مسکونی که بخشی از بازسازی یک منطقه صنعتی در ناحیه پورتا نووا در میلان هستند، دو مورد از ۲۰ برجی هستند که در این منطقه تجاری جدید ساخته شده‌اند. این برج‌های ۱۹ و ۲۷ طبقه در مجموع ۱۱۱ آپارتمان لوکس را شامل می‌شوند. 

بااینکه بازسازی این منطقه شامل بلندترین ساختمان ایتالیا (برج یونی‌کردیت طراحی‌شده توسط سزار پلی) نیز میشد، اما برج‌های بوئری به‌مراتب متمایزتر هستند. 

بوئری و استودیوی مهندسی برای اطمینان از رشد موفقیت‌آمیز درختان، یک تحلیل گیاه‌شناسی دقیق انجام دادند تا گونه‌هایی را انتخاب کنند که بتوانند در فضای محدود گلدان‌ها رشد کنند و به ساختار ساختمان فشار وارد نکنند. 

مبنای کاشت درختان طبقه‌به‌طبقه است و بیش از ۶۰ گونه درخت ازجمله گیلاس، زیتون و بلوط و ۹۰ گونه گیاه در این پروژه استفاده شده است. 

افزون بر افزایش تنوع زیستی و بهبود سلامت ساکنان، این کاشت‌ها اهداف عملی هم دارند. 

درختان و خاک موردنیاز برای حمایت از آن‌ها وزن ساختمان را افزایش می‌دهد و به سازه‌های پیچیده‌تری نیاز دارند که از منابع بیشتری استفاده می‌کنند (در این مورد بتن و فولاد). همچنین برای زنده نگه‌داشتن گیاهان سیستم‌های پیچیده‌ای لازم است که هزینه نگهداری را افزایش می‌دهند. 

باوجود این شک و تردیدها، بوسکو ورتیکاله پس از تکمیل، جوایز متعددی ازجمله جایزه بین‌المللی آسمان‌خراش سال ۲۰۱۴ و جایزه بهترین ساختمان بلند دنیا از سوی شورای ساختمان‌های بلند و زیستگاه شهری در سال ۲۰۱۵ را دریافت کرد. 

بوسکو ورتیکاله نشان داد معماران هنوز می‌توانند در محیط‌های شهری پیچیده، ساختمان‌هایی خلاقانه و متفاوت طراحی کنند که فقط به روش‌های رایج و تکنولوژی‌های استاندارد تکیه نداشته باشد.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-225166

برچسب ها
نسخه اصل مطلب