جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (تصاویر) پنج مورد از سریعترین و چابک ترین جت های جنگنده جهان

(تصاویر) پنج مورد از سریعترین و چابک ترین جت های جنگنده جهان

آنچه به یک جت جنگی ابهت و شخصیت می‌بخشد، سرعت است. در این مطلب شما را با سریعترین و چابک‌ترین جت‌های جنگنده جهان آشنا می‌کنیم.

اگر بخواهیم جت‌های جنگنده را در یک کلمه خلاصه کنیم، آن کلمه چیست؟ قطع به یقین آنچه به یک جنگنده قدرت و ابهت می‌بخشد، «سرعت» است. شکاری‌های بلامنازع آسمان که طراحی زیبا و آیرودینامیک فوق العاده دارند، به سرعت‌هایی می‌رسند که اگر بوئینگ ۷۵۷ بخواهد به چنین سرعت‌هایی نزدیک شود، از فرط شدت سختی خون دماغ خواهد شد.

معرفی سریعترین و چابک ترین جت های جنگنده جهان

براساس رکوردهای جهانی گینس، میکویان میگ ۲۵ از روسیه، قادر است به سرعت ۳.۲ ماخ برسد و به همین خاطر سریع‌ترین جت جنگی کره زمین لقب گرفته است. با این حال، تنها سرعت نیست که به یک جنگنده قدرت و جان می‌دهد، بلکه مانورپذیری هم باید وجود داشته باشد تا بتوانیم از یک جنگنده به بهترین شکل ممکن بهره ببریم.

وقتی صحبت از چابکی در میان جت‌های جنگی می‌شود، بسیاری از مردم آن لحظات شیرین و تماشایی مانور قدرت و سرعت F/A 18 Super Hornets را به یاد می‌آورند. چنین جنگنده‌هایی علیرغم برخورداری از سرعت و قدرت مانور بالا، قابلیت‌های لازم برای تبدیل شدن به یک افسانه را ندارند و لوازم جانبی ویژه‌ای لازم است تا بتوانیم یک جت چابک و سریع را شناسایی و معرفی کنیم.

1. اف 22 رپتور – F-22 Raptor

هیچ جنگنده ای در نیروی هوایی بریتانیا به اندازه یوروفایتر تایفون، مانورپذیر نیست. مهم‌ترین عاملی که باعث چابک به نظر رسیدن این جت جنگی می‌شود، نسبت طلایی نیروی رانش به وزن بالای آن است. این فرمول برای سرعت و مانورپذیری از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا منجر به شتاب گیری سریع‌تر و سرعت پرواز بهتر می‌شود.

برای بهبود عملکرد یوروفایتر تایفون، در طول ساخت آن از خلبان‌های ماهر و متخصص نظرخواهی شده و اطلاعات مفیدی به دست آمده است. همین اطلاعات درخشان باعث شده تا نتیجه کار یک جنگنده چابک و سریع شود. همان‌طور که گفتیم، تنها سرعت نیست که عیار یک هواپیما یا هر وسیله نقلیه دیگری را تعیین می‌کند، بلکه برای اعلام نظر قطعی، باید موارد متعددی مورد بررسی قرار بگیرد.

عمده سرعت و چابکی یوروفایتر به بدنه آن باز می‌گردد. این هواپیما دارای بدنه‌ای با ذات ناپایدار است که به کانارد و سیستم پرواز چهارگانه با سیم نیاز دارد، اما با این حال در سرعت‌های مافوق صوت و مادون صوت، عملکرد چشمگیری از خود به نمایش می‌گذارد. جایگزین تایفون که قرار است یک به‌روزرسانی بزرگ دریافت کند، تا یک دهه دیگر وارد خدمت نخواهد شد و همچنان این یوروفایتر تایفون است که می‌تازد.

3. اف 15 ایگل – F-15 Eagle

روس‌ها از میگ ۲۹ به منظور مقابله با تهدیدات نیروی هوایی ایالات متحده و علی الخصوص، F-16 رونمایی کردند. اولین نسخه از این جنگنده، یک پله بالاتر از مدل‌هایی بود که قبلا توسط شوروی مورد استفاده قرار می‌گرفت. میگ 27 که پیش از آن به پرواز درآمد، تنها یک موتور داشت و می‌توانست در مجموع حدود 25400 پوند نیروی رانش تولید کند.

طراحان میگ 29 تلاش کردند تا از نسل قبلی این جنگنده فاصله بگیرند و مدلی را توسعه دهند که می‌توانست با سرعتی حدود دو برابر میگ 27 پرواز کند. این جت جنگی از پیشرانه‌های پس سوز Isotov RD 33 با حداکثر توان رانش 36600 پوند، استفاده می‌کند. میگ همچنین مجهز به نوآوری‌هایی مثل Shchel-3UM-1 در کلاه خلبان و رادار جدید Phazotron NIIR N019 شده که امکان هدف گیری و انعطاف پذیری مطلوبی فراهم می‌کند.

5. داسو رافال – Dassault Rafale

102_11zon

گفتیم که یوروفایتر تایفون یک جنگنده ناپایدار است، اما به لطف تعبیه سیستم‌های دیجیتالی، این مشکل حل شده است. با این حال قابلیت مانورپذیری این جت جنگی حیرت انگیز بوده و عجیب به نظر می‌رسد و احتمالا علت درست کار کردن همه چیز این هواپیما در کنار هم، پایش دائمی سیستم های دیجیتالی و برطرف کردن نواقص است.

داسو رافال یک جنگنده چندمنظوره از فرانسه است که پیکربندی بال دلتا دارد و به همین خاطر جزو مانورپذیرترین جنگنده‌های دنیاست. وزن بال‌های زاویه دار رافال کم بوده و همین خاطر کاهش درگ روی سرعت اثر مثبت می‌گذارد. دو پیشرانه قدرتمند داسو رافال به این جت جنگی نیروی پیشرانی در حدود ۱۵۰ هزار نیوتن می‌دهند و بعید نیست که با چنین توان و قابلیتی، جزو چابک‌ترین جنگنده‌های جهان باشد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-225003

برچسب ها
نسخه اصل مطلب